در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
حضرت امام خمینی به همراه سید احمد آقا به دبستان فیض که در یکی از محلات جنوبی شهر قم است رفته و به بازدید از کلاسهای مدرسه پرداختند. اهالی محل که از تشریف امام آگاه شدند در مدرسه اجتماع کردند. امام ضمن گفتگو با دانش آموزان در باره فطرت پاک کودکان و تربیت اسلامی کودکان سخنرانی کردند
پایان نامه «حقیقت و خلافت انسان کامل از دیدگاه حضرت امام خمینی(س)» به کتابخانه و آرشیو افزوده شد.
پایان نامه «حقوق مخالفان و نحوه مقابله با آنها در نظام اسلامی با رویکردی به دیدگاه امام خمینی(س)» به کتابخانه و آرشیو افزوده شد.
اعضای سازمان سینمایی همراه با جمعی از سینماگران فردا در حرم مطهر حضرت امام خمینی(س) حاضر و با آرمان های رهبر کبیر انقلاب تجدید میثاق می کنند.
ویرایش جدید کتاب مناسک حج مطابق با فتاوای حضرت امام خمینی با حواشی مراجع معظم تقلید و استفتائات جدید از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر منتشر شد.
یک فرمانده دفاع مقدس گفت: فرمان تشکیل بسیج مستضعفین پیش از آغاز جنگ تحمیلی را باید نماد عینی رویکرد نوین و پیش دستانه امام(س) در حوزه امنیت سازی و بهره گیری از ذخایر اعتقادی، هنجاری و آماری جامعه تلقی کرد.
پایان نامه «حقوق بشر و دیدگاههای حضرت امام خمینی(س) درباره آن » به کتابخانه و آرشیو افزوده شد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی طی سخنانی صریح در 28 شهریور 1367 با فرماندهان سپاه درباره نرمش شجاعانه و کم نظیر امام خمینی درپذیرش قطعنامه 598 گفت: انسان انقلابی مقتدر است امّا جمود ندارد، تعصب ندارد. وقتی حق را تشخیص داد - حتی خلاف نظرش- در مقابل حق خاضع است و می پذیرد، این بهترین مصداق انقلابی گری است که امروز امام ما آن را به منصه ظهور رساندند.
امام در عین آرامش و صلابت فرمود: ریشه اجانب باید روزی از این کشور کنده شود که موجب اذیت و آزار مردم کشورم نشوند؛ و سپس درآن فرصت کوتاه به نمازشب ایستادند.
پایان نامه «جایگاه مردم در مشروعیت نظام جمهوری اسلامی(با توجه به اندیشه و مبانی نظری امام خمینی(س))» به کتابخانه و آرشیو افزوده شد.
«چارچوب های قانونی رقابت سیاسی از منظر امام خمینی(ره)» اثر تالیفی مسعود فولادفر و اسماء صابری به همت انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.
حسن نامی جانشین معاونت فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: انقلاب اسلامی با تکیه به قدرت الهی و رهبری امام خمینی(س) و همراهی مردم در برابر تمام توطئه های خارجی و داخلی ایستاد.
میزان آشنایی نسل سوم انقلاب اسلامی ایران با اندیشه سیاسی امام خمینی(س) در پروژه ای به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بررسی می شود.
یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: عمده آیات قرآن کریم به مباحث تاریخی بازمی گردد، بیشتر آیات الاحکام مبنای تاریخی دارد؛ کتب و سیره ائمه نشانگر این مبنای تاریخی است.
پایان نامه «جایگاه مجلس از نگاه امام خمینی(س)» به کتابخانه و آرشیو افزوده شد.
حجت الاسلام میرزایی گفت اندیشه های شیعه باید بتواند خلأهای موجود را پر کند، نه اینکه خود را با اندیشه های افراطی رقیب سازد و درصدد پاسخگویی به شبهات آنان برآید.
انقلاب مشروطیت نخستین حرکت بزرگ مردمی در تاریخ معاصر ماست که مبنای شکل گیری حکومت قانون را فراهم ساخت و الگویی برای همه کشورهای این سوی عالم گردید. در حکومت قانون، اصل تفکیک قوا به عنوان یکی از محورهای اساسی هر نظام سیاسی کلان مطرح است و به جز نهاد موروثی سلطنت همه ارکان با واسطه و بی واسطه با آراء مردم انتخاب می شوند و مشروعیت خود را از رأی مردم می گیرند. اما در جریان عمل شاهد بودیم که پس از مدتی کوتاه و با وجود استقرار نهادهای انتخابی مانند مجلس شورای ملی، دولتی بر روی کار آمد که کمترین پای بندی به قانون و شرع و عرف نداشت و به تدریج به رویه های استبدادی مطلق سوق پیدا کرد و این در شرایطی بود که انتخابات به صورت معمول برگزار می شد.هر چند در پشت صحنه وضعیت دیگری وجود داشت و عملاً به آراء عمومی اهمیتی نمی داد و آن را تضعیف می کرد .
امروز بیش از هر چیز و پیش از هر چیز به حفظ و انتشار دیدگاه های فقیه موسس این نظام در عرصه حکومت نیاز مندیم ؛ دیدگاه هایی که هم مولد انقلاب بود و هم بعد از ده سال حکومت در دوران های سخت و بحرانی امام را در اوج محبوبیت نگاه داشت و جز معدود مخالفان ،حضور پر شور ملیونی مردم در تشییع ایشان نشانگر کار آمدی دیدگاه های ایشان و منش و روش حکومتی امام بود . یکی از این سرفصل های اندیشه ای که با سیره عملی ایشان نیز همراه بود احترام جدی به مردم و موثر دانستن مشورت با آنان در عرصه حکومت بوده است.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.