هر روز با امام / ۱۸ تیر / نگاهی به اتفاقات دوران حیات امام

در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.

عناوین مطالب سرویس های اطلاع رسانی

روزنگار/ آغاز همه پرسی نظام جمهوری اسلامی ایران

روزنگار/ آغاز همه پرسی نظام جمهوری اسلامی ایران

رأی گیری درباره نظام جمهوری اسلامی از روز جمعه 10 فروردین 1358 در سراسر ایران آغاز شد و به مدت دو روز ادامه یافت. در این رأی گیری 2 /98% رأی دهندگان به استقرار نظام جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند. حضرت امام خمینی طی پیامی مکتوب به ملت ایران، ضمن اشاره به ویژگی های آرمانی نظام جمهوری اسلامی از حضور گسترده مردم در رفراندوم تشکر کردند.

مبانى اخلاقى مکتب امام خمینی (س)

مبانى اخلاقى مکتب امام خمینی (س)

امام در روش و شیوۀ تربیتى خود، همواره بر دو بُعد بنیادى تکیه داشت: در بُعد اثباتى، خداجویى و اخلاص را عامل پرواز در ملکوت و مایۀ تعالى و کمال مى خواند و آراستن به آن را لازم مى شمرد. در بُعد سلبى نیز، خودبینى و حبّ نفس را مانع تکامل و منشأ بدبختى مى دانست و پیراستن از آن را وظیفه و جهاد مى نامید.

واکنش امام خمینی(س) به حادثه فیضیّه به روایت آیت الله هاشمی رفسنجانی

واکنش امام خمینی(س) به حادثه فیضیّه به روایت آیت الله هاشمی رفسنجانی

کم ‏کم مردم و طلبه‏ ها مى‏ آمدند، مثل لشکر شکست ‏خورده، جریان را تعریف مى ‏کردند. اخبار وحشتناکى مطرح مى ‏شد. امام همه را دلدارى مى ‏دادند و جنبه‏ هاى مثبت جریان را یادآور مى‏ شدند با تأکید بر اینکه «حالا مبارزه جدّى شده است». خبر آوردند که حاج انصارى واعظ را هم بازداشت کرده‏ اند. امام فرمودند: «موضوع خوبى است براى داغ شدن مبارزه»

شرح نشاط و سرور در اندیشه و سیره حضرت امام خمینی(س)

شرح نشاط و سرور در اندیشه و سیره حضرت امام خمینی(س)

امام خمینی(س) با استناد به حدیثی از حضرت عسگری(ع)، هنگام نشاط و بهجت را بهترین فرصت برای کسب معارف و علوم، برشمردند. (اذا نشطت القلوب فاودعوها، و اذا نفرت فودعوها) و این دستور جامعی است. که فرموده اند که در هنگام نشاط و بهجت قلوب، ودیعه به آنها بسپارید؛ و در وقت نفار و گریز، آنها را راحت بگذارید. پس در کسب معارف و علوم نیز این ادب را باید منظور داشت و قلوب را با کراهت و تنفر وادار به کسب نکرد.

زن مسلمان و عنصر زمان و مکان

زن مسلمان و عنصر زمان و مکان

شاید مهمترین ویژگی عصر کنونی را بتوان تغییرات و تحولات سریع نامید. توانمندی ذهنی و مهارت های نوع بشر، تحولات بسیار پرشتابی را در عرصه های مختلف علمی، فکری و فرهنگی ایجاد کرده است؛ و انسان در کوران این تحولات، کماکان به دنبال مسیر زندگی خود و هدفی برای زیستن، تلاش و ادامه حیات است؛اما باورها و اعتقاداتی که بخواهد هم پایۀ این شتاب و تحولات، پاسخگوی اقتضائات و نیازهای مادی و معنوی بشر قرار گیرد، باید باورهای بنیادینی باشد که در روند تاریخ، پایدار و تعیین‏ کننده بماند.

 «امام، زن و رهایی از دو رویکرد»

«امام، زن و رهایی از دو رویکرد»

بررسی ابعاد گوناگون مشکلات و معضلات جامعهءزنان، بویژه زن مسلمان ایرانی پیش از انقلاب اسلامی، نیازمند فرصت و فراغت بیشتری است؛ اما آنچه که سعی برتبیین آن داریم، نقش و تاثیر بسزای حضرت امام(ره) در روشنگری و بیان سوء برداشتها و نیتهای پلیدی است که سعی و تلاش وافر برای توقف رشد بهینه جامعه زنان مسلمان کردند.

حقوق زن در اسلام و اندیشه امام

حقوق زن در اسلام و اندیشه امام

خانم دکتر سلطانی : بسم ا... الرحمن الرحیم ؛ در خدمت استاد بزگوار حضرت آیت ا... بجنوردی هستیم و متشکریم از اینکه وقت شریفشان را به بنده دادند و می توانیم از محضر ایشان استفاده بکنم ، با توجه به اینکه زن از نظر بنده ، قلب عالم آفرینش است و محور زندگی انسانها ؛ تصور می کنم چه آن قلبی که گوشتپاره صنوبری و قلب فیزیکی حساب بشود و چه آن قلبی که محل تجلی انوار الهی است در هر دو صورت آسیب پذیر بشود ، به جامعه آسیب می خورد . با توجه به این مسأله می خواهیم ببینیم که چه مسائلی در زمینه فرهنگی از دیدگاه حضرت امام مطرح بوده است ؟ نقش این عنصر و این موجود ؛ یعنی زن را درجامعه از بعد فرهنگی می خواهیم شناسایی بکنیم ، هم از دیدگاه علما ، هم از دیدگاه حضرت امام ( ره ) ؛ مجموع نظر و پیشنهاد حضرت عالی با توجه به این مسأله چیست ؟ به نظر شما زن در توسعه فرهنگی چه نقشی دارد ؟

آزادی های سیاسی در اندیشه و کلام امام خمینی (س)

آزادی های سیاسی در اندیشه و کلام امام خمینی (س)

مرحوم امام تعریف مشخصی از آزادی سیاسی ارائه نداده است. اما با مراجعه به سخنان ایشان روشن می شود که تعریف «حضور فعال مردم در صحنۀ سیاست» می تواند برآمده از آراء ایشان باشد. امام که رهبر بود و در رأس هرم قدرت قرار داشت، آن قدر از نقش مردم دم زد و خواستار حضور فعال آنان در همۀ عرصه های سیاست، یعنی «مشارکت، نظارت و اظهارنظر سیاسی» شد که در دموکراتیک ترین رژیم های کنونی معمول نیست.

حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی زن مسلمان

حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی زن مسلمان

فریده مصباحی: سپاس خدای باری تعالی را که صحن و سرای نورانی مصطفی (ص) را با عطر عصمت یاس معطر ساخت و دامن عفیف خدیجه کبری (س) را با پرتو نور محمدی منور نمود. همانا اوست که طلوع خجسته ‏اش کوثر نبوت شد و نخل وجودش بر زن مظلوم جاهلیت سایه افکند. او فاطمه شد تا رهروانش را از آتش برهاند و صدیقه، تا «اولئک هم الصدّیقون» را معنا کند. با آیۀ تطهیر طاهره شد و نفس مطمئنه‏ اش با «ارجعی الی ربک» راضیه. شاید محدثه، در مصحفش خبر می‏ دهد که در سالروز میلاد مبارکه، در عصری که نزدیک بود حصار پولادین تحجر و تنگ نظری از یکسو و تبلیغات استثمارگرانه از سوی دیگر هویت دینی و انسانی را به اضمحلال کشاند، خمینی کبیر (س) از سلالۀ راستینش متولد می‏ شود تا علمدار نهضت سرخ شجرۀ طیبه ‏اش شود. او آموخته‏ هایش از قرآن کریم، سیرۀ معصومین (ع) و فقه سنتی را به گونه‏ ای تبیین می‏کند تا برای انسان گریز پا و سرگردان عصر تمدن و تکنولوژی قابل فهم و اجرا باشد. کتابش فقه سنتی را پویا و تعلیماتش سکون دینی را به انقلاب اسلامی تبدیل نمود.

حضرت امام از مشایخ بزرگ فلسفه و عرفان چگونه یاد کرده است

حضرت امام از مشایخ بزرگ فلسفه و عرفان چگونه یاد کرده است

حضرت امام در نوشته هاى خود به مشایخ، عرفا و حکماى بسیارى نظر داشته و از همگى به نیکى یاد کرده است و به دیگران نیز توصیه مى کند که هرگز در برخورد با آنان احترام را از یاد نبرند. ایشان گاهى در آثار خود تنها به ذکر نام بسنده مى کند ولى گاهى دیده شده آرا و نظریات برخى از بزرگان دیگر را آورده و با دیدگاهى عمیق و نقادانه به آنها پرداخته است.

اخلاق و سلوک امام با مردم

اخلاق و سلوک امام با مردم

در آغاز آن دوران در بین راه بارها حضرت امام را زیارت کردم که از حرم مطهر حضرت معصومه‏(ع)‏ یا از درس برمی گشتند. ایشان را در مسیر راه اغلب کسی همراهی نمی کرد. علت آن را روزی از پدرم پرسیدم و جواب شنیدم که ایشان پرهیز دارد از اینکه کسی پشت سرشان حرکت کند. اگر هم کسی پشت سر ایشان حرکت می کرد، با احترام و ادب از او خواهش می کردند که به زحمت نیفتند و بروند.

خاطراتی از یادگار امام در دوران مبارزه به نقل از همسر ایشان

خاطراتی از یادگار امام در دوران مبارزه به نقل از همسر ایشان

این حرفها را می زدیم که به قبرستان نو (در قم) رسیدیم. احمد گفت: باید وارد قبرستان بشوی. (یک مقبره را از دور به من نشان داد) وارد آن مقبره که شدی، روی طاقچۀ روبرویت یک عکس- مربوط به متوفی- روی طاقچه است. بغل آن عکس، یک آجر گذاشته شده است. زیر آن آجر، دو تا کاغذ است. آجر را بردار و کاغذها را بیاور!

نامه ‏ای به امام عزیزم

نامه ‏ای به امام عزیزم

امام، من خیلی دوست دارم به جبهه بروم و خیلی هم اصرار می‏ کردم، ولی این مدیر خوبی که دارم یک روز سرکلاس ما آمد و گفت مدرسه هم یک سنگر است، سنگرها را حفظ کنید؛ و من از وقتی این حرف را شنیدم خیلی درس می‏ خوانم و دیگر به فکر جبهه رفتن کم افتادم؛ ولی به جبهه به اندازه توانایی خود کمک می‏ کنم.

روزنگار / سالروز تاسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی (س)

روزنگار / سالروز تاسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی (س)

در روز 25 اسفندماه سال 1358 بنیانگذار جمهوری اسلامی طی حکمی تأسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامى‏ را با وظایف و اولویت های مشخص خواستار شدند.

نخستین نشست کمیته امور جوانان، فرهنگیان و دانشگاهیان ستاد بزرگداشت امام خمینی(س) برگزار شد

نخستین نشست کمیته امور جوانان، فرهنگیان و دانشگاهیان ستاد بزرگداشت امام خمینی(س) برگزار شد

مسئول کمیته امور جوانان، فرهنگیان و دانشگاهیان ستاد بزرگداشت امام گفت: اگر ما صرفا کارمان را به سمت برگزاری یک مراسم در روز سالگرد ببریم این در حد شأن و جایگاه حضرت امام نیست و این حدی نیست که رضایت همه را جلب کند. باید جدی تر وارد میدان شویم و بتوانیم از پتانسیل دانشگاه ها استفاده کنیم و در غالب برنامه های مختلف افکار و اندیشه های حضرت امام خمینی(س) را تبیین کنیم.

ماجرای نخستین چاپ تحریر الوسیله امام در نجف اشرف

ماجرای نخستین چاپ تحریر الوسیله امام در نجف اشرف

امام ابا داشتند از اینکه مطرح شوند، لذا وقتی که تحریرالوسیله ایشان برای‏ اولین بار در نجف چاپ شد روی جلد آن عناوینی نوشتند مانند تألیف علامه، علم‏ الحوزه آیت ‏الله العظمی فی الارضین، فی العالمین، زعیم الحوزات العلمیه و ایشان به‏ مجرد اینکه روی جلد، این تعبیرات را دیدند دستور دادند که این عبارت را پاک‏ کنید.

تاکید امام خمینی بر جایز نبودن ورود قواى مسلح در احزاب‏ و گروه های سیاسی

تاکید امام خمینی بر جایز نبودن ورود قواى مسلح در احزاب‏ و گروه های سیاسی

اگر ارتش یا سپاه پاسدار یا سایر قواى مسلحه در حزب وارد بشود، آن روز باید فاتحه آن ارتش را خواند. در حزب وارد نشوید در گروهها وارد نشوید. اصلًا، تکلیف الهى شرعى همه شما این است که یا بروید حزب یا بیایید ارتش باشید و لو یک گروهى است که بسیار مردم خوبى هم هستند، و لو یک حزبى است که بسیار حزب خوبى هست، لکن اصل وارد شدن در حزب براى ارتش براى سپاه پاسداران براى قواى نظامى و انتظامى وارد شدنش جایز نیست به فساد مى ‏کشد اینها را.

پرحادثه ترین سال انقلاب اسلامی

پرحادثه ترین سال انقلاب اسلامی

در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ شمسی، مردم به دعوت و پیشنهاد رهبرشان پاسخ مثبت دادند و در این روز مبارک و مقدس با فریادی رعدآسا، به جمهوری اسلامی «آری» گفتند و با اکثریت ۹۸ درصد، نظام جمهوری اسلامی را برای اداره کشور برگزیدند و در سال‏های بعد نیز با تحمل سختی‏ ها و جنگ و جان‏ نثاری، از آن نظام برگزیده پاسداری کردند و بر عهد خود با امامشان وفادار ماندند.

صفحه 149 از 376 < قبلی | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | بعدی >