پرتال امام خمینی (س) مسابقه کتاب خوانی به مناسبت سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با محوریت کتاب «تحولات اجتماعی و انقلاب اسلامی از دیدگاه امام خمینی (س)» برگزار میکند.
کسانی که مسئولیت شان خیلی زیاد است دولتهای اسلامی است؛ روسای جمهور اسلام، سلاطین اسلام، اینها مسئولیت شان خیلی زیاد است و شاید بیشتر از همه طبقات باشد. اسلام الآن به دست این طبقه، به حسب اراده خدای تبارک و تعالی- تکویناً- سپرده شده است و آنها مسئولند بر حفظ اسلام و حفظ وحدت کلمه اسلام و حفظ احکام اسلام و معرفی کردن اسلام را به دنیای متمدن که گمان نشود اسلام مثل مسیحیت هست.
دوره کوتاه مدت تابستانی آشنایی با اندیشه امام خمینی(س) در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) برگزار میشود.
مهدی کلهر عضو سابق شورای سیاست گذاری صدا و سیما، موســس و مدرس مرکز اســلامی فیلمسازی باغ فردوس، عضو شورای نظارت و مشاور عالی سابق ســازمان صــدا و ســیما، محقق و پژوهشــگر عرصه فرهنگ دینی و هنر اســلامی اســت که در گفت وگو با حریم امام به واکاوی اندیشه اســلام ناب در دیدگاه امام خمینی پرداخــت و به شــاخصه های اصلی این اندیشه اشاره کرد : (اسلام ناب از نظر امام خمینی اسلامی است که قیام به قسط کرده باشد؛ اسلام ناب محمدی که امام خمینی مطرح فرمودند اسلام ظواهر و پوسته دین نیست؛ حضرت امام به دنبال اسلام ظواهر نبود همانگونه که خود پیامبر اکرم به دنبال ظواهر نبود)
اشرافیت و نظام طبقاتی در ایران نیز از دیرباز مطرح بوده و از دوران هخامنشیان به چشم می خورد. (راوندی، ج ۱، ص ۴۹۳ ـ ۴۹۴) ظهور اشکانیان نیز بر نفوذ اشراف افزود. چرا که حضورشان در مجلس مهستان را از نیاکان خود به ارث می بردند، و می توانستند از طریق این مجلس در مسائل مهم حکومتی شرکت کنند و حتی پادشاه را انتخاب نمایند.
«رساله طلب و اراده» امام خمینی یکی از آثار قلمی ایشان است که به رغم کم حجم بودن، بسیار پر محتوا و حاوی معارف بلند و مطالب ارزشمند درباره سرشت و سرنوشت انسان و مسئله بسیار مهم جبر و اختیار، دارد. حضرت امام با جدا کردن این موضوع فلسفی ـ کلامی از دانش اصول فقه و نگارش رساله ای جداگانه تمایز علوم از یکدیگر را رعایت کرده و از خلط و تداخل علوم حقیقی و علوم اعتباری پرهیز کرده است. سیری در محتوای این رساله و معرفی آثاری که در ترجمه و شرح آن نوشته شده درنوشته پیش رو تقدیم گردیده است.
مسئله ی مکتب و اصول و هدفها. اگر بخواهیم زیربنای مکتب مبارزه ی امام را و انقلاب امام را در یک جمله عرض بکنیم، باید بگوییم زیربنای همه ی فعّالیّتهای ایشان «قیام لله» بود؛ هدف، قیام لله [بود]؛ همان که در یادداشت معروفشان در دوران جوانی در دفتر مرحوم وزیری یزدی (رحمة الله علیه) نوشته اند: قُل اِنَّمآ اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ اَن تَقوموا لِلّهِ مَثنَی وَ فُرادَی؛ قیام لله، که این قیامِ لله ریشه ی قرآنی بسیار مستحکمی دارد. قیام لله در همین آیه ی سوره ی سبأ ــ قُل اِنَّمآ اَعِظُکُم ــ [بیان شده]، یا «قوموا لِلّهِ قانِتین» در سوره ی مبارکه ی بقره، یا در آیه ی دیگری در سوره ی مدّثّر در اوّل بعثت: یا اَیُّهَا المُدَّثِّر* قُم فَاَنذِر؛ «قیام لله» یعنی این. حالا این «قیام لله» در هر دوره ای ممکن است به نحوی باشد.
سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در سفر به خمین از بیت تاریخی امام خمینی (س) بازدید کرد.
رئیس جمهور در سفر به خمین از بیت تاریخی امام خمینی (س) بازدید کرد.
کاش رسانه های رسمی ما به جای این برخوردهای غیرکارشناسی و سیاست زده، از دریچه علم وارد شوند که هم اعتماد مردم را جلب کنند و هم سطح آگاهیها را بالاتر ببریم تا واقعیت ها را همانطور که هست ببینیم. اینطور نباشد که مردم الان فکر می کنند اگر رابطه ما با آمریکا درست شود؛ چنین و چنان می شود. گویی ما یادمان رفته که رابطه ما و آمریکا در دوره شاه، زیادی هم درست بوده بیشتر از آنچه الان در ذهن ما الان هست ولی چرا او نتوانسته رژیم پهلوی را حفظ کند؟ از یاد نبریم که حضرت امام نیز به مانند اکنون، بر توان داخلی نظام در خلق اقتصاد پویا و کارآمد تاکید داشتند.
ما کشور را نمی توانیم به صورت مناسکی و فقهی صرف اداره کنیم؛ دکتر شریف لک زایی، دانشیار گروه فلسفه سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دانش آموخته حوزه و دانشگاه است. آثار علمی و پژوهشی فراوانی از ایشان منتشر شده است از جمله این آثار است: درآمدی بر اندیشه سیاسی امام موسی صدر، فلسفه سیاسی صدرالمتألهین، آزادی و دانش، آزادی، چلچراغ حکمت، آزادی سیاسی در اندیشه آیت الله مطهری و آیت الله بهشتی، بررسی تطبیقی نظریه های ولایت فقیه، توزیع و مهار قدرت در نظریه ولایت فقیه، سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه در چند موضوع و چند دفتر و...
طی حکمی از سوی حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی کمساری، رییس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) امین عارف نیا به عنوان معاون فرهنگی، هنری و ارتباطات این موسسه منصوب شد. پیش از این محمد امیر عادلانی این مسئولیت را عهده دار بود.
با حکم ریاست موسسه، امین عارف نیا بعنوان معاون جدید فرهنگی، هنری و ارتباطات موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی معرفی شد.
صفحه اینستاگرام سید حسن خمینی، امشب بخشی از سخنان وی که روز ۲۷ تیرماه ۱۴۰۱ در دیدار جمعی از علمای اهل سنت سوریه بیان شده را منتشر کرد.
یک جلد از دوره شش جلدی اصول فقه امام خمینی نام استصحاب را بر خود دارد؛ کتابی که در آن، مفهوم و ویژگی ها و شرایط این اصل عملی و پرکاربرد در اجتهاد و استنباط مورد و بررسی تخصصی قرار گرفته و در بخشی از آن از چهار قاعده مهم فقهی یَد، تجاوز ، صحت فعل غیر و قرعه به تفصیل سخن به میان آمده است.
ماهنامه فرهنگی آموزشی خردسالان دوست شماره ۵۹۹ توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) چاپ و روانه بازار نشر مجلات گردید.
جمعی از علمای اهل سنت کشور سوریه با حضور در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، نسبت به مقام شامخ حضرت امام خمینی (س) ادای احترام کردند.
آیت الله سید حسن خمینی تأکید کرد: بن مایه حکومت علوی، که پیامبر(ص) هم از ایشان می خواسته، همین مراوده مردم و حکومت به یک مراوده عاطفی همراه با رحمت است. در فرازی که اشاره کردم، عبارت «یُستَدَلُّ عَلَی الصّالِحینَ» یعنی فردای قیامت در دادگاه عدل الهی حکام صالح را به آنچه که مردم درباره آنها می گویند قضاوت می کنند. سپس می فرماید بهترین ذخیره «عمل صالح با مردم» است.
مسئله غدیر، مسئله ای نیست که بنفسه برای حضرت امیر یک مسئله ای پیش بیاورد، حضرت امیر مسئله غدیر را ایجاد کرده است. آن وجود شریف که منبع همه جهات بوده است، موجب این شده است که غدیر پیش بیاید. غدیر برای ایشان ارزش ندارد؛ آن که ارزش دارد خود حضرت است که دنبال آن ارزش، غدیر آمده است. خدای تبارک و تعالی که ملاحظه فرموده است که در بشر بعد از رسول اللَّه کسی نیست که بتواند عدالت را به آن طوری که باید انجام بدهد، آن طوری که دلخواه است انجام بدهد مأمور می کند رسول اللَّه را که این شخص را که قدرت این معنا را دارد که عدالت را به تمام معنا در جامعه ایجاد کند و یک حکومت الهی داشته باشد، این را نصب کن.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.