در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
مسئول دبیرخانه همایش بزرگداشت بانوی بزرگ انقلاب با بیان اینکه این همایش فرصت گرانسنگی برای پاسداشت بیش از نیم قرن همراهی همسر حضرت امام با ایشان است؛ اظهار داشت: بخش بزرگی از عظمت انقلاب مدیون شخص ایشان است، همانگونه که از امام نقل شده است که من هر چه دارم از «خانم» دارم و این بیان نشان می دهد که ایشان شخصیتی است که برای زنان می توانند به عنوان یک الگوی موفق معرفی شوند.
مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره بین المللی شعر «یار و یادگار» با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در حسینیه جماران برگزار شد.
امید است خداوند تعالى با الطاف کریمه خود با ما تهیدستان و روسیاهان رفتار فرماید. امید است خدمت هاى شما که به قول خودتان پر زحمت و کم استفاده است در پیشگاه مقدس مقبول باشد که ارزش همان است و بس. کوشش کنید اکنون که با توده جوان محتاج به هدایت سر و کار دارید آنها را نجات دهید از این منجلاب، و معنویات را با زبان شیرین خودتان به آنها بفهمانید.
معاون اول رئیس جمهور برگزاری همایش تجلیل از بانو خدیجه ثقفی همسر گرانقدر امام خمینی(س) را کاری بزرگ و پراهمیت توصیف کرد و گفت: حضرت امام و بیت ایشان حق بزرگی بر گردن ملت ایران دارند و معتقدم انجام کاری که به نام امام و بیت ایشان باشد، افتخارآمیز است.
امام خمینی در پیامی در روز 22 اسفند سال 1341 خطاب به علما و روحانیون نوشتند: این جانب عید نوروز را به عنوان عزا و تسلیت به امام عصر- عجل اللَّه تعالى فرجه- جلوس مى کنم و به مردم اعلام خطر مى نمایم. مقتضى است حضرات آقایان نیز همین رویه را اتخاذ فرمایند تا ملت مسلمان از مصیبت هاى وارده بر اسلام و مسلمین اطلاع حاصل نمایند.
رهبر کبیر انقلاب اسلامی در دیدار با کارکنان وزارت اطلاعات در روز 19 فرودین 1363 تاکید کردند: باید افراد اطلاعات مستقل، منزه و متقى باشند. من امیدوارم که شما همین طور باشید و دوستانتان را موعظه کنید که مبادا تندروى کنند. مبادا به خاطر تنداندیشى، یک بی چاره اى بی جهت گرفتار شود... انسان در هر موردى باید روى موازین شرعى عمل کند و کار صواب انجام دهد.
اى فقهاى شوراى خُبرگان مسئولیتى را قبول فرمودید که در رأس همه مسئولیت هاست؛ و آغاز به کارى کردید که سرنوشت اسلام و ملت رنجدیده و شهید داده و داغدیده گرو آن است. تاریخ و نسل هاى آینده درباره شما قضاوت خواهند کرد، و اولیاء بزرگ خدا ناظر آرا، و اعمال شما مى باشند. کوچکترین سهل انگارى و مسامحه و کوچکترین اعمال نظرهاى شخصى و خداى نخواسته تبعیت از هواهاى نفسانى، که ممکن است این عمل شریف الهى را به انحراف کشاند.
دغدغه و نگرانی هاى آن عزیز سفر کرده، در جاى جاى کلمات و نوشتارش به چشم مى خورد، پرهیز از اختلاف، دورى از تجملات، اتحاد و همبستگى، خارج نشدن از زىِ روحانیت و... همه و همه نشانگر آفاتى مى باشد که هر آن ممکن است که نهضت اسلامى را با خطر روبه رو سازد. «مبادا این مردمى که همه چیزشان را فدا کردند و به اسلام خدمت نموده و به ما منّت گذاشتند، به واسطۀ اعمال ما از ما نگران بشوند»
در دوران انقلاب، همۀ گروههاى معارض رژیم شاه رهبرى امام خمینى را به صورت نظرى و عملى پذیرفتند. در حقیقت، ایشان افزون بر نظریه پردازى انقلاب اسلامى، فرماندۀ انقلاب شدند و تا پیروزى نهایى نیز آن را هدایت کردند. تأسیس شوراى انقلاب و تعیین دولت موقت، از اقدامات بارز ایشان در دورۀ انتقال قدرت بود. براى انتخاب نظام سیاسى کشور و تعیین شکل و محتواى آن، به آراى عمومى مراجعه شد و نظام جمهورى اسلامى تأسیس گردید.
امام خمینی در پیامی به مناسبت رحلت وی بیان داشتند: مرحوم مجاهد، سعید ارزشمند، ربانى شیرازى، که اکنون در جوار حق آرمیده و ما از برکات وجودش محروم شدیم از این اقلیت بود.
در همان ایام برنامه ای به نام گل های جاویدان از تلویزیون پخش می شد که موسیقی را با تمام آلات آن نمایش می دادند و امام (س) هم آن را تماشا می کردند. عده ای از متحجرین مخالف پخش آن بودند و می خواستند نظر امام (س) را به خود نزدیک نشان دهند ولی امام (س) دستور دادند که در حسینیه جماران و در حضور ایشان، سرود «ای مجاهد شهید مطهر» را با تمام آلات موسیقی و با گروه کر، به صورت زنده اجرا کنند تا به مخالفین پاسخ دهند.
شتمین نشست اندیشه ورزی از سلسله نشست های تخصصی ماقبل همایش بین المللی حقوق مردم و حکومت دینی در اندیشه امام خمینی(س) با موضوع مبانی نظری حقوق بشر و حقوق اساسی در حکومت اسلامی برگزار شد.
ترس گویا در قاموس وجود او مفهوم نداشت. به خاطر دارم که در یکی از جلسات دو نفره که در خدمتش بودم، می فرمودند: پس از قضیه کاپیتولاسیون که نطق غرا و آنچنانی نمودم و شاه و دولت را مفتضح کرده بودم، نیمه شب مرا از منزل گرفتند و با جیپ ارتشی به طرف تهران بردند. در بین راه مسیر را منحرف [کردند] و از جاده خارج شدند که من یقین کردم قصد اعدامم را دارند، ولی کوچکترین ترس و وحشتی به من دست نداد.
دربارۀ شخصیتی که هزار بعد الهی دارد که معرفت به هر بعد آن از حیطۀ قلم و زبان خارج است چه می توان گفت و چه می توان فهمید. شخصیت زهرای مرضیه و صدیقه طاهره (ع) را کسی نشناسد جز آنانکه دارای ابعاد الهی تا آخرین نقطۀ آن باشند و آن نیست جز پیامبران اولی العزم و خلص اولیاء همچون معصومین علیهم صلوات الله.
امام خمینی در دیدار برخی از اعضای هیئت دولت در روز 13/ 12/ 1359 بیان داشتند: شما کوشش کنید و به دوستان خودتان بگویید که کوشش کنند که قلوب مردم را به دست بیاورند. همان طورى که در صدر اسلام قلوب مردم متوجه به حکومت بود. حکومت صدر اسلام؛ حکومت بر قلوب بود. و لهذا با جمعیت هاى کم بر امپراتوری هاى بزرگ غلبه کردند.
حجت الاسلام و المسلمین محمد علی انصاری گفت: روز 14 خرداد با 16ماه شعبان مقارن است. این دو مناسبت که یکی از آنها یکی از بزرگترین جشنهای اسلامی در کشورهای شیعه است و در جای جای کشورمان با شکوه خاصی برگزار می شود. دومین مناسب هم سالگرد بزرگداشت امام خمینی است که مردم در ایران و خیلی از کشورهای اسلامی جهان در آن حضوری فعال دارند
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.