مجله نوجوان 47 صفحه 30
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : سپیده اسلامی

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء، محسن وطنی

موضوع : نوجوان

مجله نوجوان 47 صفحه 30

خانه داری خانواده مرکبات زمستانی گریپ فورت یا توسرخ تو سرخ از خانواده مرکبات است که این میوه درشت و خیلی بزرگتر از پرتقال است «پولپ » اگر گریپ فورت (غشا سفید ما بین پوست و مغز پرتقال ) منبع غنی ویتامین C وB1 و پکستین است . هر صد گرم میوه دارای 16 میلی گرم کلسیم 4/0 میلی گرم آهن - 135 میلی گرم پتاسیم (80درصد بین المللی ویتامین A) -(ویتامین C38 میلی گرم )- 16 میلی گرم فسفر است. خواص : گریپ فورت میوه دارویی بسیار موثر و شفابخش برای قلب استو برای تاثیر بخشی بیشرت بهتر است حتی الامکان با پیه سفید زیر پوست و همچنین با غشا نازکی که قسمتهای مختلف پولپ را از هم جدا می کند ، خورده شوند . گریپ فورت هم مانند دیگر مرکبات دارای توانایی ضد سرطان است . همانطور که گفتیم پوست گریپ فورت غنی از پکستین است و این ماد دیواره های سلولی پیه زیر پولپ بیشتر یافت می شود وبرای کاهش کلسترول (چربی خون) باید قسمتهای جویدنی این میوه برای کسانی که فشار خون بالا دارند بسیار مفید است. توسبز (بشقابی) توسبز نوعی دیگر از مرکبات است که ظاهرا منشا اولیه گریپ فروت بوده و بر اثر تغییرات ژنتیکی و جهشی این محصول حاصل شده است شکل آن کمی کشیده و گلابی شکل است رنگ گوشت یا پوست داخل آن مغز پسته ای یا سبز و طعم آن خیلی ترش و آبدار و الیاف پولپ آن خشن است . پوست آن ضخیم و پنبه ای و خارج آن ناصاف و به رنگ زرد است . تو سبز را در شمال ایران «بشقابی » نیز می گویند. دارابی پوست آن صاف - گوشت یا پوست داخل آن زرد و طعم آن ترش و شیرین و کم آب و خشک است . در شمال ایران تک وتوک از درخت آن وجود دارد. خواص پوستش تقریبا شبیه گریپ فروت است. کامکوان کامکوان با پرتقالک یک جور پرتقال بسیار ریز به اندازه گردوست. این میوه را با پوست می خورند و تمام خاصیت مرکبات را دارد . بومی کشور ما نیست ولی در استان لاهیجان و در دشت هم کاشته شده است . این میوه سرشار از ویتامین C بوده و به صورت تازه یا خشک شده یا به صورت مربا هم می توان آن را مصرف کرد. نارنگی نارنگی از پر طرفدارترین اعضای خانواده مرکبات است . پوست این میوه به آسانی کنده می شود شاید همین ویژگی ، دلیلی علاقه زیاد مردم به این میوه شده باشد . خوردن این میوه آرامش خوبی به افراد می دهد. اگر می خواهید خوابی عمیق و آرام را سپری کنید .بعد از شام ، نارنگی میل بفرمایید. نارنگی هم مانند سیب خاصیت خواب آوری دارد ، از پوستهای نارنگی زرد و نارنجی هم می شود بصورت خلال کرده (خشک یاتازه ) درتهیه اغذیه ها(خلال نارنگی ) یامربای پوست مرکبات ، استفاده کرد . نارنج نانج مزه و بوی دلپذیری دارد و ترشی آن ملایم تر از ترشی لیموست. نارنج شکوفه سفید خوش بوی دارد که به آن بهار نارنج می گویند. بهار نارنج را به شکلهای مختلف می توان مصرف کرد. مصرف چای ، مربا یا عرق بهار نارنج باعث بهتر شدن کار قلب و آرامش اعصاب می شود. نسخه های تندرستی با نارنج 1- در فصل زمستان که سرما خوردگی شایع ایت و سرفه کردن زیاد سراغ آدم می آید، نارنج به درد می خورد و برای نرم کردن سینه و درمان سرفه یک عدد نارنج را از وسط دو قسمت کنید و داخل آن کمی نبات پودر شده و کمی نشاسته بپاشید بعد درون ظرفی روی آتش بگذارید تا یک دو جوش بزند . همانطور داغ آب آن را بمکید و بخورید. 2- اگر دچار تب شدید یا اشتهایتان را از دست دادید ، بازهم از نارنج کمک بگیرید. مقدار 30 گرم پوست خشک نارنج را تکه تکه و در یک لیتر آب جوش بریزید و پنج دقیقه بجوشانید. سپس این آب را 20 دقیقه کنار بگذارید تا دم بکشد سپس آن را صاف کرده و با عسل شیرین کنید . روزی دو فنجان از آن را به فاصله بنوشید . این معجون را امتحان کرده و لذت ببرید . در ضمن این چای ضد سرفه نیز هست 3- برگ نارنج آرامش بخش ضد تشنج و هضم کننده است و می توانید و چند دقیقه صبر کنید تا مواد موثر آن وارد آب شود. سپس آن را به صورت چای مصرف کنید. 4- گذاشتن پوست حشک نارنج در میان البسه ، مانع بیدزدگی لباس می شود . خاله کوکب

مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 47صفحه 30