• اخلاق و عرفان
 روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به قراردادهایشان عمل کنند

«حرکت کردیم طرف کویت و به سرحد کویت که رسیدیم، بعد از یک چند دقیقه ای، که مثل اینکه حالا روابط بود با ایران، چه بود نمی دانم ـ گمانم این است که رابطه با ایران بود ـ آمد آن مأمور و گفت که نه، شما نمی توانید بروید کویت. من گفتم به او بگوئید که خوب، ما می رویم از اینجا به فرودگاه، از آنجا می رویم. گفت خیر، شما از همین جا که آمدید از همین جا باید برگردید. از همانجا برگشتیم ما به عراق.» (صحیفه امام، ج۱۰، ص ۱۹۶)

گفتگوی صریح و توصیه امام خمینی به نخست وزیر شاه: به وضع مردم برسید

گفتگوی صریح و توصیه امام خمینی به نخست وزیر شاه: به وضع مردم برسید

هر کس که مقام بالاتری دارد مسئولیت بیشتری دارد. حالا که شما نخست‏ وزیر هستید، مسئولیت شما با یک فرد عادی مساوی نیست. این کشور، نخست‏ وزیران فراوانی به خود دیده است. بعضی از این نخست‏ وزیرها خدمت کردند به مردم و در بین مردم، الآن هم حرمتی دارند، یک منزلتی دارند. بعضی ‏ها هم خیانت کردند. شما سعی کنید از آن نخست‏ وزیرهای «ملعون» نباشید؛ از نخست‏ وزیرهای «مرحوم» باشید.

اربعین حسینی و شکوفایی نهضت اسلامی ایران

اربعین حسینی و شکوفایی نهضت اسلامی ایران

قیام جهانی سالار شهیدان، حسین بن علی (علیه السلام) هرگز یک حرکت اعتراضی محدود به زمان و مکان نیست، بلکه معرّفی کامل برای مدل فکری-فرهنگی مکتب اسلام است. ضرورت اقامه حق و عدل و ستیز بی امان با سردمداران ظلم و جور از عمیق ترین تعالیم دین آسمانی اسلام و مکتب قرآن می باشد که...

ماجرای اولین مصاحبه منتشر شده امام خمینی در نجف اشرف
به مناسبت نخستین مصاحبه رادیو و تلویزیونی امام خمینی در باره مسائل مختلف در نجف اشرف؛

ماجرای اولین مصاحبه منتشر شده امام خمینی در نجف اشرف

مأموران امنیتی عراق خیابانی را که به منزل امام ختم می شد و همچنین کوچه ای را که منزل امام در آن بود به شدت کنترل می کردند. توسط یکی از فرنگیان به خبرنگاران اطلاع دادیم که در موقع ورود از مسیری حرکت کنند که تحت کنترل نیست؛ و قرار گذاشته شد که در کوچه ای از دورافتاده ترین کوچه های نجف با خبرنگاران ملاقات و از آنها خواسته شود که از درِ دیگر منزل امام که تقریباً آزاد بود وارد شوند.

حال و هوای روزهای پس از پیروزی انقلاب

حال و هوای روزهای پس از پیروزی انقلاب

همزمان با فروپاشی ارکان نظام شاه، رهبری انقلاب این ضرورت را که باید خشم مردم داغدار را در جهت صحیح هدایت کرد به درستی تشخیص دادند و دستور تشکیل دادگاه های انقلاب اسلامی را صادر فرمودند.

انقلاب به روایت دیگران (۲۲ بهمن ۱۳۵۷)

انقلاب به روایت دیگران (۲۲ بهمن ۱۳۵۷)

با توجه به آخرین وضعیت خصوصی یگان ها که فرماندهان نیرو تشریح کردند به عللی که همه می دانیم، ارتش در موقعیت خاصی قرار گرفته است که نیروها قادر به انجام عملی نمی باشند. از طرف دیگر اعلیحضرت تشریف برده اند و بنا به اظهار نخست وزیر مراجعت نمی کنند ... ماه هاست که امور کشور تعطیل است. آیت الله خمینی خواهان جمهوری است. تمام ملت ایران هم عملاً در این مدت نشان داده اند که پشتیبان ایشان و خواستار جمهوری اسلامی هستند. آقای بختیار هم با توجه به اظهاراتش در مجلسین و حتی اظهارات دیروز در مجلس سنا و همچنین در مصاحبه هایش می خواهد جمهوری اعلان کند، ولی طرفداری در بین مردم ندارد. آنچه به نظر می رسد اختلاف در این است که اعلام جمهوری در کشور به وسیله کی و چگونه صورت بگیرد... پیشنهاد من این است که در این مناقشه سیاسی هم ارتش خود را کنار کشیده و مداخله ننماید... [پس از اظهار نظر و بحث چند نفر از فرماندهان، سپهبد حاتم اظهار نمود تیمساران به قدر کافی اظهار نظر کردند، اگر ریاست ستاد اجازه می دهید رأی گرفته شود...رأی گرفته شد و "بی طرفی ارتش" رأی بیشتری آورد. سرانجام پس از دو ساعت و نیم مذاکره "بی طرفی ارتش" به اتفاق آرا مورد تصویب فرماندهان و روسای ادارات و سازمان های نظامی قرار گرفت. سپهبد حاتم صورت جلسه شورای فرماندهان را پس از امضای کلیه شرکت کنندگان به ارتشبد قره باغی داد. ساعت در حدود یک بعد از ظ

انقلاب به روایت دیگران (۲۰ بهمن ۱۳۵۷)

انقلاب به روایت دیگران (۲۰ بهمن ۱۳۵۷)

آقای بازرگان در دانشگاه تهران، برنامه دولت خود را در اجتماع فوق العاده زیاد طبقات مختلف ارائه نمود که مورد تایید مردم قرار گرفت و وعده داد که به زودی، اعضای دولت را معرفی خواهد نمود. تمام این مراسم عیناً مانند برنامه رسمی دولت از رادیو و تلویزیون پخش می گردید و پرسنل نیروی مسلح، به خصوص مامورین فرمانداری نظامی را که در خیابان های شهرهای کشور، بلاتکلیف بودند تحت تاثیر قرار می داد. (از مهاجرت امام خمینی به پاریس تا پیروزی؛ علی اکبر علی اکبری بایگی، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۸۴، ص ۲۰۵)

انقلاب به روایت دیگران (۱۹ بهمن ۱۳۵۷)

انقلاب به روایت دیگران (۱۹ بهمن ۱۳۵۷)

ارتشبد قره باغی [رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران]: غروب روز ۱۹ بهمن، آقای بختیار به من تلفن زده، سوال نمود: روزنامه کیهان را دیده اید؟ گفتم نه. اظهار کرد: "عکس عده ای از پرسنل نیروی هوایی را در اقامتگاه آقای خمینی چاپ کرده است" و اضافه نمود: معلوم است که یکی از عکس های مراسم سابق را مونتاژ کرده اند. سوال نمودم: چگونه فهمیدید مونتاژ کرده اند؟ جواب داد: کاملا روشن است. ضمناً از سپهبد ربیعی هم سوال کردم، ایشان اظهار نمود: ما بررسی کردیم، این عکس مونتاژ شده است و دستور دادیم که در روزنامه ها تکذیب کنند. بختیار اضافه نمود: تیمسار، شما هم دستور بدهید تکذیب کنند. (دهه سرنوشت ساز؛ داود قاسم پور، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۸۸، ص ۲۰۲)

انقلاب به روایت دیگران (۱۷ بهمن ۱۳۵۷)

انقلاب به روایت دیگران (۱۷ بهمن ۱۳۵۷)

ارتشبد قره باغی [رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران]: در جلسات کمیته بحران بر حسب معمول قبل از بحث درباره مسائل روز، مبادله اخبار و اطلاعات به عمل می آمد ... [در یکی از صحبت ها] سپهبد بدره ای اظهار داشت: "امروز صبح رئیس سیا در ایران آمده بود دفترم و به من پیشنهاد می کرد که خوب است آقای خمینی را ملاقات کنید ! ... از بدره ای سوال کردم چه جواب دادید؟ اظهار کرد: من چیزی نگفتم و گذاشتم که در اینجا مطرح کنم تا ببینم چه بکنم ... سپهبد ربیعی اظهار کرد: بر عکس ، من که امروز صبح، رئیس مستشاری نیروی هوایی [ژنرال گس] را دیدم، می گفت که ارتش لازم است از دولت بختیار پشتیبانی کند! ... [ارتشبد قره باغی می گوید] گفتم: بلی تیمسار ها، نظرات ژنرال هایزر و ژنرال گس را هم که در نظر دارید. یک روز می گفتند ارتش لازم است از دولت بختیار پشتیبانی کند ولی روز بعد پیشنهاد می کردند که خوب است ملاقاتی با نمایندگان آقای خمینی و مخالفان داشته باشیم !... [اشاره به تشتت آراء در میان وابستگان نظامی امریکا]

دولت موقت چگونه و در چه شرایطی کنترل امور را به دست گرفت؟

دولت موقت چگونه و در چه شرایطی کنترل امور را به دست گرفت؟

در همان حال که کاخ سفید برای آنکه زمینه‏ های مساعد برای طرحهای بعدی فراهم گردد، سعی بسیار به کار می‏ برد تا دولت بختیار را بر سر پا نگاه دارد، مردم ایران که روزهای پیروزی را آغاز کرده‏ بودند به تظاهرات خود در سراسر کشور ادامه می ‏دادند.

انقلاب به روایت دیگران (۱۶ بهمن ۱۳۵۷)

انقلاب به روایت دیگران (۱۶ بهمن ۱۳۵۷)

جیمز بیل، استاد دانشگاه تگزاس و کارشناس مسائل ایران در مقاله ای در نیوزویک به دولت آمریکا اندرز داده است که با آیت الله خمینی کنار آید. جیمز بیل می نویسد که دولت آمریکا باید با آیت الله خمینی همکاری نزدیکی داشته باشد. به عقیده وی آمریکا نباید اشتباه فاحش شاه را که قدرت و نفوذ روحانیون شیعه را دست کم گرفت تکرار کند. تشیع از ۱۵۰۱ میلادی مذهب رسمی ایران شد و ایرانیان به خاطر این مذهب قرن ها با عثمانیان در غرب و ازبک ها در شمال شرقی جنگیدند. پروفسور بیل، آیت الله خمینی را مجاهدی دانشمند که عالی ترین مدارج تحصیلی سنتی را طی کرده و از محبوبیتی شگفت انگیز در جامعه ایران و شیعیان دیگر نقاط جهان برخوردار است توصیف کرد. وی افزود: دولت آمریکا نباید کمترین تردیدی در وطن پرستی، دیانت، ایمان و تقوا و فضیلت امام خمینی به خود راه دهد. آیت الله خمینی در جست وجوی هیچ مقام رسمی (دنیوی) برای خود نیست. او تنها تلاش و مجاهدت می کند تا وطن خویش را نجات دهد و از انحطاط رهایی بخشد و مردمی با تقوا به وجود آورد. به نظر بیل، آیت الله خمینی بالاخره با آمریکا روابط سیاسی و اقتصادی حسنه خواهد داشت. (سایت رسمی رادیو زمانه؛ سقوط پادشاهی مشروطه، پیروزی انقلاب اسلامی، دوشنبه شانزدهم بهمن 1357)

انقلاب به روایت دیگران (۱۵ بهمن ۱۳۵۷)

انقلاب به روایت دیگران (۱۵ بهمن ۱۳۵۷)

در حال حاضر تماس هایی بین سه قطب در ایران در جریان است. این قطب ها عبارتند از، دولت دکتر بختیار، فرماندهان ارتش و آیت الله خمینی. این تماس ها بیشتر توسط فرستاده های آن ها صورت می گیرد، نه خودشان. استراتژی آیت الله خمینی بر این استوار است که فرماندهان ارتشی را طرفدار خود کند. اما نخست وزیر همچنان می گوید اگر رژیمی اسلامی برقرار شود او دست به اقدام خشن خواهد زد. با این وصف او راه را برای مذاکرات هموار کرده است. (سایت رسمی رادیو زمانه، سقوط پادشاهی مشروطه، پیروزی انقلاب اسلامی، یک شنبه پانزدهم بهمن ۱۳۵۷)

انقلاب به روایت دیگران (۱۴ بهمن ۱۳۵۷)

انقلاب به روایت دیگران (۱۴ بهمن ۱۳۵۷)

ژنرال هایزر [معاون فرماندهی کل ناتو و فرستاده ویژه امریکا به ایران در سال ۵۷] جلسه امروز (۱۴ بهمن ۵۷) جلسه ای شش نفره بود ... بختیار به وضوح مشی سختی را در پیش گرفته بود و گزارش های دیروز را که جمعیت استقبال کننده از آیت الله را چند میلیون نفر برآورده کرده بود نادرست خواند ... فکر کردم (هایزر) باید قدری به گروه نزدیک شوم تا ببینم عکس العمل آنها در قبال هر دو طرف چه بوده است. همه آنها در پاسخ من حرکت [امام] خمینی را تقبیح کردند و گفتند که تشکیل یک جمهوری اسلامی برای آن ها یک فاجعه خواهد بود. همه از جمله قره باغی و حبیب اللهی می گفتند که باید قاطعانه پشت سر بختیار بایستند... (ماموریت در تهران، رابرت هایزر، انتشارات اطلاعات، ۱۳۶۵، ص ۲۷۹)

صفحه 4 از 12 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | بعدی >