در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
امام در پیامی به ملت ایران در روز 9 /11/ 57 فرمودند: «ملت عزیزم! دوستان من! نه به وعده هاى پوچ دولت هاى غیر قانونى اعتنا کنید و نه از هیاهوى دژخیمان بهراسید. نهضت مقدس را به پیش برانید و به آخر رسانید و دست اجانب و نوکرهاى از خدا بی خبرشان را از کشور عزیز قطع کنید. خائن اصلى را با خفت بیرون کردید، همت کنید و این تتمه که حُشاشه اى بیش نیستند از صحنه خارج کنید. خداوند با شماست.»
ملت ایران باید بداند که من در کنار آنان تا آخرین نفس برای حفظ قوانین اسلام و مصالح مملکت به مبارزه خود ادامه می دهم. و بر همه ملت واجب است تا در این امر پایداری کنند و سستی و سردی به خود راه ندهند. مطمئن باشید که ما پیروزیم و مطالب ما مطالب حق است و حق لا جرم پیروز است.
روزنامه کیهان در روز هشتم بهمن ماه درباره این راهپیمایی نوشت: «از ساعت ۷ صبح مردم دسته دسته از نقاط مختلف شهر گردهم جمع شدند و به تدریج متشکل شدند و به راه افتادند. در این ساعت عده ای زن و مرد در حالی که بعضی از آن ها کودکان خود را به همراه داشتند در خیابان شهباز جنوبی گردهم آمدند و در حالی که این گروه عکس هایی از حضرت آیت الله العظمی خمینی و پلاکاردهایی را حمل می کردند، به سمت خیابان های شمالی شهر رفتند.»
لازم است، همان گونه که از کلام فلسفى حضرت امام خمینی (س) و نیز تفسیر ایشان لذت مى بریم، به همان اندازه از روح قرآن که در هنر ایشان دمیده شده، لذت ببریم.
وقتى من دولت موقت را اعلام کنم خواهید دید که رفع بسیارى از ابهامات خواهد شد و خواهید دید که ما با مردم امریکا دشمنى خاصى نداریم و خواهید دید که جمهورى اسلامى که بر مبانى فقه و احکام اسلامى استوار است چیزى نیست جز بشر دوستى و به نفع صلح و آرامش همه بشریت است.
قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) از برگزاری همایش بزرگداشت بانوی بزرگ انقلاب اسلامی خانم خدیجه ثقفی در فروردین ماه سال 1394 خبر داد.
سخنان ما که تمام شد امام یک قصه ای نقل کردند که ما در مقابل عظمت روحی ایشان احساس حقارت و شرمساری کردیم. امام فرمودند: «در گذشته که برق نبود و کوچه ها تاریک بود یکی از آقایان به جایی می رفت و طبق مرسوم شخصی هم جلوی ایشان فانوس به دست گرفته بود...
حضرت امام سال ها نزد استادان بزرگ اخلاق و معرفت، مانند دانش اندوخت و سپس سال هاى متمادى به مطالعه و غور در این مسائل و تدریس آن ها پرداخت و علم را با عمل و ایمان قرین ساخت و خود، استادى بزرگ و موفق و تأثیرگذار شد و آنچه را یافت و چشید و تجربه کرد، نوشت. از این رو مطالب ایشان از غنا، عمق و پختگى ویژه اى برخوردار است و با بسیارى از کتاب هاى اخلاق تفاوت هاى فراوانى دارد.
یادگار امام درباره نحوه یادگیری اصول خوشنویسی توسط حضرت امام گفت: امام خط را نزد مرحوم آیت الله پسندیده آموخته بودند. در حقیقت مرحوم آقای پسندیده در خمین، مرجع تمام اسناد بود... بعد از مدتی، یک روز آقای پسندیده خط امام را دیده بود و گفته بود: «خط شما شبیه خط من شده است. من نمی توانم خطم را تغییر دهم و این باعث می شود برای مرکزیت اسناد ما مشابه پیدا شود؛ شما خطت را عوض کن.» از آنجا به بعد، امام خطشان را عوض کردند.
شاه ناگزیر برای کاهش دامنه مخالفت ها در چهارم بهمن عازم قم گردید اما علی رغم و رفت و آمدهای مأمورین عالی رتبه امنیتی نظام و تلاش های فرماندار قم و به دنبال آن روحانیون درباری برای متقاعد کردن علما برای ملاقات با شاه، مخالفت شدید امام خمینی(س) با این امر و تحریم خروج از منازل و مدارس در این روز توسط معظم له چنان تأثیری داشت که حتی تولیت آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) یعنی مهمترین منصب حکومتی در این شهر به استقبال نرفت.
اساساً پیش آوردن رفراندم براى آن است که تخلفات قانونىِ قابل تعقیب که ناچار مقامات مسئول گرفتار آن مى شوند، لوث شود. و کسانى که در مقابل قانون و ملت مسئول هستند اعلیحضرت را اغفال کرده اند که به نفع آنان این عمل را انجام دهند. اینان اگر براى ملت مى خواهند کارى انجام دهند چرا به برنامه اسلام و کارشناسان اسلامى رجوع نکرده و نمى کنند تا با اجراى آن براى همه طبقات زندگى مرفه تأمین شود و در دنیا و در آخرت سعادتمند باشند؟!
امام خمینی در پیام 11 ماده ای مورخ 1/ 11/ 59 خود فرمودند: «خمینی... تمام امیدش به شما مردم سلحشور ایران است؛ به شما مردمى که به هیچ وجه تحت تأثیر اختلافات جزئى و کلى واقع نشده و ان شاء اللَّه نمى شوید؛ شما مردمى که با تمام وجود بر سر غرب و شرق جهانخوار شوریدید، شما عزیزانم، به امید خدا پیروزید.»
در این کتاب با عنایت و تأکید بسیار بر اصل «ولایت» ـ که پایه و اساس تمام وظایف است ـ به ویژه ولایت در امر حکومت و جنبه های سیاسی آن مورد بررسی قرار گرفته و ضمن بحث های استدلالی بر روش متقن فقهی، به برنامه ریزی عملی برای تحقق ولایت فقیه در امر حکومت با طرح راه های مشخص و عملی توجه شده است.
علی ثقفی مسوول ستاد همایش بزرگداشت مرحومه بانو خدیجه ثقفی، همسر گرامی حضرت امام(س) با حضرت آیت الله مظاهری رییس حوزه علمیه اصفهان، دیدار و گفت و گو کرد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با ذکر خاطراتی از استقبال امام در 12 بهمن گفت: : وقتی هواپیمای حامل امام در فرودگاه مهر آباد نشست، فریاد شوق، شکر و اشتیاق مبارزین و مردم برخاست. تلخ ترین لحظه آن روز شیرین، پرواز هلی کوپتر حامل امام از بهشت زهرا بود و تا رسیدن خبر حضور ایشان در منزل برادرشان نبض انقلابیون و مردم کند می زد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.