شرح دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه
جمعه, ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۹:۰
گزیده ای از رهنمودها و سخنان حضرت امام خمینی (س) در خصوص نماز جمعه، اهمیت آن و وظایف ائمه جمعه
شنبه, ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۹:۳۳
حج از مهم ترین فرائضی است که بر مسلمین قرار داده شده است. ائمه (ع) به طرق گوناگون بر اهمیت و جایگاه آن تأکید داشته اند و در این میان نهج البلاغه مستثنا نیست. کلمات و سخنان فراوانی از مولا علی (ع) در نهج البلاغه گزارش شده است که اهمیت و ضرورت این فریضه را در اسلام بیان می دارد.
پنجشنبه, ۰۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۸:۲
نهج البلاغه، چون خورشیدی تابان، پیوسته در سینه روزگار خواهد درخشید و راه هدایت را به جویندگان راستین حق خواهد نمود، و جان و دل تشنگان حقیقت را سیراب خواهد کرد. و هرگز غبار مه و تیرگی ابر، هر چه انبوه و دامن گسترده تر گردد، خورشید تابنده را از چشم های جوینده پنهان نتواند ساخت.
چهارشنبه, ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۴
مسلمانان روزه دار که ماه رمضان را به روزه داری به پا داشته و از خوردن و آشامیدن و بسیاری از کارهای مباح دیگر امتناع ورزیده اند، اکنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستین روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند می طلبند، اجر و پاداشی که خود خداوند به آنان وعده داده است.
چهارشنبه, ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۰
به مناسبت سالروز میلاد امام جعفر صادق (ع) موسس مذهب جعفری
پنجشنبه, ۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۷:۰
سید فضل الله حسینی
انسان با رویکرد پرستش، به چه نوع توانمندی هایی می رسد که اسباب عزت، کرامت و بزرگواری را در وی رقم می زند. به نظر می رسد تبیین این توانمندی ها به دلیل کاربردی بودن آن، روش مناسبی است که با جست و جو در آثار امام خمینی سعی شده است مطالب یاد شده با نظریات و دیدگاه های ایشان تطبیق داده شود، زیرا به جرأت می توان گفت این مرد در عصر ما بهترین الگوی نظری و عملی عزت مندی و اقتدار است که در راه حفظ و حراست از کرامت مسلمانان، خود و یارانش را به امواج خطرها و بلاها افکند.
شنبه, ۱۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۲
حقیقت لیله القدر
امر دوم در حقیقت «لیلة القدر» بدان که از برای هر رقیقه حقیقتی و برای هر صورتی ملکی باطنی ملکوتی و غیبی است...
پنجشنبه, ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۰
شرح دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه
سه شنبه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۲:۲۵
بعضی ها انتظار فرج را به این می دانند که در مسجد، در حسینیه، در منزل بنشینند و دعا کنند و فرج امام زمان ـ سلام اللّه علیه ـ را از خدا بخواهند. اینها مردم صالحی هستند که یک همچو اعتقادی دارند. اینها به تکالیف شرعی خودشان هم عمل می کردند و نهی از منکر هم می کردند و امر به معروف هم می کردند، لکن همین، دیگر غیر از این کاری ازشان نمی آمد و فکر این مهم که یک کاری بکنند، نبودند.
سه شنبه, ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۸
شرح دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه (جلسه بیست و دوم)
پنجشنبه, ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۲
شرح دعای ۴۴ صحیفه سجادیه (جلسه پانزدهم)
امام سجاد علیه السلام، در این قسمت دعا از خداوند توفیق ادای فریضه نماز را به بهترین و کاملترین صورت می خواهد، امام علیه السلام می خواهد که وقت نماز پاس داشته شود، ارکان و واجبات و حدود آن حفظ گردد، طهارت آن به بهترین وجه و رکوع و سجده و خشو ع و ...
شنبه, ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۰
دعای عرفه در منظر امام خمینی(س)
ما مفتخریم که ادعیه حیاتبخش که او را «قرآن صاعد می خوانند از ائمه معصومین ما است. ما به «مناجات شعبانیه» امامان و «دعای عرفات» حسین بن علی- علیهما السلام- و «صحیفه سجادیه» این زبور آل محمد و «صحیفه فاطمیه» که کتاب الهام شده از جانب خداوند تعالی به زهرای مرضیه است [و] از ما است. [مفتخریم]
یکشنبه, ۲۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۵:۶
عباس ایزدپناه
امام به آرمان های بلند دیرینه و آرزوهای تحقق نیافتۀ مصلحان، احیاگران و دردمندان تاریخ – در قلمرو نظر و عمل – عینیت بخشید؛ از همین روی باید او را خاتم احیاگران و مصلحان تاریخ اسلام بلکه بشریت خواند.
جمعه, ۱۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۳
شرح دعای ۴۴ صحیفه سجادیه (جلسه شانزدهم)
نکته دیگری که در مورد وقت باید نماز به آن توجه کرد، رعایت وقت است. یعنی انسان وقت نماز را پاس بدارد و هنگام رسیدن وقت نماز جز به ادای نماز اول وقت همت نکند و دیگر کارها را وانهد...
یکشنبه, ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۰
شرح دعای ۴۴ صحیفه سجادیه
فَأَبَانَ فَضِیلَتَهُ عَلَی سَائِرِ الشُّهُورِ بِمَا جَعَلَ لَهُ مِنَ الْحُرُمَاتِ الْمَوْفُورَةِ...
دوشنبه, ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۹:۰
شرح دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه / جلسه هفدهم
«صلهٔ رحم» یکی از مهمترین آموزه های اسلام در اخلاق و رفتار با دیگران است. ارحام که جمع رحم است به معنای خویشاوندان می باشد. خویشاوندی مراتبی دارد، هر چه نزدیکتر باشد از اولویت بیشتر برخوردار است...
سه شنبه, ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۹:۱۸
شرح دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه
دوشنبه, ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۴
جمعه, ۲۶ تیر ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۰
شرح دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی حَبَانَا بِدِینِهِ، وَ اخْتَصَّنَا بِمِلَّتِهِ، وَ سَبَّلَنَا فِی سُبُلِ إِحْسَانِهِ لِنَسْلُکَهَا بِمَنِّهِ إِلَی رِضْوَانِهِ، حَمْدا یَتَقَبَّلُهُ مِنَّا، وَ یَرْضَی بِهِ عَنَّا »
«و سپاس خدایی را که دینش را به ما ارزانی بخشید و به آیین خویش مخصوص گردانید، و ما را در راه های احسان خویش راهنمایی کرد تا به سبب نعمت او راه خشنودی را بپیماییم آن چنان سپاسی که آن را از ما بپذیرد و به وسیله آن از ما خشنود شود.
پنجشنبه, ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۷
شرح دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه
ثُمَّ فَضَّلَ لَیْلَةً وَاحِدَةً مِنْ لَیَالِیهِ عَلَی لَیَالِی أَلْفِ شَهْرٍ...
سه شنبه, ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۰
...در کشور اسلامی آزادانه زندگی کنند و از حقوق اجتماعی و امنیت داخلی و خارجی همانند افراد مسلمان بهره مند گردند.اول؛ ذمّه است. شرایطی که به وسیلۀ آنها «ذمّه» و پیمان حمایت منعقد می گردد و با منتفی شدن ...
چهارشنبه, ۰۵ تیر ۱۳۹۸ - ۷:۵۸
آیۀ مباهله از یک سو یکی از بالاترین فضیلت ها را برای اهلبیت علیهمالسلام، به خصوص حضرت زهرا علیهاالسلام ثابت می کند و از سوی دیگر نمودار همطرازی فاطمه علیهاالسلام با پیامبر و سایر معصومین است؛ زیرا از نحوۀ بیان آیۀ مباهله که می فرماید: «ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللّه عَلَی الْکٰاذِبِینَ» به دست می آید که در جریان مباهله، حضرت فاطمه با همسر و فرزندش، هم در اصل مدعا (اینکه حق با آنان است) و هم در دعوت به حق، با پیامبر اسلام شریک بوده اند؛ زیرا کلمۀ «الکاذبین» به صورت جمع آمده است و اگر طرف دعوا و دعوت تنها شخص پیامبر می بود، چنین تعبیری آورده نمی شد.
چهارشنبه, ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۸:۰
امام تمام کارهایشان از نظم کافی برخوردار بود. بعد از چند روز که آن جا (نجف) ماندم، متوجه شدم که در هر ساعت چه برنامه هایی دارند. حتی وقتی به ایشان نگاه می کردم، می دانستم که ساعت چند است. گاهی از خانم درباره برنامه روزانه آقا می پرسیدم، می گفتند: اگر برنامه یک روز آقا را بگویم شما می توانید آن را در 360 روز ضرب کنید. امام دقیقاً روی نظم و برنامه عمل می کردند به من هم توصیه زیادی در مورد نظم و برنامه ریزی داشتند.
سه شنبه, ۰۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۹
امام خمینی از آغاز نهضت اسلامی و احیای دین در عصر حاضر زنان را از غرب زدگی و تجددمآبی و تقلید از فرهنگ وارداتی برحذر می داشت و از طرف دیگر بر خلاف سنت رایج زنان را به عرصه اجتماع وارد کرد و در طول مبارزه با رژیم پهلوی و در جریان دفاع مقدس از حضور جدّی آنان در عرصه های سیاسی ـ اجتماعی، نه تنها دفاع کرد بلکه از زنان جامعه به دلیل این حضور و احساس مسئولیت تقدیر و تشکر می کرد؛ البته ایشان همواره بر حفظ شئون اسلامی تأکید داشتند.
شنبه, ۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۸
شرح دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه
سه شنبه, ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۹:۰
مهجوریت قرآن
پیامی که در طول قرون اسلامی از آیه ۳۰ سوره فرقان برداشت شده است، بیان «نکوهش از مهجور کردن قرآن» است، که به عنوان شکایت رسول خدا (ص) در روز قیامت به محضر پروردگار عرضه می گردد. آیه «وقال الرسول یا رب ان قومی اتخذوا هذا القرآن مهجورا» موجب شده است تا بسیاری پس از بحث از ماهیت مهجوریت قرآن، عوامل آن را بازشناخته و از مهجوریت قرآن کاسته و هر چه سریعتر خود و دیگران را از دایره این قوم مهجور کننده بیرون کشیده و خویش را از ننگ آن برهانند.
دوشنبه, ۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۰
شرح دعای ۴۴ صحیفه سجادیه (جلسه نوزدهم)
و ما را توفیق ده که در آن به تو تقرب جوئیم در سایه اعمال شایستهای که ما را به آن از آلودگی معاصی پاک نمایی...
یکشنبه, ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۹:۲۵
شرح دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه
یکشنبه, ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۷
محمدرضا حشمتی
آنچه این نوشته به دنبال آن است الگوپذیری از تلاوت های مکرر روزانه و زمان مند حضرت امام خمینی (ره) و دریافت هدف و انگیزه ایشان از این تلاوت های مکرر و روزانه است. تلاوت هایی که به ویژه در ماه مبارک رمضان به اوج خود می رسید و همانطور که شاهد بودیم حضرت امام با تعطیلی بسیاری ملاقات ها و فعالیت های اجتماعی بیش از همه به تلاوت قرآن می پرداخت و گاه تا چندین ختم قرآن حاصل آن بود.
چهارشنبه, ۱۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۶