در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم...
در دهه آخر ماه رمضان به احتمال زیاد شب قدر است. شبی است که احیای آن سنت الهی است و قدر و منزلت آن از هزار ماه منافقان والاتر است. شبی است که مقدرات خلق در آن شب پایه ریزی می شود.
قرآن سرّی است بین حق و ولیّ اللَّه اعظم که رسول خداست، به تبع او نازل می شود تا می رسد به اینجایی که به صورت حروف و کتاب در می آید که ما هم از آن استفاده ناقص می کنیم.
آن مرتبه اعلاء اجابت آنی است که پس از حصول مقدمات و ریاضاتی که رسول خدا- صلی اللَّه علیه و آله و سلم- کشیده اند منتهی شد به اینکه خدای تبارک و تعالی از او ضیافت کرد به نزول قرآن.
محمد علی انصاری گفت: این نکته بسیار مهمی است که ما بعد از 25 سال فراز و فرود و نقل قول ها و سخنرانی ها پیرامون مشروعیت رأی مردم، از زبان مقام معظم رهبری که از جایگاه رهبری انقلاب برخوردار است، بشنویم که رأی مردم در نظر امام، جایگاهی شرعی، دینی و اسلامی دارد و برای ما این بیان باید فصل الخطاب باشد.
در پایان یکى از سفرهایم به کشورهاى امارات، قطر و بحرین، مصاحبۀ رادیو، تلویزیونى در اوج جنگ انجام دادم، و طى آن گفتم: «امنیت در خلیج فارس تفکیک پذیر نیست، یا براى همه است، یا براى هیچ کس؛ سپس ادامه دادم، بنابراین اگر ما نتوانیم نفت خود را صادر کنیم، اجازه نمى دهیم دیگران نفت خود را صادر کنند...
بار الها! تو واقفى بر اسرار و غیر تو چه داند و چه تواند و چه سان از عهدۀ شکر نعمتهایى که به ملت عزیز ما عطا فرمودهاى به در آید؟! ما از عهدۀ شکر شهداى گرانقدر و شهیدان زندۀ عزیز و اسرا و مفقودین معظم و بازماندگان و وابستگان به آنان و بالجمله، ملت بزرگوار نیز نخواهیم بر آمد.
این مطلب هرچند بازتاب پرتوی از تعلیمات اسلامی است که بر خامه پیر جماران جاری شده، اما گویای واقع بینی و در کنار آن ابراز محبت و قدر شناسی فوق تصور حضرت امام خمینی(س) نسبت به همسر و همراهشان در زندگی است و ان شاءالله که مورد تأسی و درس آموزی واقع شود و منشأ خیرها و برکات متعدد قرار بگیرد.
سمینار «میراث امام خمینی(س)» با هدف بررسی شخصیت، تفکرات و دیدگاه های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در ولینگتون پایتخت نیوزیلند برگزار شد.
معاون فرهنگی حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی جزئیات برگزاری مراسم شب های احیا در حرم امام(س) را تشریح کرد.
هدف اصلی از عبادت، راه یافتن به کمال مطلق و هستی بی پایان و انعکاس پرتویی از صفات کمال و جمال او در درون جان آدمی است که نتیجه اش فاصله گرفتن از هوا و هوس و روی آوردن به خود سازی و تهذیب نفس و قیام در برابر طاغوت ها و زورگویان و بی عدالتی ها خواهد بود. مصداق بارز چنین عابدی در عصر حاضر، امام خمینی(س)است که با عبادت های خالصانه اش این قیام بزرگ را در برابر زورمداران عالم ترتیب داد و دنیای شرک و بت پرستی را به وحشت انداخت.
بارالها! دست ستمکاران را از کشورهاى اسلامى کوتاه فرما و اخلاص و بندگى خود را به ما عنایت فرما و صلوات بى پایان بر انبیاى عظام، خصوصاً سید آنان ـ صلى اللّه علیه و آله و سلم ـ و به اولیاى معظم، به ویژه خاتم آنان ـ روحى فداه ـ نثار فرما و ما را از شرّ شیطان و نفس اماره نجات ده؛ «إنّکَ وَلُّى النِعَم»
آیت الله ضیاءالدین نجفی تهرانی گفت: یکی از مهم ترین آرمان های امام خمینی(س) تحقق عدالت اجتماعی، کم شدن فاصله طبقاتی، رفع تبعیضات ظالمانه، حمایت از محرومان و فقر ستیزی بود. آن بزرگوار به قدری در این باره سخن می گفت که به عنوان پناهگاه مستضعفان و پابرهنه ها شناخته شد.
انتخابات اولین دوره مجلس خبرگان رهبری، با شرکت هجده میلیونی مردم شجاع و مقاوم ایران در 19 آذر 1361 برگزار گردید و 75 نفر از نمایندگان مجلس خبرگان تعیین شدند. در نهایت اولین نشست مجلس خبرگان رهبری که در واقع نخستین مجلس خبرگان جامعه اسلامی پس از خبرگان قانون اساسی بود، در 23 تیرماه 1362 تشکیل گردید.
بار الها! پشتیبان ملت ما و جوانان عزیز ما باش که اینان براى رضاى تو به پا خاسته اند و با نهضت خود دشمنان را از صحنه رانده اند؛ «إِنَکَ عَلىٰ کُلَّ شَىءٍ قَدیر»
این نکته بسیار مهمی است که ما بعد از 25 سال فراز و فرود و نقل قول ها و سخنرانی ها پیرامون مشروعیت رأی مردم، از زبان مقام معظم رهبری که از جایگاه رهبری انقلاب برخوردار است، بشنویم که رأی مردم در نظر امام، جایگاهی شرعی، دینی و اسلامی دارد و برای ما این بیان باید فصل الخطاب باشد
خداوندا! اینان را به رحمت واسعۀ خود غریق فرما و به پیروزى نهایى برسان و شهیدان آنان را با شهداى صدر اسلام در رکاب پیامبر عالى مقام محشور فرما و پدران و مادران شریفى که این عزیزان را در دامن مهر خود تربیت کرده و در راه اسلام دادند، در جوار رحمت خود و با اولیاى عظام ـ علیهم السلام ـ محشور فرما.
در آن زمان نگرانی در مورد این مسائل برایم احساس مسئولیت ایجاد می کرد، این نگرانی را در دولت مطرح کردم. در نهایت خدمت حضرت امام(س) از نگرانی های خود نوشتم و حضرت امام(س) پاسخ دادند که مطلب مهمی است و باید در رسانه ها و دانشگاه ها مطرح شود و مورد بررسی قرار گیرد. این امر با مجوز حضرت امام(س) بود.
این تنها مرحوم سعیدى نیست که با این وضع اسف انگیز در گوشه زندان از پاى درمى آید بلکه چه بسا افراد مظلوم و بی گناه به جرم حق گویى در سیاهچال هاى زندان، مورد ضرب و شَتْم و شکنجه هاى وحشیانه و رفتار غیر انسانى قرار مى گیرند. این خوان یغما که مدت هاست مورد هجوم چپى و راستى قرار گرفته و گاهى با صراحت تقسیم گردیده
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.