روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به قراردادهایشان عمل کنند

«حرکت کردیم طرف کویت و به سرحد کویت که رسیدیم، بعد از یک چند دقیقه ای، که مثل اینکه حالا روابط بود با ایران، چه بود نمی دانم ـ گمانم این است که رابطه با ایران بود ـ آمد آن مأمور و گفت که نه، شما نمی توانید بروید کویت. من گفتم به او بگوئید که خوب، ما می رویم از اینجا به فرودگاه، از آنجا می رویم. گفت خیر، شما از همین جا که آمدید از همین جا باید برگردید. از همانجا برگشتیم ما به عراق.» (صحیفه امام، ج۱۰، ص ۱۹۶)

عناوین مطالب انقلاب اسلامی

وارث حقیقی انبیا

وارث حقیقی انبیا

یازدهم دیماه سال شصت و هفت شمسی برابر با اولین روز سال هزار و نهصد و نوزده میلادی، حضرت امام خمینی (سلام الله علیه) پیام مهمی خطاب به میخائیل گورباچف (صدر هیأت رئیسه اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی) صادر کردند. صدور این پیام مهم در مقطع حساس پس از پذیرش قطعنامه پانصد و نود و هشت و پایان یافتن جنگ هشت ساله عراق با ایران...

سرمایه وحدت

سرمایه وحدت

پس از شهادت آیت الله دکتر محمد مفتح که از منادیان بزرگ این وحدت بود و خونش نیز بر زمین یک مرکز دانشگاهی نقش بست، روز بیست و هفتم آذر به «وحدت حوزه و دانشگاه» نام گرفت تا اهمیت این انسجام علمی و عملی برای همیشه در تاریخ کشور ثبت گردد.

قانون حکومت اسلامی از منظر امام خمینی(س)

قانون حکومت اسلامی از منظر امام خمینی(س)

امام خمینی (س) ضمن مطرح نمودن بحث ضرورت تشکیل حکومت اسلامی، بحث ایجاد قانون اساسی را نیز برای اولین بار در اندیشه سیاسی تشیع مطرح می نمایند.

تاثیر سخنرانیهای امام بر شعارهای انقلابی مردم

تاثیر سخنرانیهای امام بر شعارهای انقلابی مردم

درست به خاطر موضعگیری صریح و قاطع امام خمینی بود که مردم، در تظاهرات خود، شعارهای تازه ‏ای می خواندند. این شعارها سرودۀ شاعران کهن‏سرا یا نوپرداز و روشنفکر و روشنفکرنما نبود؛ حرف مردم بود، شعار بود، بعد هم که دسته ‏جمعی فریادش می‏ کردند، نظم پیدا می‏ کرد و یک شعر حماسی واقعی می‏ شد: «کار شاه تمام است / خمینی امام است / استقلال و آزادی، جمهوری اسلامی / آخرین پیام است، آخرین کلام است / بگو مرگ بر شاه، بگو مرگ بر شاه

تبعید خورشید از منظر مرحوم عسکراولادی

تبعید خورشید از منظر مرحوم عسکراولادی

مرحوم حبیب الله عسکراولادی از برجسته ترین مبارزین مسلمان بر علیه رژیم طاغوت و از پر سابقه ترین یاران امام و انقلاب است. مصاحبه آن مرحوم در تحلیل واقعه تبعید حضرت امام به ترکیه در سیزدهم آبان سال چهل و سه که در سال پنجاه و هشت انجام شده است را در ادامه می خوانیم.

بازخوانی شیوه های رهبری امام و مبارزات مردم در آبان ۵۷

بازخوانی شیوه های رهبری امام و مبارزات مردم در آبان ۵۷

در این روزها، سیاستمداران کهنه کار، با نوشتن مقالاتی در روزنامه ها، راه حل نشان می دادند و پیشنهاد محاکمه و مجازات جنایتکاران پیشین را مطرح می کردند. گروههای سیاسی، کارنامۀ مبارزات گذشته خود را ارائه می دادند و دکتر امینی پیشنهاد می کرد که با شرایطی حاضر به قبول نخست وزیری است.

روحانیت با مفاسد تمدن مخالف است نه با مظاهر تمدن

روحانیت با مفاسد تمدن مخالف است نه با مظاهر تمدن

امام در بیانات خود به آیات قرآن که مسلمین را به مبارزه با سرمایه داران و طواغیت فرا می خواند، اشاره کرده اسلام، قرآن و روحانیت را نقطۀ اتکا و مایۀ اتحاد مردم ایران در نهضت اخیر معرفی می نمایند و به تبیین مواضع روحانیت پرداخته و اعلام می کنند که روحانیت با مفاسد تمدن و دانشگاه استعماری و سینما و رادیوی در خدمت استعمار، مخالف است نه با مظاهر تمدن.

صالحیّت برای قضا غیر از تدیّن است

صالحیّت برای قضا غیر از تدیّن است

امام خمینی در روز 25 مرداد 1359 در جمع مسئولان قضایی کشور با تاکید بر اهمیت قضاوت و لزوم نظم در امور، فرمودند: قوّه قضاییه ما هم به دست یک اشخاصی افتاد که من گمان نمی کنم در تمام افرادی که متصدّی قضا بودند، یک نفرشان صالح باشد. اگر گفته می شود که در بین اینها یک اشخاصی بودند که- مثلًا - یک قدری متدیّن بودند، لکن صالحیّت برای قضا غیر از تدیّن است؛ امر مهمی است که شاید در اسلام کمتر چیزی مورد توجه بوده است مثل قوّه قضاییه.

خداوند رحمت فرماید این شهید سعید ما را

خداوند رحمت فرماید این شهید سعید ما را

سلام بر آنهایی که از همه چیز گذشتند تا ما به هر چه می خواهیم برسیم. سلام بر آنهایی که قامت راست کردند تا قامت ما خم نشود. سلام بر آنهایی که به نفس افتادند تا ما از نفس نیافتیم. سلام بر آنهایی که رفتند تا ما بمانیم سلام بر مردان خدا... سلام بر شهدا

اهمیت تبلیغات در داخل و خارج از کشور در نامه حضرت امام

اهمیت تبلیغات در داخل و خارج از کشور در نامه حضرت امام

در این موقع حساس، که جمهوری اسلامی و اسلام عزیز مورد تهاجم تبلیغاتی رسانه ‏های گروهی مرتبط با قدرتهای بزرگ و وابستگان آنان قرار گرفته‏ است ما و شما و همه طرفداران اسلام برای حق خود باید به این حربه برّنده روز مجهز باشیم؛ و چهره واقعی اسلام و جمهوری اسلامی را در داخل، و بیشتر در خارج، در معرض شناخت همگان درآوریم.

 مواضع امام خمینی (ره) پس از قیام پانزده خرداد

مواضع امام خمینی (ره) پس از قیام پانزده خرداد

با فرارسیدن ماه محرم در خرداد ماه 1342 امام (ره) سعی نمود از این روز و به خصوص روز عاشورا برای پیشبرد مبارزات اسلامی استفاده کند؛ از این رو پیشنهاد کرد تا در ایام محرم، تعدادی از روحانیون و مبلغان دینی در سراسر کشور برای مردم در باره اقدامات خلاف دینی و ملی رژیم پهلوی سخنرانی نمایند که با استقبال روبه رو شد. شخص امام (ره) هم تصمیم گرفت در عصر عاشورا در فیضیه سخنرانی نماید.

 اهمیت فتح خرمشهر

اهمیت فتح خرمشهر

رهبر فرزانه انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای ـ مدظله العالی ـ حماسه آزادی خرمشهر را حادثه ای بی نظیر قلمداد کرده، چنین فرمودند: «حماسه مقاومت و آزادی خرمشهر، حادثه ای بی نظیر در تاریخ جهان است. خرمشهر، به پرچم سرافرازی و پایداری ملت ایران مبدل شده است. حماسه خرمشهر، باید جای خود را در دنیا پیدا کند. خاطره این روز تاریخی و فراموش نشدنی، همواره بر شما برادران عزیز و دلاورمردان صحنه نبرد گرامی باد.» آن چه حماسه عظیم خرمشهر را مادر حماسه ها ساخت، اوج ایثارها، فداکاریها، شجاعتها، شهادتها، مقاومتها، رنجها و مظلومیتها بوده است و آن چه به خرمشهر قداست کلام مقدس امام خمینی رحمه الله است که فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد.»

اگر سپاه نبود، کشور هم نبود

اگر سپاه نبود، کشور هم نبود

این جمله حضرت امام فرمایشی مسئولیت آور بوده است و تاکیدهای مکرر ایشان بر بقا و تقویت سپاه را در امنیت گذشته، حال و آینده ترسیم کرده است و تاکیدهای مکرر ایشان بر بقا و تقویت سپاه، گویای اعتقاد و اعتماد عمیق ایشان به این نهاد انقلابی است.

صفحه 4 از 8 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | بعدی >