در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم...
در مکتب امام، رهایی قدس از مسیر بیداری مسلمین و سلاحِ متکی به ایمان عبور می کند و این درست در مقابل نگاه سازشکارانه ای است که مع الأسف هنوز در برخی سران مرتجع عرب به چشم می خورد.
استاد دانشگاه قائد اعظم پاکستان با تاکید بر اینکه امروز موضوع آزادی قدس و مبارزه برای حقوق فلسطینی ها بخاطر تلاش های بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران می باشد؛ گفت: کلید اصلی حل مشکل فلسطین در گرو پیروی از آموزه های حضرت امام خمینی(س) است.
خداوندا! این وحدت کلمه را در بین ملتهاى اسلام و در بین ایران حفظ کن. خداوندا! دست اجانب را از ممالک اسلامى کوتاه کن. خداوندا! استقلال را و آزادى را به ما عنایت فرما.
خداوندا! تو مى دانى که ما در این قیام رضاى تو را مى خواهیم، و تو مى دانى که ما از ظلم و لو بر یک نفر بیزار هستیم، و تو مى دانى که ما براى اجراى عدالت قیام کرده ایم، و تو مى دانى که از این تعدیات و ظلمها بیزار و مُنزَجِر هستیم.
پژوهشگر و دانشمند تاجیک، قدس را نماد مقاومت و ایستادگی مسلمانان جهان در برابر استکبار و رژیم صهیونیستی دانست و با ستایش اقدام مبتکرانه حضرت امام، از سکوت دولت های اسلامی و به خصوص عربی در مواجهه با جنایات اشغالگران انتقاد کرد
منظور از اصول بنیادى اخلاقى مسئولان، صفات و ویژگى هایى است که در اخلاق و رفتار مدیران و مسئولان نظام اسلامى نقش بنیادى دارد و در سخنان امام خمینى بر آنها تأکید شده و لزوم داشتن آنها براى مسئولان حکومتى توصیه گردیده است.
امام خمینى در تبیین خود از جامعۀ توحیدى، همان گونه که جامعه را به طور کلى به انسان تشبیه مى کند، جامعۀ توحیدى را نیز به انسان متعادل، عادل و کامل شبیه مى داند.
«صلاح زواوی» سفیر فلسطین در تهران اظهار داشت: امام خمینی(س) نه فقط کل کشورهای اسلامی را برای مسئله فلسطین دعوت کرد بلکه مستضعفان جهان را برای مبارزه بر ضد امپریالیسم آمریکا دعوت کرد.
انتقاد باید بشود. تا انتقاد نشود، اصلاح نمىشود یک جامعه. عیب هم در همه جا هست؛ سر تا پاى انسان عیب است و باید این عیبها را گفت و انتقادات را کرد؛ براى این که اصلاح بشود جامعه
بار خدایا، ما را از این خواب گران برانگیز، و از این خودخواهى و خودبینى، که منشأ همه مفاسد است، نجات ده و به صراط مستقیم انسانیت هدایت فرما. انَّکَ وَلىّ الْهدایَةِ وَ التَّوفیق.
نمی دانستیم چه کنیم یا کار را از کجا پیگیری کنیم. سرانجام تصمیم گرفتیم که به نزد امام برویم و چارۀ کار را از ایشان بخواهیم؛ چرا که ایشان هم فقیه مصلح بودند و هم حکیم و استاد بزرگ فلسفه. با اینکه شنیدیم که امام کسالت دارند و سرما خورده اند، ولی چاره نبود؛ شرایط از حساسیت زیادی برخوردار بود.
خداوندا، ما ضعیف و ناتوانیم و عقب افتاده از قافله سالکان، تو خود از ما دستگیرى فرما. رَبَّنا عامِلْنا بِفَضْلِکَ وَ لا تُعامِلْنا بِعَدْلِک.
رهبری که با واژگان انقلابی شناخته می شد در این پیام بارها واژه «مصلحت» را به کار می برد تا بعدتر اتهامی متوجه سیاسیون مصلحت اندیش نشود. چرا که تشخیص مصلحت با اهل سیاست است نه نظامی ها و در همین پیام نیز از «نظر تمامی کارشناسان سیاسی و نظامی سطح بالای کشور» سخن گفته می شود.
وقتى قدرت دستتان آمد بیشتر مواظب باشید که متواضع بشوید. وقتى رئیس یک گروهى شدید بیشتر مواظب باشید، که متواضع باشید، براى اینکه اگر سستى کنید، در این قدرت روحى از شیطان زمین مى خورید. شمایى که امروز دارید براى اسلام زحمت مى کشید، ... خدمتهاى شما بسیار ارزش دارد.
بار خدایا، که قلوب اولیا را به نور محبت منور فرمودى و لسان عشاق جمال را از ما و من فرو بستى، و دست فرومایگان خود خواه را از دامن کبریائى کوتاه کردى، ما را از این مستى غرور دنیا هشیار فرما.
خدا مى داند که اگر نبود انگیزه اى که همه ما و عزت و اعتبار ما باید در مسیر مصلحت اسلام و مسلمین قربانى شود، هرگز راضى به این عمل نمى بودم و مرگ و شهادت برایم گواراتر بود.
یادگار امام درباره مظلومیت امام خمینی(س) اظهار کرد: روزی که امام مبارزات خود را آغاز کرد، بیشترین لطمه را نه از دشمنان ستم شاهی که از افراد سست عنصر خورد. برخی همراهان امام وارد مبارزه نشدند، اما وقتی انقلاب پیروز شد و نهضت امام مورد اقبال عمومی در جهان قرار گرفت بر سر سفره انقلاب نشستند.
خداوندا، ما عاجزیم از شکر نعم تو، لسان ما و همه موجودات الکن است از حمد و ثناى تو، جز آنکه سر خجلت به پیش افکنیم و از بی حیایی هاى خویش عذر بخواهیم چاره نداریم. ما چه هستیم که لایق رحمت هاى تو باشیم، ولى سعه رحمت و عموم نعمت تو بیش از آن است که در حوصله تقریر آید.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.