مجله کودک 87 صفحه 16
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : مرجان کشاورزی آزاد

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء

موضوع : کودک

مجله کودک 87 صفحه 16

دانش دوست از نمکدان تا دیواره رگها مصرف نمک برای بیشتر مردم یک عادت غذایی است. این ماده معدنی مهم از داخل نمکدان گرفته تا انواغ غذاها و سس ها حاضر و آماده است تا به غذاهای رنگارنگ و متنوع. مزه بدهد وقتی از نمک صحبت می شود، ذرات کلرید سدیم در ذهن می آید. بسیاری از خاصیت های نمک به خاطر وجود سدیم است. مثلاً بالا رفتن فشارخون و محکم شدن دیواره رگها از اثرات سدیم است. مصرف نمک از زمان های قدیم معمول بوده است، حتی در دوره امپراتوری روم، نمک حقوق سربازان بود و چینی های قدیم از نمک به عنوان پول برای داد و ستد استفاده می کردند. اما امروزه نمک فقط چاشنی غذاست و ارزش دیگری جز این ندارد، این ماده معدنی ضد میکروب ها است و از رشد کپک که نوعی قارچ کوچک است در غذا جلوگیری می کند. نمک به دو صورت تهیه می شود. نمکی که از زمین استخراج می شود و در سنگ نمک وجود دارد و نمکی که ازآب دریا به دست می آید دانشمندان می گویند که نمک دریا برای سلامتی مفید نیست. علاوه بر این نمک به دست آمده از سنگ نمک مقدار بیشتری ید دارد. ید یک ماده معدنی است که برای خوب کار کردن غده تیروئید (در جلوی گردن) ضروری است. نمک به سلامتی بدن کمک می کند ، تنها زمانی باید مصرف نمک را کم یا قطع کرد که پزشک آن را مانع سلامتی فرد تشخیص دهد.

مجلات دوست کودکانمجله کودک 87صفحه 16