سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهادی امنیتی و نظامی، با کمترین بودجه و امکانات و با بیشترین اعتقاد و انگیزه شکل گرفت و مرزبانی صادق و لایق برای حریم انقلاب و کشور شد و علاوه بر دفاع همه جانبه از مرزهای کشور اسلامی، در داخل نیز برای تأمین امنیت و آرامش اقدام نمود
دوشنبه, ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۳
سید حبیب حسینی رنانی
از نگاه امام(س) استقلال، آزادی، عدالت اجتماعی و رفاه، همه از امور ضروری برای حکومت اسلامی است؛ اما این ها فقط مقدمه برای رسیدن مردم به اخلاق اسلامی هستند تا با فراهم شدن شرایط، افراد بتوانند به تهذیب نفس بپردازند.
چهارشنبه, ۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۰
اما نقطه اوج این امتیازدهی ها، به دوران نخست وزیری حسنعلی منصور و اسدالله علم باز می گردد. در همین دوران بود که لایحه کاپیتولاسیون در مجلس شورای ملی مطرح شد. این لایحه پس از برگزاری رفراندوم انقلاب سفید و تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی که هر دو با انتقادات فراوانی از سوی محافل مذهبی و در راس آن ها امام خمینی قرار گرفت، در مجلس طرح شد. برداشتن موانع حقوقی و قانونی حضور نیروهای امریکایی در ایران و تضمین امنیت آنان برای شاه اهمیت داشت، به ویژه آنکه وی برای اجرای سریع اصلاحات اقتصادی و سیاسی، زیر فشار امریکا قرار گرفته بود. در این شرایط احیای نظام کاپیتولاسیون با هدف اعطای مصونیت سیاسی و کنسولی به اتباع امریکایی در ایران در دستور کار دولت قرار گرفت . این چنین بود که لایحه کاپیتولاسیون در ۱۳ مهر ۱۳۴۲ در کابینه علم و در مرداد ۱۳۴۳ در مجلس سنا به تصویب رسید. در ۲۱ مهر ۱۳۴۳ حسنعلی منصور نخست وزیر وقت این لایحه را به صورت ناگهانی به مجلس شورای ملی برد.
یکشنبه, ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۷:۰
توصیه های یازده گانه امام خمینی به نمایندگان نخستین دوره مجلس شورای اسلامی به مثابه منشور نمایندگی، راهبرد تکالیف آنان را تبیین می کند.
چهارشنبه, ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۰
دکتر علی اکبر کمالی اردکانی
با توجه به محبوبیت بی سابقه حضرت امام (س) در افکار عمومی و در نزد مردم کشور، بی تردید ایشان می توانستند در هر یک از انتخابات با معرفی افراد یا گروههای خاصی باعث پیروزی آنها در انتخابات شوند، اما حضرت امام (س) همواره از تأیید یا تکذیب مستقیم افراد خودداری کرده و آزادی انتخاب مردم را محترم می شمردند.
دوشنبه, ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۴
جمهوریت به تعریف امام
امام خمینی (س) ضمن مطرح نمودن بحث ضرورت تشکیل حکومت اسلامی، بحث ایجاد قانون اساسی را نیز برای اولین بار در اندیشه سیاسی تشیع مطرح می نمایند.
سه شنبه, ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۷:۰
به دنبال اعلام تصویب نامه انجمنهای ایالتی و ولایتی در جراید عصر تهران در روز 16 مهر 1341، امام خمینی بی درنگ علمای طراز اول قم را به نشست و گفتگو پیرامون این تصویبنامه دعوت کرد. و تنها یک شب پس از اعلام آن در جراید عصر تهران در روز 17 مهرماه 1341 تلگرافی را به محمدرضا پهلوی مخابره کردند.
چهارشنبه, ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۷:۰
به مناسبت سالگرد صدور پیام منشور روحانیت حضرت امام خمینی(س)
حضرت امام(س) در سوم اسفند 1367 پیام بسیار مهمی صادر نمودند که به دلیل پرداختن به موضوع روحانیت و درددل های امام درباره متحجرین و کارشکنی هایشان علیه نهضت انقلاب اسلامی، پرداخت. این پیام عنوان منشور روحانیت را یافت. این یادداشت به رازگشایی از واقعه «آب کشیدن کوزه ای که حاج آقا مصطفی نوشیده بود به خاطر فلسفه گفتن پدرش» می پردازد و اشاره ای به منشور روحانیت دارد.
سه شنبه, ۰۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۳
علی اکبر جعفری
از آنجا که انقلاب اسلامی ملت ایران، بر اساس اعتقاد مذهبی و اسلامی شکل گرفت، اصول قانون اساسی نیز منبعث از احکام و تفکرات اسلامی (یعنی قرآن) است.
شنبه, ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱:۵۹
به نظر می رسد حضرت امام اصل تشکیل حکومت اسلامی را به یک معنا عالی ترین جلوۀ تحقق آزادی قلمداد می کند که کسانی که به دنبال آزادی هستند، وظیفه دارند که از آن نگهداری کنند. همچنین دیدگاههای ایشان دربارۀ آزادی با توجه به شرایط سیاسی دگرگون شده است، و این مسأله ای است که در شرایط فعلی می تواند برای جامعه ما درس آموز باشد
جمعه, ۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
یادداشتی از حجت الاسلام والمسلمین هادی قبادی
نمی توان انکار نمود که در کنار اقشار مختلف مردم، علماء موثرترین نیروی سیاسی نهضت مشروطه و عامل اصلی قیام مردم و رهبر حرکت بودند.
جمعه, ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۷:۰
امام خمینی نظر خود درباره ولایت فقیه را نخستین بار در کتاب کشف اسرار بیان داشته است؛ وی در این کتاب ابتدا با دلیل عقلی، ضرورت وجود قانون وحکومت در جامعه بشری را به اثبات رسانده، و سپس با دلیل عقلی مستقل و غیر مستقل و سیرۀ پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم و علی علیه السلام ضرورت تشکیل حکومت اسلامی در همه زمانها و مکانها را نتیجه گرفته است.
یکشنبه, ۰۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۴
امیر عظیمی
امیر عظیمی در یادداشتی نوشت: در روز بیست و یکم خرداد ماه خبر بسیار ناراحت کننده ای از خودکشی یک کارگر زحمت کش و محروم میدان نفتی در هویزه پخش شد. این خبر که دل هر انسانی را به درد می آورد به همراه سایر حوادث مشابه رخ داده، موجب شد تا در فضای مجازی ویدئو کلیپی از سخنرانی امام خمینی در سال ۵۷ پخش شود که در آن ایشان بر لزوم رفع مشکلات محرومان و مستمندان و تهیه مسکن، آب و برق مجانی برای آنها تاکید می کند. این یادداشت که شامل چند نکته کوتاه است، ناظر به مطالب این ویدئو کلیپ است...
سه شنبه, ۱۷ تیر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۰
اصول مشترک در همه این برخوردها، عدم تخطی از چارچوب قوانین، عدم اصالت افراد، صداقت و صراحت با ملت در انتقاد از ایشان و نادیده گرفتن مصلحت بینی های مصلحت اندیشان بوده است. در واقع مهمترین معیار برخورد ایشان با همه آن ها، مبانی و اصول اسلامی بوده که موجب طرد یا جذب ایشان شده است
دوشنبه, ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۶
دوران 37 ساله سلطنت محمدرضا شاه، شیوه حکومتی او بر اساس اصل قدرتمندانه و پدرسالارانه استوار بوده است، اگرچه در سال های 1320 تا 1332 مجلس و هیأت دولت در بازی سیاسی مملکت نقش بازی می کردند؛ اما محمدرضا شاه پس از بازگشت - بعد از کودتای 28 مرداد 1332 - به مسند قدرت، دست به سرکوب شدید زد و امید هرگونه مشارکت فراگیر مردم را در حیات سیاسی از میان برد و دیکتاتوری محض تشکیل داد.
دوشنبه, ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۷:۲۵
رژیم شاه سخت کوشش می کرد اختلافات روحانیت با رژیم را تمام شده، جلوه دهد و چنان بنمایاند که روحانیت با دولت تفاهم کرده و بر گذشته خط بطلان کشیده است.
دوشنبه, ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۰
دکتر یحیی فوزی
هاشمی رفسنجانی یکی از اعضای بلندپایه انقلاب و شورا که بعدها سمتهای عالی حکومتی را نیز پذیرفتند، ... گفته است:
شورای انقلاب در شرایطی کار را به عهده گرفت که هیچ ارگان قابل اعتمادی در این کشور وجود نداشت و مشکلاتی که از برخورد نیروهای پلیسی و ارتش با مردم ایجاد شده بود و انتظاراتی که مردم از حکومت انقلابی داشتند و صف بندیهایی را که در مقابل انقلاب می شد شورای انقلاب مسئولیت اداره کشور را در این شرایط به عهده گرفت همه چیز را می بایست از صفر شروع می کردیم.
چهارشنبه, ۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۲
«و اکنون شما، ای فقهای شورای خبرگان و ای برگزیدگان ملت ستمدیده در طول تاریخ شاهنشاهی و ستمشاهی، مسئولیتی را قبول فرمودید که در رأس همه مسئولیتهاست؛ و آغاز به کاری کردید که سرنوشت اسلام و ملت رنجدیده و شهید داده و داغدیده گرو آن است. تاریخ و نسل های آینده درباره شما قضاوت خواهند کرد، و اولیاء بزرگ خدا ناظر آرا، و اعمال شما می باشند.»
دوشنبه, ۲۳ تیر ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۹
حمایت گسترده علما و روحانیون از مرجعیت امام خمینی(س) و صدور بیانیه های متعدد به ویژه در مرداد ماه سال های ۴۲ و ۴۳ رویداد بی سابقه ای در تاریخ مرجعیت بود.
دوشنبه, ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
بنا ندارم اشخاص منسوب به من متصدی این امور شود. احمد، خدمتگزار ملت است و در این مرحله با آزادی بهتر می تواند خدمت کند.
سه شنبه, ۰۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۰
در تاریخ 7 اردیبهشت 1358جمعی از دانشجویان و دانش آموزان سنندج به دیدار امام رفتند.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، در این دیدار که در محل اقامت امام در قم صورت گرفت، ایشان ضمن اشاره به اینکه کارهای هر منطقه باید محول به آن منطقه شود بر ضرورت تشکیل شوراها تأکید کردند.
شنبه, ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰
این غفلت بزرگ از رجال سیاسی و علما و- عرض می کنم که- سایر اقشار مملکت ما واقع شد، و این آدم [شاه]را تحمیل کردند بر ما و دنباله اش را هم گرفتند که قدرتمندش کنند. از آن وقت تا حالا هم غفلتها شده است.
جمعه, ۲۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۱
در نشست «ولایت مطلقه فقیه از دیدگاه امام خمینی(س)» مطرح شد:
حجت الاسلام مسیح بروجردی گفت: شهید صدر می فرمایند خداوند احکامی مثل واجبات و مستحبات را جعل کرده است اما یک بخش هایی را جعل نکرده چون اقتضائات زمان متفاوت است. در این صورت آنها را به عهده پیغمبر(ص) یا ولی فقیه و به عبارتی آنها را به عهده خود بشر گذاشته است. به گفته شهید صدر حاکم اگر قانونی را جعل می کند محدود به الزامات الهی است اما نظریه امام(س) با ایشان تفاوت دارد؛ امام قسمت الزامیات را هم الزام نمی دانند.
چهارشنبه, ۱۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۸:۴۱
حضرت امام خمینی (س) در جمع کثیری از مردم قم در روز ۱۷ فروردین ۱۳۵۸ بیان داشتند: ما اگر این وحدت کلمه و این خاصیت که عبارت از اسلامیت است که در آن همه چیز هست، اگر این را ما حفظش بکنیم، تا آخر با پیروزی هستیم و اگر- خدای نخواسته- یا این ها اخلال بکنند و ما شل بیاییم و جلویشان را نگیریم و ملت جلویشان را نگیرد، و یا خودمان خیال کنیم که پیروز هستیم و به سستی گرایش پیدا بکنیم.
یکشنبه, ۱۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۰
درسی از امام خمینی در آستانه انتخابات هفتم اسفند
چهارشنبه, ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۵
آیت الله سیدرضا برقعی؛
امام در حالی که به کتابی روی میز اشاره می کردند، فرمودند: گزارش بد کدام است. مگر این کتاب را شما برای من نیاورده اید؟ این کتاب به غیر از آن کلمه «بنام خدا» بقیه اش همه مبانی «مائو» است. شما نمی فهمید، این افکار التقاطی است که این ها کار ما را عقب انداختند، نهضت را عقب انداختند.
شنبه, ۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۰
در نشست جایگاه و نقش قوه مقننه در اقتصاد ایران مطرح شد:
در حالی که امام خمینی تأکید دارد که مجلس در رأس نظام است؛ دکتر حسن سبحانی به نوعی، توجه ما را به عدم تحقق این جایگاه جلب می کند
جمعه, ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۰
بنیانگذار جمهوری اسلامی در پیامی رادیو تلویزیونی خطاب به ملت ایران در روز ۱۲ فروردین ۱۳۵۷ با تاکید بر لزوم تحولات ریشه ای در جمهوری اسلامی از عموم ملت خواستند که خود را نیز متحول کنند.
سه شنبه, ۱۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۰
شما و دوستانمان در وزارت امور خارجه باید تحمل انتقاد را، چه حق و چه ناحق، داشته باشید.
چهارشنبه, ۲۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۰
به قرار مسموع از شرکت کنندگان شهریورماه ـ از کتاب های جواهر الکلام صاحب جواهر، مستند الشیعه نراقی مستمسک آیت الله حکیم و تنقیح آیت الله خوئی امتحان می گیرند و در این میان آثار علمی ارزشمند فقه استدلالی امام خمینی مغفول می باشد! واقعاً نباید بر این مظلومیت امام و محرومیت جامعه و نظام از برکات علمی ایشان تأسف خورد؟!
چهارشنبه, ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۹