در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم...
بار الها! ما تو را به این نعمتها که نصیب ما فرمودى و ما را از کید و خیانت بدخواهان به وسیلۀ جوانان عاشق خود حفظ فرمودى، شکر مى کنیم و از عهدۀ آن بر نمى آییم.
شوراى استفتاى قم مرکب از آقایان سید عباس خاتم یزدى، سید جعفر کریمى و محمد حسن قدیرى بودند که با آگاهى بر آراى فقهى امام خمینى به پرسش هاى شرعى مردم بر اساس فتواى امام پاسخ مى گفتند.
زهد و سادگى امام که یادآور زهد انبیا و سلف صالح است، همه را متحیر کرده بود. مهم این بود که امام مى توانست در بهترین وضعیت مادى زندگى کند؛ با این حال، ساده مى زیست. اگر کسى نداشته باشد و ساده باشد که ارزش نیست؛ زیرا سادگى بر او تحمیل شده است.
اینها روزه مى خواهند بگیرند، خوب، بعضیشان هست مى خواهند اول شب بخوابند و روزه بگیرند فردا، بعضىها هستند که کسالت دارند، مریض اند، ... ممکن است اینها ناراحت کند آنها را. در این امور یک قدرى ملاحظه برادران ایمانى خودتان را بکنید
کتابخانه شهر فرهنگسرای تهران با هدف ترویج فرهنگ ظلم ستیزی و تقویت روحیۀ استکبارستیزی به عنوان فلسفه و ماهیت انقلاب اسلامی و با تاکید بر اهمیت قدس و مبارزات مردم فلسطین به عنوان نماد مبارزه با استکبار و صهیونیسم ، مسابقه «حماسه ماندگار» را به صورت ماهانه برگزار می کند.
بار الها! ما گرچه محجوبیم و در سلاسل جهنم نفس مقید؛ تو به وسیلۀ اولیایت دست ما گیر و ما را از خود و شرّ خود برهان تا جز تو نبینیم و جز از تو خوف نداشته باشیم و امید به کس نبندیم
امام فقیهی جامع معقول و منقول و عالمی عابد و متعبّد و مردی خودساخته بود که توفیق یافت علاوه بر تربیت نفوس مستعدّه و پرورش صدها عالم فرهیخته ـ که در نیم قرن اخیر چراغ فروزان هدایت جوامع اسلامی بوده اند ـ ، دهها کتاب در تبیین و توضیح علوم اسلامی: فقه، اصول، تفسیر، حدیث، عرفان، اخلاق، شعر و ادب، کلام و عقاید از خویش به یادگار گذارد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: امام در موزه نرفته است، امام حی و حاضر و زنده است. اگر ما مسائل فرهنگی را از منظر امام و به نوعی با حضور امام در جامعه تبیین کنیم او را زنده نگه داشته ایم.کسی که به تفکرات امام نمی پردازد، امام را در قاب می بیند و برای تصمیم گیری امام را در ذهن ندارد
عضو مجلس مرکزی حزب الله لبنان که در دوران زندگی امام خمینی(س) در کشور عراق از نزدیک شاهد زندگی ایشان بود، در این گفت وگو، به بازگو کردن خاطرات دوران زندگی امام خمینی(س) در این کشور پرداخت
صالحی امیری درباره رویکرد حضرت امام(س) در سیاست خارجی و اینکه برخی اعتدال را به مثابه سازشکاری در عرصه بین الملل می دانند، اظهار داشت: سیاست خارجی حضرت امام(س) نکته مهمی است. حضرت امام(س) در عرصه سیاست خارجی دو سطح آرمانی و عملیاتی را هم زمان دنبال می کردند.
خداوند خواست که او بانوی بی همتای حرم نبوّت و مادرِ یازده اختر برج امامت و ولایت، در عقل، ادب، حکمت، بصیرت و معرفت، نابغه و ممتاز باشد.او خدیجه بود؛ طاهره و سیّده نساء قریش و در اسلام، یکی از چهار بانویی که بر همه بانوان بهشت فضیلت و برتری دارند. او برای رسول خدا صلّی الله علیه وآله نعمتی بزرگ و رحمتی از رحمات واسعه خداوند متعال بود.
دوستان عزیز، امروز همه چیز ما در معرض خطر است؛ خطر از جانب دوستان نادان تفرقه افکن، و با نقشه حساب شده از ناحیه دشمنان توطئه گر. بیدار شوید که حفظ پیروزى و نهضت بسیار مشکلتر از اصل آن است.
بار الها! عنایت خود را از ما دریغ مدار و ناموس دهر و ولىعصر ـ ارواحنا فداه ـ را از ما راضى فرما و ما را از نور هدایت خود همیشه بهره مند نما؛ «إنک مجیبٌ قریب»
حجت الاسلام شاهمرادی گفت: متأسفانه گریز از اخلاق معضل زمانه ماست. سنجش هایی که از رفتار مردم انجام می شود نشان می دهد که جامعه کنونی ما با جامعه اخلاق گرایی که مد نظر امام بود، فاصله بسیاری پیدا کرده است. نمی خواهم بگویم وضعمان بحرانی است اما سمت و سوی بی اخلاقی در جامعه نگران کننده است.
الآن همه چشمها دوخته شده است به این مملکت. و شاید بیشتر به این بنگاه که این بنگاهى که در اسلام در طبقه بالا واقع شده اند، مربّى هستند، تربیت مى خواهند بکنند، سخنگوى اسلام هستند، اینها چه مى کنند، وضع همان وضع است، و لفظ تغییر کرده است یا خیر؟
بار الها! دست ستمگران را از بلاد مسلمین کوتاه کن و خیانتکاران به اسلام و ممالک اسلامى را ریشه کن فرما. سران دولتهاى اسلامى را از این خواب گران بیدار کن تا در مصالح ملتها کوشش کنند و از تفرقه ها و سود جویى هاى شخصى دست بدارند.
حضرت امام خمینی(س) در روز پانزدهم تیرماه سال 1328 شمسی تألیف «کتاب انوار الهدایة فی التعلیقة علی الکفایة» را به پایان بردند.
درس امام دارای امتیازات فقهی بسیاری بود. ایشان نوعاً در مسأله خیارات، مبحث بیع، اصول، مبانی و همه مسائلی که مطرح می کردند، متعرض احوال بزرگان علما و قدما می شدند. این دقت در مسائل و باز کردن کلمات علما و نقادی گفتار ایشان لرزش مهم در فقاهت است.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.