هر روز با امام / ۲۲ تیر / نگاهی به اتفاقات دوران حیات امام

در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.

عناوین مطالب سرویس های اطلاع رسانی

پاسخ یادگار امام به سوال یک شهروند ایرانی پیرامون وضعیت معیشتی مردم

پاسخ یادگار امام به سوال یک شهروند ایرانی پیرامون وضعیت معیشتی مردم

پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، نامه ای از یکی از علاقمندان منتشر کرد که حاوی گلایه و سؤالی درباره مشکلات معیشتی مردم از یادگار امام بود.

چرا جامعه روحانیت مبارز از افرادی مانند شجونی تبری نمی جوید؟

چرا جامعه روحانیت مبارز از افرادی مانند شجونی تبری نمی جوید؟

حجت الاسلام و المسلمین محمد علی انصاری که با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران گفتگو می کرد در پاسخ به این پرسش که "روزنامه جوان روز 4 شنبه مصاحبه ای را با جناب اقای شجونی ترتیب داده که در آن مطالبی علیه جنابعالی ، بیت حضرت امام و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام مطرح شده است .

نگاه امام به دانشگاه و دانشگاهیان

نگاه امام به دانشگاه و دانشگاهیان

من امام را جزو تأثیرگزارترین انسان های تاریخ زمان خودمان می دانم، همان طور که حضرت محمد (ص) تأثیرگزارترین انسان تاریخ از ابتدا تا کنون است . امام (س) هم ولایت فقیه را نوشتند و هم عمل کردند، خیلی ها مطلب نوشتند، ولی نتوانستند خودشان اجرا کنند، امام هم ولایت فقیه را نوشتند، و هم عمل کردند، و جالب این است که شباهت عجیبی به پیامبر عظیم الشأن دارد. ده سال پیامبر عظیم الشأن در مدینه منوره حکومت اسلامی تشکیل داد، و امام هم حدود ده سال خودشان حکومت را اداره کردند و تمام تلاششان را کردند، بنابر این من ایشان را ضمن احترام به تمام علمایی که بعد از ائمه ی معصومین آمدند، جزو تأثیرگزارترینشان در بعد اجتماعی و جهانی می دانم.

سفری به تاریخ

سفری به تاریخ

در شهر کوچک خمین تنها یک در بر روی مردم باز است. تنها یکجا ملجأ محرومان است و دلها فقط در یک خانه آرام می گیرد و آنجا جایی جز بیت و منزل حاج آقا مصطفی خمینی نیست. خانه ای قلعه مانند که در پس دروازه محله سادات در شرق خمین واقع شده است، خانه ای نه چندان بزرگ که دو برج بلند در شمال و مشرق آن چشمها را به سوی خود می خواند.

بازخوانی نگاه مراجع نسبت به یادگار امام و هشدار نسبت به فعالیت برخی افراطیون

بازخوانی نگاه مراجع نسبت به یادگار امام و هشدار نسبت به فعالیت برخی افراطیون

محکومیت این حادثه قطعی است. نکات بسیار حساسی که در بعضی از این نوشتارها وجود دارد که در خور کمال توجه و دقت است.در اعلامیه بعضی از علمای بزرگ این اهانت و جریان زاییده افکار منافقان و محرکین این جریان دشمن نظام وانقلاب معرفی شده اند.جالب توجه است هر چند آن هیاهو و جنجال در سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی از قول مقام معظم رهبری به وسیله عده ای معدود صورت گرفت اما محرکین قطعا (در بیان آیت الله راستی کاشانی) از منافقین اند که این عده معدود را اغفال و در مقابل اسلام و نظام اسلامی قرار داده اند. ما از بررسی آراء مراجع و علما حوزه مقدسه علمیه به این نتیجه می رسیم که این ظلم آشکار(در بیان آیت الله جوادی آملی)که به وسیله جمعی اندک(در بیان مقام معظم رهبری، آیت الله وحید خراسانی،آیت الله مظاهری،آیت الله محقق داماد،آیت الله راستی کاشانی،آیت الله ملک حسینی،آیت الله مبشر کاشانی)انجام گردید باید جبران گردد(آیت الله صافی گلپایگانی و دیگران)و به نظر می رسد آن چه در درجه اول اهمیت است و خود بازدارنده از تکرار موارد مشابه در آینده است شناخت عاملین اولیه و محرکین این جریان است و این شناسایی برای هموار نمودن مسیر انقلاب اسلامی ضروری است.

محشر عشق

محشر عشق

گویی شهر همه یک چشم شده بود و آن چشم هم همه انتظار و چه انتظار شیرینی! چشمها همه پر التهاب بود و دردمند، دردمند از درد فراقی چندین ساله و گونه‏ ها عطشناک اشک شوق، شوق حلاوت دیداری به شیرینی عشق و محبت و عشق را هیچگاه نمی‏ شد اینچنین واضح و مجسم دید.

امام از مقاومت همه جانبه در لبنان و فلسطین حمایت عملی کردند

امام از مقاومت همه جانبه در لبنان و فلسطین حمایت عملی کردند

تصاویر زنان و فرزندانی که قربانی جنون رژیم صهیونیستی شده اند این سؤال را به ذهن می آورد که باید چه کرد؟ و اگر نظام بین الملل به دلیل مشارکت در ایجاد و استمرار این رژیم از جنایات آنان حمایت می کند، جوامع جهانی برای تغییر این واقعیت چه باید بکنند؟ ... راه خروج از این بن بست 66 ساله چیزی جز راه امام خمینی نیست.

سلوک عرفانی و امام خمینی (س)

سلوک عرفانی و امام خمینی (س)

امام راحل عرفان را جدای از حضور در صحنه های مختلف اجتماعی نمی داند، بلکه آن را وسیله ای برای تحوّل و اصلاح جامعه و مردم معرفی می کند و عارف واقعی را کسی می داند که انگیزۀ او الهی باشد. آنچه سلوک عرفانی امام(س) را از ویژگی خاصی برخوردار می نماید، طی نمودن سفرهای چهارگانۀ معنوی که به صورت کامل است؛ به گونه ای که ایشان را از سایر عارفان ممتاز ساخته بود.

مردم سالاری و حقوق مردم در اندیشۀ سیاسی امام خمینی(س)

مردم سالاری و حقوق مردم در اندیشۀ سیاسی امام خمینی(س)

تلازم مردم سالاری با رعایت حقوق مردم، نیازی به بحث و استدلال ندارد. این تلازم مخصوصاً در دموکراسی و مردم سالاری مورد نظر اسلام و امام خمینی(س) روشن تر است؛ چرا که در عین حال به همه جنبه های این حقوق که برخاسته از انسان شناسی دقیق و همه جانبۀ اسلام است توجه کامل دارد.

انواع سیاست در نگاه امام خمینی (س)

انواع سیاست در نگاه امام خمینی (س)

امام خمینی نیز بر اساس نگرش خود نسبت به جهان هستی و جایگاه انسان در آن و نقشی که به او محول شده و هدفی که سیاست معطوف به آن است به تقسیم بندی یا بیان انواعی از سیاست می پردازد. انواع سیاست مورد نظر ایشان عبارت است از: 1ـ سیاست شیطانی؛ 2ـ سیاست حیوانی؛ 3ـ سیاست الهی.

فلسطین از دیدگاه امام خمینی(س)

فلسطین از دیدگاه امام خمینی(س)

حضرت امام در اوج قدرت نظام ستم شاهی، افشاگر روابط پنهان رژیم شاه و اسرائیل بود و مقابله با خطر اسرائیل برای جهان اسلام را بسیار جدی و پیگیرانه دنبال می کرد. امام خمینی اولین مرجع تقلید و پیشوای بزرگ مذهبی بود که مجوز حمایت از مبارزان فلسطینی از محل وجوهات شرعی و زکات و صدقات را صادر نمودند.

مرور برخی از اصول و مبانی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از دیدگاه امام خمینی (س)

مرور برخی از اصول و مبانی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از دیدگاه امام خمینی (س)

من از خدای تبارک و تعالی خواهانم که روابط ما با همۀ دولتها و ملتها روابط حسنه باشد، تا اینکه ملت ما بتواند خودش مستقلاً در سرنوشت خودش دخیل باشد و کسی نتواند دخالت در امور داخلی ما بکند.

نگرشی تحلیلی به ابعاد شخصیت امام خمینی

نگرشی تحلیلی به ابعاد شخصیت امام خمینی

شاید با اطمینان بتوان گفت که دستاورد بزرگ امام در سطح دعوت عملی، این بود که درست در زمانی که اسلام در عرصۀ سیاسی و فرهنگی جهان در انزوا به سر می برد، توانست همۀ جهان را با اسلام تکان دهد، و اسلام را در عقول و قلوب جهانیان وارد کند و آن را امری علمی و عملی نشان دهد.

مخالفت قاطع امام خمینی با رژیم اسرائیل از آغاز نهضت

مخالفت قاطع امام خمینی با رژیم اسرائیل از آغاز نهضت

من به جمیع دوَل اسلام و مسلمین جهان، در هر جا هستند، اعلام می ‏کنم که ملت عزیز شیعه از اسرائیل و عمال اسرائیل متنفرند، و از دولتهایی که با اسرائیل سازش می‏ کنند متنفر و منزجرند. این ملت ایران نیست که با اسرائیل منفور در حال سازش است؛ ملت ایران از این گناه بزرگ بری است.

مقصود امام خمینی (س) از صدور انقلاب چه بود؟

مقصود امام خمینی (س) از صدور انقلاب چه بود؟

ما از اول گفتیم می خواهیم انقلابمان را صادر کنیم. صدور انقلاب به لشکرکشی نیست، بلکه می خواهیم حرفمان را به دنیا برسانیم که یکی از آن مراکز، وزارت امورخارجه است که باید مسائل ایران و اسلام و گرفتاری هایی که ایران از شرق و غرب داشته است، به دنیا برساند و به دنیا بگوید که می خواهیم این گونه عمل کنیم.

صفحه 106 از 376 < قبلی | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | بعدی >