در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
آنچه از این فراز سخنان امام خمینی(س) برداشت می شود، گویا ترین شاهد بر بزرگی و جلالت شأن و جایگاه حادثه بعثت رسول اکرم است که با توجه به این حقیقت که در عالم آفرینش بزرگتر از وجود مقدس ایشان خلق نشده است، طبیعی به نظر می رسد که حادثه اى بزرگتر از بعثت او هم وجود ندارد. اما اگر به دنبال این باشیم که هدف از این عظیمترین حادثه را در منظر امام خمینی(س) بیابیم، به مواردی چند دست خواهیم یافت.
مسئول کمیته بانوان ستاد بزرگداشت امام خمینی(س) گفت: ترویج اندیشه امام خمینی(س) به عنوان رکن سیاست کلی برنامه های جمهوری اسلامی باید در طول سال مورد توجه سازمان ها و وزارت خانه ها باشد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر لک زایی گفت: متاسفانه در مطالعات مربوط به امام خمینی با این آسیب روبرو هستیم که اغلب به بررسی لایه های ظاهری دیدگاه های امام بسنده می شود و کمتر تلاش می شود تا لایه های عمیق اندیشه های امام و مبانی نظری آن شناسایی شود. دیگر اینکه در آرای امام بحث نظری مربوطه را با کلید واژه صرف امینت یا حق بر امنیت نمی توان بررسی کرد چرا که درک ابعاد مختلف دیدگاه امام نیازمند بررسی اجتهادی عمیق می باشد.
دانشگاه ها تعطیل و تظاهرات مردم و دانشجویان ادامه داشت، فرار سرمایه داران بزرگ از کشور آغاز شده بود. بجز امام که با قاطعیت رفتن شاه و پیروزى ملت را نوید مى داد. به جز مردمى که به گفته هاى امام به عنوان عارف مجاهد و مرجعى روشن ضمیر اعتقاد داشتند دیگران از تحلیل گران خارجى و سیاستمداران رژیم گرفته تا احزاب و شخصیتهاى مذهبى و سیاسى مخالف رژیم عموماً امکان حذف شاه و از آن مهمتر برچیدن بساط سلطنت در ایران را امرى ناممکن مى دانستند.
مطالعه امام، خیلی زیاد بود. من واقعاً وقتی وارد اتاق می شدم، می دیدم توی کتاب گم هستند. ایشان نشسته بودند و یک میز جلویشان بود. به بلندی یک متر دورشان کتاب بود که ایشان اصلاً گم بودند توی این کتابها. شاید مثلاً بعضیها شوخی می کردند، می گفتند: هنوز آقا بلند نشدند از جایشان، دوستان که می آمدند آقا را ببینند همیشه توی آن اتاق بودند. فقط وقتی چای می خواستند با قاشق می زدند توی نعلبکی یا به استکان چایی.
جلسه کمیته امور جوانان، فرهنگیان و دانشگاهیان امروز با محوریت هماهنگی برای نحوه تجدید میثاق دانشگاهیان کشور در ایام بزرگداشت امام با حضور نمایندگانی از نهادها و وزارتخانه های مرتبط از جمله نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت ورزش و جوانان، سازمان جوانان هلال احمر، سازمان بسیج دانشجویی، جهاد دانشگاهی و دانشگاه های آزاد اسلامی، پیام نور، فرهنگیان و دانشگاه فنی و حرفه ای برگزار شد.
معاون هنری و معاون پژوهشی سابق موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در پنجمین روز نمایشگاه بین المللی کتاب از غرفه این موسسه بازدید کردند.
امام به کسی مجال نمی دادند بگوید مبلغ و مروّج شمایم و با اینگونه بیانات که ممکن بود احیاناً از بعضی ناآشنایان به روحیه آن بزرگوار سر بزند، برخورد مخصوصی داشتند که طرف را از بیان خود نادم می ساختند. آقای بزرگواری از اصفهان به خدمتشان مشرف شده بود و به خیال خود می خواست برساند که مردم منطقه را به شما ارجاع داده ایم، امام بلافاصله جمله ای فرمودند که طرف فهمید آقا از بیان ایشان خوشش نیامده است.
حضرت امام(س) ابرمرد قرن حاضر و اسوه و الگوی سالکان راه خدای سبحان در عصر حاضر بود.او در طی قرون متمادی، برجسته ترین کسی است که در پرتو مکتب قرآن و عترت، هم در پهنۀ عرفان حماسی کامیاب بوده و هم در صحنۀ حماسۀ عارفانه ظفرمند است. مناجاتش مظهر عشق به معبود است و حماسه اش، سرشار از خشم مقدس و غضب مطهر. همانطوری که در نجوای با حق، پیشرو است، در جهاد با باطل نیز گوی سبقت را از همگان ربوده است.
مجموعه 17 جلدی یاران امام خمینی (س) در آیینه اسناد ساواک به همت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) ظهر یکشنبه 20 اردیبهشت در سرای اهل قلم نمایشگاه بین المللی کتاب رونمایی شد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مقرر گردید، شناسنامه های کلیه اتباع ایرانی تعویض و شناسنامه های جدید با آرم جمهوری اسلامی جایگزین شود.
مسئول واحد خمین مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) گفت: نمایشگاه فرصت خوبی است تا نسل جوان با آثار امام و آثاری که در مورد امام است آشنا شوند، اما واقعیت قصه این است که امروزه جوانان به جای کتاب از ابزارهای اطلاع رسانی دیگری استفاده می کنند و آنچنان که باید و شاید با کتاب مأنوس نیستند. لذا باید فکری کرد.
حکومت اسلام... اداره اش براى رفاه مردم است، نظامش براى رفاه مردم است، رئیس جمهورش براى رفاه مردم است، نخست وزیرش براى رفاه مردم است، و محیط، محیط محبت. اگر ما موفق بشویم به اینکه اسلام را به آن معنایى که بوده است، به آن معنایى که بناى اسلام بر آن بوده، در خارج متحقق بکنیم... همه دوست و همه رفیق و با هم دوست و برادر. و من امیدوارم که یک همچو چیزى پیش بیاید و یک همچو حکومتى تحقق پیدا بکند؛ فقط آرزو نباشد، واقعیت باشد.
نخستین پیش همایش اجتهاد در اندیشه امام خمینی(س) در پژوهشکده امام خمینی در حرم مطهر امام خمینی(س) برگزار شد. در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سید علی خمینی، آیت الله موسوی بجنوردی و آیت الله عباسعلی روحانی رییس پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی به سخنرانی پرداختند.
پرتال امام خمینی، آیت الله موسوی بجنوردی با اشاره به مصادیقی از رویکرد اجتهاد مبتنی بر زمان و مکان در اندیشه امام خمینی، به تحلیل کارکردهای این رویکرد در نوآوری های فقهی و اصولی امام خمینی پرداخت و نقش آن را در مسیر اجتهاد در اندیشه امام خمینی توصیف کرد. مدیر گروه فقه و حقوق پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی با تشریح نمونه هایی از اجتهاد در اندیشه امام خمینی از تأخیر در اجتهاد در اندیشه امام خمینی انتقاد کرد و گفت: اجتهاد در اندیشه امام سالها پیش باید انجام می شد
به یاد دارم یک بار امام در درس اخلاقى که در قم داشتند، فرمودند: «کسانى که قدم در راه سازندگى خود برمى دارند برایشان گاهى روزنه هاى نورانیتى پیدا مى شود و این روزنه هرچه بیشتر محافظت گردد، بیشتر مى شود.» پس از جلسه از امام سؤال کردم براى حفظ این حالت و نورانیت چه باید کرد؟ فرمودند: «آن حالت را باید با ارتباط با خدا و ذکر خدا حفظ نمود. انسان تا مى تواند باید به یاد خدا باشد»
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (سلام الله علیها) از افتتاح صحن اصلی حرم امام خمینی(س) همزمان با بیست و ششمین سالگرد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب خبر داد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.