حجت الاسلام سیدحسن خمینی در گفتگو با سرپرست گروه فیلمبرداری تلویزیون ملی قطر گفت: دلم می خواهد آنچه را که از زندگی امام یاد گرفتم به آن عمل کنم و آن نگاه دین مدارانه در کشور است.
دوشنبه, ۰۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۹
شماره 582 مجله دوست کودکان با مطلبی با عنوان نامه ای به خدا شروع می شود و در قسمت بعدی آن به بیان یک خاطره زیبا با عنوان یک خاطره، هزارپند با محوریت حضرت امام خمینی(س) با زبانی کودکانه وقابل فهم برای کودکان پرداخته است.
دوشنبه, ۰۴ آذر ۱۳۹۲ - ۹:۲
یکی از شخصیت های مورد قبول عصر ما شخصیت کم نظیر امام راحل(س) است، که متاسفانه بعد تربیتی و سلوک رفتاری ایشان در خانواده آنچنان که باید، در جامعه ما مطرح نشده است.
یکشنبه, ۰۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۶
عملیات والفجر 2 بود. نبردی که رزمندگان اسلام در حاج عمران، درمنطقۀ شمال غرب انجام دادند و نبردی بسیار مشکل و در نوع خود برای ما تا آن زمان،تقریباً جدید بود. اولین باری بود که رزمندگان ما در عملیاتی به طور کلاسیک و در کوهستانها شرکت میکردند. محور عملیات از پیرانشهر به طرف حاج عمران کشیده شده و به درۀ دربند و چومان مصطفی و از آنجا تا سهراهی رواندوز ادامه یافته و به کردستان عراق منتهی میشد. محور عملیات دارای ارتفاعات بسیار کوهستانی بود...
یکشنبه, ۰۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۵
مدیر موسسه اطلاعات گفت: امام درباره کتاب غرب زدگی آل احمد گفتند قابل استفاده است و من به دیگران توصیه می کنم آن را بخوانند.
یکشنبه, ۰۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۴
من شهادت مى دهم که احمد فرزند این جانب از موقعى که در مسائل روز وارد شده است و تماس با کارهاى این جانب داشته است تا حال تحریر این کلمات از او خلاف دستورات این جانب مشاهده نکردهام و در اعلامیه ها و امثال آنها تصرفى بدون رضاى من نکرده است و چیزى بر خلاف گفته هاى من به من نسبت نداده است و بالجمله خلافى از او مشاهده نکردم
یکشنبه, ۰۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۹
در عصر حاضر هم، بسیج مردم در جریان نهضت تحریم تنباکو و مبارزه بر ضد استعمار دولت انگلیس به فتوای مرحوم میرزای شیرازی، و قیام عده زیادی از مردم قم و ورامین وشهرهای دیگر کشور در حوادث پانزدهم خرداد سال 1342 در برابر ظلم و خیانت رژیم پهلوی، و استمرار مبارزۀ آنان تا سرنگونی حکومت شاهنشاهی در 22 بهمن 1357 ماهیت بسیجی دارد. این بسیج شدنها و قیامهای معنوی مردمی، همواره خواب راحت ستمگران قدرتمند را آشفته ساخته است. مبارزۀ حق با باطل بر شدت کینهتوزیهای دشمنان اسلام ـ بویژه دشمنان انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن ـ در عصر حاضر افزوده است...
شنبه, ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۱
زمانى که غائله انجمنهاى ایالتى و ولایتى مطرح شد و امام خمینى(س) در یک رویارویى مستقیم و همه جانبه به مخالفت با آن برخاستند، با وجود آگاهى کامل بر جزئیات طرح و نقشۀ شاه و اطرافیانش، همیارى و همگامى مردم را نادیده نگرفتند و آن را ـ پس از اتکال به خداى بزرگ ـ مهمترین پشتوانه براى ادامۀ مبارزه دانستند.
شنبه, ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۵
قبل از عملیات فتح المبین با تعدادی از برادران رزمنده جهت دستبوسی به خدمت حضرت امام رسیدیم. به همراه ما پیرمردی بود روحانی به نام حاج آقا ابوترابی از اهالی اطراف دامغان، که دروس حوزوی را در حد بالایی خوانده بود و با وجود سن زیاد، بسیار سر حال و دل زنده بود که از اوایل جنگ به جبهه آمده و من در سوسنگرد با او آشنا شدم...
شنبه, ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۹
کتاب «مقایسه تطبیقی قیام حسینی و انقلاب خمینی(س)» به همت مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما به چاپ رسید.
شنبه, ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۰
امام در پاسخ به این سوال که تحریکات مشکوک و حملات مستمرى وجود دارد که روابط بین عرب و عجم و ترک و کُرد و... را تیره گرداند. چه راه حلى براى خنثى کردن این توطئه پیشنهاد مىکنید و در این مورد چه نظر دارید؟ فرمودند: «کسانى که اهل قلم و بیان هستند، باید این مسائل را براى مردم توضیح دهند و اسلام را به مردم معرفى کنند، و بگویند که اسلام براى ملیت خاصى نیست و ترک، فارس، عرب و عجم ندارد
شنبه, ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۷
بار الها! من مأموریت خود را- که نصیحت به ملت است- به قدر توان ضعیف خود انجام دادم. و تو، اى خداى بزرگ، با قدرت لا یزال خود، قلوب ملت ما را پیوند برادرانه عطا نما. إنَّکَ قَرِیبٌ مُجِیبٌ. سلام گرم من به ملت عزیز و برادران کُرد، و رحمت خداوند بر همه
شنبه, ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۹:۴۲
وجه ذهنی نظام سیاسی سنتی ایران که از لحاظ مقوله بندی در رده سیستم سیاسی غیر مساوات گرای سنتی Traditional Inegalitation قرار داشت، سعی و تلاش در تحریف نرم های اسلامی و جایگزین نمودن فرهنگ غیر پویا به جای آن می نمود.
شنبه, ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۹:۱۶
کتاب «جلوه ای از نور» درباره اخلاقیات حضرت امام خمینی(س) اثر مهدی سلیمان خانی از سوی انتشارت سروش منتشر و راهی بازار نشر شد.
شنبه, ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۸:۴
نکته مهمی که در سیره حضرت امام وجود دارد، بحث قانون گرایی حضرت امام است. ایشان کاملا در گفتار و عمل قانون گرا بودند و به هیچ وجه تخطی از قانون را برنمی تافتند. این را از بدو ورود به ایران و پس از انقلاب نشان دادند.
جمعه, ۰۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۴
امام خمینی در اواخر آبانماه سال 1357 دیداری و گفتگویی متفاوت با راسل کر نماینده پارلمان انگلیس،مجلس عوام، و عضو حزب کارگر داشت. او که یکی از منتقدین سیاستهای شاه در مورد نقض حقوق بشر و شکنجه زندانیان سیاسی بود، نظرات امام را در باره مسائل ایران و موضوعات بین المللی شامل اوضاع ایران، رابطه با انگلیس و مفهوم آزادى و آزادى از دیدگاه شیعه پرسید...
چهارشنبه, ۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۹
کتاب «حج و بیداری اسلامی در اندیشه امام خمینی رحمةالله علیه» به همت حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت منتشر شده است.
«امام خمینی و احیای تفکر دینی»، «تحول آفرینی امام خمینی در روند بیداری اسلامی»، «ضرورت و اهمیت بیداری اسلامی در اندیشه امام خمینی» و «امام خمینی، حج و بیداری اسلامی» عنوان موضوع هایی است که در بخش نخست این اثر با عنوان «امام خمینی و بیداری اسلامی» بررسی شده اند.
چهارشنبه, ۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۰
ما در طول تاریخ مظلوم بودیم. از همه جهات مظلوم بودیم. و ما امروز مى خواهیم که مظلوم نباشیم؛ و ظالم هم نباشیم. ما تعدى به هیچ کشورى به واسطۀ دستورى که به ما رسیده است از اسلام، نخواهیم کرد؛ و تجاوز به هیچ فردى نخواهیم کرد، و نباید بکنیم. تجاوز به هیچ کشورى نخواهیم کرد، و نباید بکنیم
چهارشنبه, ۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۹:۲۴
همانطور که می دانیم امام خمینی انقلاب اسلامی را در کشور ایران رهبری و به ثمر رساند که از بسیاری جهات با انقلابهای دیگر متفاوت است
سه شنبه, ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۷
سه شنبه, ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۷
مضافا این که با قطع نظر از قابل نقل و انتقال نبودن حق طلاق، باید روشن باشد که بر فرض "خرید و فروش حق طلاق" اثر چنین معامله ای چیست؟ و آیا لوازم قول به صحت آن پذیرفتنی است؟ در پی آن، آیا حق طلاق از مرد به زن منتقل می گردد؟! و در این صورت مرد دیگر حق طلاق نخواهد داشت؟! یا این که به واسطه چنین معامله ای حقی همانند حق طلاقی که برای مرد وجود دارد، برای زن نیز ایجاد می گردد؟! یا این که حق طلاق از مرد ساقط شده و در نتیجه مرد نیز بعد از معامله مانند زن، حق طلاق نخواهند داشت؟!
سه شنبه, ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۶
در نیویورک که بودم یک روز در کتابخانه قدم می زدم و کتاب ها را نگاه می کردم چشمم افتاد به قرآن. کنجکاو شدم که ببینم در قرآن چه چیزی آمده است. آنرا برداشتم و شروع کردم به ورق زدن و آیاتش را به انگلیسی خواندم، احساس کردم که این کلمات، کلمات نورانی است و نمی تواند گفته بشر باشد. خیلی تحت تأثیر قرار گرفتم، آن را امانت گرفتم و بیشتر مطالعه کردم و احساس کردم که آن را می فهمم و قبول دارم
سه شنبه, ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۲
انقلاب ایران و بنیانگذاری جمهوری اسلامی ایران، چالشی غیرقابل پیش بینی برای نظام بین الملل بود و بررسی برخورد سیاسی جمهوری اسلامی ایران با نظم سیاسی بین المللی در دوره ی بیست و یک ساله ی 1357 - 1378 نشان می دهد که برداشت ایران اسلامی از سیاست برون مرزی و تعامل با نظام بین الملل در قبل و بعد از انقلاب، دارای یک سلسله تفاوتهای ظریف بوده است.
سه شنبه, ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۶
رویکرد انسان شناسانه ایشان بر اتخاذ چنین رویکردهایی تاثیری عمیق داشته است . او انسان را به عنوان بنده خدا، آزاد و صاحب اختیار قبول دارد و خواهان نفی سلطه انسان بر انسان است . لذا در عرصه سیاست خارجی هرگونه سلطه گری ابر قدرتهای شرق و غرب را شدیداً نفی می کند و مستضعفان جهان را برای مبارزه با این سلطه گری دعوت به اتحاد و مبارزه می نماید. هرگونه وابستگی اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی را گامی در جهت سلطه پذیری می داند و لذا مسئولین و مردم را به پی گیری سیاستهای خودکفایی و استقلال طلبانه دعوت می نماید.
سه شنبه, ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۵
پس از تغییر نظام شاهنشاهی به جمهوری اسلامی، امام خمینی از وزرای امور خارجه می خواهند تا سفارتخانه را از حالت طاغوتی و شاهنشاهی به حالت اسلامی و مطابق با دین مبین اسلام تغییر دهند به گونه ای که با همه سفارتخانه ها حتی با سفارتخانه های دولت های اسلامی دیگر تفاوت داشته باشند و همه چیزش اسلامی باشد از وزرا گرفته تا کارکنان و دیگر اعضای سفارتخانه، حتی خانواده های آنها مطابق با اسلام عمل کنند زیرا آنها نماینده مردم ایران در کشورهای خارج هستند و عمل آنها، نشان دهنده عمل و کردار مردم ایران است.
سه شنبه, ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۴
بحث های فراوانی درباره پیامبران الهی و شئونات و خصوصیات آنها در قرآن کریم و احایث پیامبر(ص) و سخنان اهل بیت(ع) آمده است. امام خمینی(س) نیز در سخنرانی ها و آثار علمی مکتوب خویش بدین مساله توجه بسیار داشته و از ابعاد مختلف شخصیت و شئونات متعدد پیامبران الهی را به تفصیل مورد بررسی قرار داده اند.
دوشنبه, ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۷
حضرت امام خمینی(س) با بیان شیوه های صحیح عزاداری در لابه لای سخنان سودمند خویش، گاه به آسیب شناسی این مراسم می پرداختند، به نحوی که محمد ناصر عبدی در این باره می نویسد: امام(س) نگاه بلندی به مساله ی عاشورا داشتند، بخشی از آراء و نظرات خودشان را معطوف به مساله ی آسیب شناسی نهضت عاشورا و گاهاً مراسم عزاداری می نمودند و به تبین و بیان آن می پرداختند. یکی از خطرات فراروی نهضت عاشورا، یک بعدی نگری به آن بود که خطری عمده در سر راه نگرش به قیام عاشورا شمرده می شد به نحوی که امام خمینی(س) در این باره بیان می داشتند.
دوشنبه, ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۷
سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سخنان خود در این آیین نورانی، با اشاره به جایگاه کتاب و تعاریفی که تاکنون از کتاب شده است گفت: کتاب را با تعریف های مختلف ستوده اند و با عناوین مختلف، جایگاه کتاب را برجسته و تعبیرهای فراوانی از کتاب کرده اند. جملاتی مانند کتاب غذای روح، معلم انسان، انیس تنهایی و دهها و شاید صدها واژه دیگر برای توصیف و اهمیت جایگاه کتاب در جامعه به کار برده شده است.
دوشنبه, ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۰
بنا به اظهارمرحوم سید احمدآقا (ره) دفاع از نزدیکان و از جمله خود وی در فرهنگ امام راحل رایج نبوده است، اما حضرت امام(س) آنگاه که مظلومیت ایشان و بی انصافی های تهمت زنان و شبهه افکنان را ملاحظه کردند، به انگیزه دفاع از مظلوم به نوشتن شهادت نامه ای جهت رفع ظلم و رد تهمت های ناروا اقدام کرده اند و در آن از حرکت سید احمدآقا بر مسیر واقعی انقلاب اسلامی و پشتیبانی همه جانیه از آن، سلامت در امور مالی، عدم طرفداری از منافقین و بنی صدر و موافقت جدی با روحانیت از طرف ایشان گواهی داده اند، اما سوای این همه مسائل این نامه خود سندی است بر مظلومیت امام و خانوده اش در انقلابی که خود بنیانگذار و رهبر آن بوده اند.
شنبه, ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۳
«الهیات سلبی از دیدگاه قاضی سعید قمی و امام خمینی (ره)» عنوان کتابی است که فاطمه السادات میری آن را به رشته تحریر درآورده است. نویسنده در این اثر با بهره گیری از دیدگاه امام خمینی به رد و نقد دیدگاه مرحوم قاضی سعید پرداخته است.
شنبه, ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۷