این صدا از حوض کوثر می رسد
این صدا زیباتر از زیباترست
سه شنبه, ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۲
امام در جمع کارکنان روزنامه میزان فرمودند: عدل از هر کس صادر بشود عدل است. و جرم و جور از هر کس صادر بشود جور است. انسان کامل اوست که آن کارى که از او صادر مى شود اگر باطل است، دنبال این باشد که اصلاحش بکند، و ابایى از این نداشته باشد که اقرار بکند. البته نه اینکه معصیتى که در خفا کرده بیاید در عَلَن بگوید؛ این حرام است.
سه شنبه, ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۴
حتى درباره ائمه هم من ندیده ام که وارد شده باشد این طور که جبرئیل بر آنها نازل شده باشد، فقط این است که براى حضرت زهرا- سلام اللَّه علیها- ست که آنکه من دیده ام که جبرئیل به طور مکرر در این 75 روز وارد مى شده و مسائل آتیه اى که بر ذریه او مى گذشته است، آن مسائل را مى گفته است و حضرت امیر هم ثبت مى کرده است.
سه شنبه, ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۱
گزیده ای از سخنان امام خمینی در جمع علما و طلاب:
فقط یک نکته را مى خواستم عرض بکنم و آن اینکه این مُبالغات را که راجع به من فرموده اند من نمى پذیرم. من یک خادمى از همه شماها هستم و قضیه رهبرى و غیر رهبرى در کار نیست؛ قضیه نهضت است و صف واحد، همه با هم. ایشان خوب بیان مى کنند لکن راجع به من یک قدرى باید عرض کنم تندروى فرمودند؛ و خصوصاً در حضور کسى از او این طور تمجید کنند، ممکن است که باور کند، غفلت کند و فاجعه به بار بیاورد.
دوشنبه, ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۰
خوب است برای طلبه ها منزل درست کنند، منتها بتدریج و بی اسم و بی سر و صدا؛ یعنی ده تا ده تا درست شود، البته با تعجیل، و راجع به مخارج آن، این جانب از قم و آنچه وسیله آقای عبد اللَّه اسلامی از تهران است چیزی نمی خواهم بلکه در صورت اقدام و لزوم به وکلای تهران می گویم بدهند.
دوشنبه, ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۳
حجت الاسلام اشراقی داماد بزرگ امام خمینی در این کوچه زندگی می کرد و در همسایگی او، ساختمان منزل آیت الله محمد یزدی از شاگردان قدیمی امام واقع بود. آقای اشراقی به حضرت امام پیشنهاد کرد که این کوچه را برای اقامت انتخاب کنند زیرا وجود محوطه وسیع نزدیک آن، فضای مناسب و کافی برای جمعیت دیدار کننده است و این ازدحام مزاحمتی برای مردم و همسایگان فراهم نمی کند.
یکشنبه, ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۸
احساسات پاک و صمیمانۀ مردم و امام در حدی بود که در قم و جماران، روزهای اول کار به جایی رسید که بعضی از همسایگان امام از کثرت جمعیت نمی توانستند به خانه های خودشان بروند و بعضی مواقع به وسیلۀ نردبان رفت و آمد می کردند.
یکشنبه, ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۰
روز دهم اسفند 1357 یکی از تاریخی ترین روزها برای مردم قم به شمار می آید؛ از آن رو که حضرت امام از آن شب ظلمانی که او را به تبعید بردند و از آن پس یاد و نام او همواره زمزمه نیمه شب خداپرستان این مرز و بوم بود، بعد از بیش از 14 سال دوری اکنون داشت نزد این مردم باز می گشت.حضرت امام پس از ورود به قم، ساعت های زیادی طول کشید تا در ازدحام مردم بتواند وارد مدرسه فیضیه شود و با کلام گهربار خود آیه های حکمت و نور بر جان این مردم جاری سازد.
یکشنبه, ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۳
شماره های جدید ماهنامه دوست برای سه رده های سنی خردسالان، کودکان و نوجوانان از سوی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) منتشر شد.
یکشنبه, ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۹:۵۹
تحولات و نیازهای ناشی از پیروزی انقلاب، مسئولان بلندپایه انقلاب از جمله رهبری، شورای انقلاب و دولت موقت را بر آن داشت که به منظور برآوردن نیازهای انقلاب و حفظ دستاوردهای آن به ایجاد نهادهای انقلابی اقدام نمایند.
شنبه, ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۳
خاطره ای از مرحوم حجت الاسلام سید احمد خمینی؛
حضرت امام خمینی در نامه ای به فرزندشان سید احمد ایشان را از انجام امور تبلیغی به نفع امام در حوزه منع کردند و نوشتند: مطلبی که از قم اطلاع رسیده است آن است که شما و آقای ربانی در نظر دارید برای صد نفر شهریه خصوصی قرار دهید؛ به این منظور که در خانه رفت و آمد زیاد شود. خیلی از شما تعجب می کنم که باز مرا نشناخته اید! من هیچ وقت از این اعمال خلاف انسانی میل ندارم مرتکب شوم و نه شماها مرتکب شوید.
شنبه, ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۰
امام تأکید بر حفظ وحدت کلمه، هدف و مقصد، لزوم هوشیاری در مقابل توطئه ها و مفسده جویی ها، ضرورت حفظ حریم روحانیت، احترام به نیروهای نظامی و انتظامی، برخورد مناسب مطابق موازین شرعی با زندانیان و رسیدگی سریع به جنایات آنها و پرهیز از تجمل و اسراف و رأی به «جمهوری اسلامی» نه یک کلمه زیاد و نه یک کلمه کم را سفارش و در آخر از مردم تهران و کسانی که با تلگراف و نامه بازگشت ایشان به ایران را تبریک گفته بودند، تشکر و قدردانی کردند.
شنبه, ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۰
نسخه جدید ترجمه کتاب «چهل حدیث» حضرت امام خمینی(س) به همت و حمایت رایزنی فرهنگی کشورمان در تایلند چاپ و منتشر شد.
شنبه, ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۹:۲۶
خطاب اسقف اعظم ارامنه ایران به امام خمینی(س):
ملاقات «آرداک مانوکیان» اسقف اعظم ارامنه ایران به همراه جمعی از هموطنان ارمنی در روز هفتم اسفند ماه 57 با امام خمینی، یکی از هشت دیدار این روز بود. در این دیدار اسقف اعظم ارامنه اظهار داشت: حضرت آیة اللّه مدتها بود اشتیاق زیارتتان را داشته و از یک هفته قبل هم درست در همین روز همه اعضای این هیئت به اتفاق شرفیاب شدیم.
چهارشنبه, ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۶
خاطراتی از دکتر صادق طباطبایی درباره بازگشت امام خمینی(س) به ایران
یک ساعتی که از پرواز گذشت قسمت بالای هواپیما را آماده کردند و امام به آنجا رفتند و یکی از همراهان هم روی پله ها مستقر شد که افراد متفرقه بالا نروند تا امام بتوانند استراحت کنند.
چهارشنبه, ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۰
گفتگویی با دکتر صادق طباطبایی درباره زندگی خصوصی امام خمینی(س)
یکی از بارزترین وجهه زندگی خصوصی ایشان احترام و عشق فوق العاده به همسر بود. نکته دیگر این بود که امام در کمک به نیازمندان بسیار دست و دلباز بودند.
چهارشنبه, ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۶
راستی این چه روزی است. فکر می کنم خواب می بینم و اصلًا باورم نمی شود چنین روزی را که امام، این پیر جماران، نامه ام را بخواند و هدیه ناقابلم را بپذیرد. ای خدا من، می توانم این سعادت را داشته باشم!؟ امام عزیز، اینک با پول خود و با دست خود برایت ژاکتی بافتم به این امید که وسیله ای باشد در قیامت شاهد بگیرم که ای خدا، من امام عزیز را و نایب امام زمانت را دوست دارم. تو روا مدار دستی که برای این امام ژاکت بافته از درگاهت ناامید برگردد.
سه شنبه, ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۷
درسی از امام خمینی با نگاهی به کودتای 3 اسفند 1299و پیامدها و فرجام آن؛
امام خمینی (س) که در درک وقایع و پند پذیری از آن، چه از سرگذشت گذشتگان و چه از تحولات دوران حیات پربارشان و به کارگیری این عبرتها و انتقال آن به جامعه همت منحصر به فرد و قابل تحسینی داشتند، به موارد متعددی از این باب چه در دوران مبارزه و قبل از پیروزی انقلاب و چه پس از آن اشاره دارند.
سه شنبه, ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۵
دوشنبه, ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۹
فرازهایی از مصاحبه دکتر صادق طباطبایی با روزنامه قدس؛
تا اینکه حرکت سیاسی امام(س)در سال 42 آغاز شد. این حرکت نیز با سرکوب قیام 15خرداد در مقطعی به نتیجه نرسید.
دوشنبه, ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۰
یک کلمه هم با کسانى که قلم دستشان است و بیان در اختیارشان. من باید عرض کنم که بعض از زبانها از چماق بدتر است! چماق کشى و چماق بازى از بدترین چیزهایى است که در آخر سلطنت محمد رضا درست شد. از باب اینکه ضعیف شده بود، مى خواست با چماق خودش را تقویت کند. حالا هم همین مسأله هست: لکن آن چماق زبان و چماق قلم بالاترین چماقهاست که فسادش صدها برابر چماق هاى دیگر است.
دوشنبه, ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۱
امیدواریم که سلام گرم ما را بپذیرید و وجودتان از هر گونه بیماری و ناراحتی دور باشد. ما می خواستیم همان طور که در کتاب تعلیمات دینی و اخلاق کلاس پنجم بود، نامه ای به شما بنویسیم و مانند امام محمد تقی(ع) که فرماندار سیستان را نصیحت کرده بود، شما را نصیحت کنیم. اما متوجه شدیم که این کار، اشتباه بزرگی است و گناه دارد؛ چون شما خود شخصی بزرگ و با تقوا و پرهیزکارید.
دوشنبه, ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۹
سالروز صدور پیام امام خمینی(س) موسوم به منشور روحانیت؛
این پیام در قالب عباراتی روان با ادبیاتی چنان فاخر و شعف انگیز بیان شده است که خواننده را به نهایت شور و اشتیاق می کشاند و با خود به دنیای علم و حکمت و عرفان و معرفت رهنمون می سازد.
یکشنبه, ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۲
حجت الاسلام حاج شیخ فضل اللَّه محلاتى شهید عزیز را که من و شما او را مى شناسیم که عمر خود را در راه انقلاب صرف کرد و باید گفت یکى از چهره هاى درخشان انقلاب بود و در این راه که راه خداوند است تحمل سختیها نمود و رنجها کشید و با قامت استوار ایستادگى کرد، اجازه ورود در محضر شهداى صدر اسلام مرحمت نماید.
یکشنبه, ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۳
اولین دیدار مرحوم سیدصادق طباطبایی با حضرت امام در نجف:
من با یک التهاب و یک حالت روحی خاصی رفتم داخل اتاق امام و معانقه کردم و نشستم. ایشان یک نگاهی به من کردند و گفتند شما آقا صادق هستید یا آقا جواد؟! من از حافظه و حضور ذهن ایشان خیلی تعجب کردم گفتم ماشاء الله! و سپس به ایشان گفتم به چه دلیل خودم را معرفی نکرده بودم. برخورد به یاد ماندنی و جالبی بود.
شنبه, ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۷
آقای سخنگو
سید صادق طباطبایی برادر سرکار خانم دکتر فاطمه طباطبایی همسر سیّد احمد خمینی و خواهر زاده امام موسی صدر دارفانی را وداع گفت.
شنبه, ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۲
حاکم اسلامى باید بکوشد تا همواره پایبند اصولِ اخلاقى باشد و از حدودِ آن تجاوز نکند، این کار گرچه دشوار مى نماید؛ اما شدنى است. تنها راه حفظ اقتدارِ سیاسى و تأمین مصالحِ واقعى نظام اسلامى در درازمدّت، پایبندى به اصولِ اخلاقى و دورى گزیدن از هرگونه فریبکارى به هر قیمتى است و هیچ دولتمرد مسلمانى نمى تواند این اصل را نادیده بگیرد. سخن آخرِ امام براى حفظ اقتدار سیاسى و تأکید ایشان بر اخلاق باید همواره نصب العین ما باشد.
شنبه, ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۷
یکی از مسائلی که در حول و حوش فعالیت های مجلس خبرگان مطرح شد شایعه تصویب قوانینی بر ضد زنان در آن مجلس بود. قضیه از این قرار بود که گروهی از عناصر ضد انقلاب به همراه جمعی از گروه های معاند ـ که می کوشیدند از هر وسیله ای، عاملی برای ایجاد آشوب و جنجال درست کنند ـ با انتشار بیانیه ای (در تاریخ 6 آبان 1358)، مجلس خبرگان را متهم کردند که درباره مسائل مربوط به طلاق و ازدواج و حقوق زن و مرد، قوانینی به ضرر زنان تصویب کرده است.
شنبه, ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۰
اگر بخواهیم دربارۀ سبک نثر آن بزرگوار بحث کنیم، بایستى هر دسته و شاید بهتر باشد که بگوییم هر نوشته را مجزا مورد مداقّۀ سبکى قرار دهیم و این خود کارى بس عظیم است. زیبایى سبک نثر امام بیشتر در پیام ها و نامه ها جلوه گرى مى کند و خامۀ روان و سیالش واقعاً در مواردى قابل رقابت و حتى قویتر از بسیارى از نویسندگان و ادیبان معاصر بوده به گونه اى که در خلق آن نوشته ها گروهى از انتساب آنها به حضرتش در شک و تردید بودند.
چهارشنبه, ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۱
همه اقلیتها مطمئن باشند که اسلام با اقلیتها همیشه به طور انسانی، به طور عدالت، رفتار کرده است و همه در رفاه هستند. و اینها هم مثل سایر اقلیتها جزئی از ملت ما هستند، و ما و آنها با هم در این مملکت زندگی می کنیم ان شاء اللَّه. شما هم که زرتشتیها هستید و همیشه خدمتگزار این ملت و این مملکت بودید، باید به کار خودتان ادامه بدهید و وحدت کلمه را حفظ کنید. از خداوند تعالی توفیق همه ملت ایران را خواهانم.
چهارشنبه, ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۰