
غیر از آنچه را که در طبیعت وجود دارد در خیلی از چیزهایی که آدمها میسازند از موادشیمیایی استفاده شده است. بیشترین منظورم روی هلههولههایی است که میخوریم، ضرر ندارند؟
ترکیبات شیمیایی که توسط دست بشر ساخته میشوند، به هر حال مصنوعیاند و ممکن است یک سری از عوارض را به دنبال داشته باشند. همانطور که خودتان میدانید خیلی از داروهایی که استفاده میکنیم اگر چه که بیماری ما را درمان میکنند امّا به هر حال دارای عوارض جانبی هم هستند. مواد خوراکی نیز همینطور است. برای تولید رنگهای خوراکی و موادی از این دست، اگر چه تحقیقات زیادی صورت میگیرد تا ضرری برای بدن ما نداشته باشند امّا به هر حال موادی شیمیایی و مصنوعیاند و ما نمیتوانیم این ادعا را داشته باشیم که دانشمان راجع به عوارض بعدی مصرف اینگونه مواد کامل است.
· ظروف آزمایشگاهیتان شکلهای عجیب و قشنگی دارند؟
در ظروف آزمایشگاهی، قشنگی ملاک ساخت آنها نیست و با توجّه به کاری که باید انجام دهند در شکلهای نسبتاً گوناگون و با ویژگیهای خاص ساخته میشوند. خیلی از شیشههایی که برای نگهداری موادشیمیایی استفاده میکنیم تیرهرنگ هستند چرا که نور میتواند بر روی بعضی از مواد یا محلولها تأثیر بگذارد و آنها را تبدیل به مادهای دیگر کند. دیگر ظروف آزمایشگاهی مانند بشر، ارلن، بالن و... هم باید دارای قابلیتهای خاصی باشند. به عنوان مثال در برابر حرارت مقاوم باشند چون اکثر واکنشهای شیمیایی توسط یک انرژی از بیرون مانند حرارت دادن صورت میگیرد به همین دلیل ساختار این ظروف باید به گونهای باشد که بتوان آنها را مستقیماً روی منبع حرارت قرار داد.
· تا به امروز چند تا از این ظروف را شکستهاید؟
تمام سعیمان این است که از اینجور اتفاقها نیفتد چون اگر یکی از آنها بکشند موظفیم جریمهاش را بدهیم. البته در طول سالها کار آزمایشگاهی و با تمام احتیاطهایی که کردهام، یک بار یک بشر و یک بار هم یک بالن از دستم به زمین افتاده و شکسته شده است. اگر هم سوال بعدیتان این است که آیا جریمهاش را پرداخت کردهام یا نه؟ باید بگویم که دقیقاً مانند آن ظروف را تهیه و جایگزین کردهام.
· ممنون. سوال بعدیام همین بود.
ادامه دارد
موضوع تمبر: چهره شخصیت مراکش
قیمت: 3 واحد
سال انتشار: 1958
مجلات دوست کودکانمجله کودک 394صفحه 15