• اخلاق و عرفان
به مناسبت سالروز شهادت حضرت امام رضا(ع)/ مرکز ولایت و محل قدس ملکوتی

حضرت امام خمینی (س) در یک سخنرانی خطاب به اهالی مشهد می گویند: من از شما آقایان که از راه دور و از مرکز ولایت و از محل قدس ملکوتی آمدید تشکر می‏ کنم. چه سعادتی دارید که چشم های شما به آن بارگاه عظیم ملکوتی باز می‏ شود و در آن حرم شریف؛ مرکز علم و مرکز ملائکة الله می ‏روید و ما حسرت آن را داریم.

اربعین حسینی و شکوفایی نهضت اسلامی ایران

اربعین حسینی و شکوفایی نهضت اسلامی ایران

قیام جهانی سالار شهیدان، حسین بن علی (علیه السلام) هرگز یک حرکت اعتراضی محدود به زمان و مکان نیست، بلکه معرّفی کامل برای مدل فکری-فرهنگی مکتب اسلام است. ضرورت اقامه حق و عدل و ستیز بی امان با سردمداران ظلم و جور از عمیق ترین تعالیم دین آسمانی اسلام و مکتب قرآن می باشد که...

واقعه هفت تیر چگونه به وقوع پیوست
شش روز پس از عزل بنی صدر

واقعه هفت تیر چگونه به وقوع پیوست

این حادثه شش روز پس از عزل بنی صدر از ریاست جمهوری صورت گرفت. سه روز قبل از وقوع این حادثه، محمد جواد قدیری، عضو کادر مرکزی سازمان مجاهدین خلق و طراح اصلی انفجار مسجد ابوذر که در آن آیت الله خامنه ای، امام جمعه وقت تهران مورد سوءقصد قرار گرفت، به دوستان خود با اطمینان خبر داده بود که «روز هفتم تیر» کار یکسره خواهد شد. روزنامه کیهان فردای آن روز در گزارشی نوشت: «حدود ساعت ۲۱ دیشب دو بمب بسیار قوی در محل دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی منفجر شد که بر اثر شدت انفجار قسمت هایی از ساختمان فروریخت و موجب شهادت ده ها تن از مقامات مملکتی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و چند تن از وزرا گردید.بیش از نیم ساعت از انفجار گذشته بود که دوان دوان خودم را به محل حادثه رساندم. صد ها نفر از مردم تهران خود در خیابان های اطراف دفتر مرکزی حزب اجتماع کرده بودند و آمبولانس ها بی امان در رفت و آمد بودند. وقتی به چند قدمی محل انفجار رسیدم امدادگران نخستین افرادی را که زیر آوار مانده بودند به آمبولانس ها انتقال داده بودند.

نکاح صغار و تضمین مهریّه از دیدگاه امام خمینی (س)

احکام نکاح بر صغار

نکاح صغار و تضمین مهریّه از دیدگاه امام خمینی (س)

صغیر به کسی گفته می شود که به سن بلوغ شرعی نرسیده باشد بنابر اتفاق فقها، پدر و جدّ پدری بر تزویج صغیر ولایت دارند.

احکام ولی فقیه از دیدگاه امام خمینی (س)

احکام ولی فقیه

احکام ولی فقیه از دیدگاه امام خمینی (س)

احکام ولی فقیه به احکام جزئی صادر از فقیه جامع الشرایط در عصر غیبت اطلاق می شود.

اختیارات ولی فقیه از دیدگاه امام خمینی (س)

اختیارات ولی فقیه

اختیارات ولی فقیه از دیدگاه امام خمینی (س)

وظیفه تشکیل حکومت دینی و مدیریت جامعه و اختیارات لازم در جهت استقرار حکومت و اجرای قوانین الهی رسول خدا (ص) و ائمه معصومین (ع) بر عهده دارد و در عصر غیبت این وظیفه بر عهده مجریان صالح می باشد.

شرایط ازار برای احرام از دیدگاه امام خمینی (س)

ازار

شرایط ازار برای احرام از دیدگاه امام خمینی (س)

از قطعات واجب کفن، ازار است؛ یعنی پوشش سراسری که همه بدن میّت را می پوشاند که پس از پوشاندن دو قطعه دیگر، بر بدن میّت پوشانده می شود.

ازدواج و احکام آن از دیدگاه امام خمینی (س)

ازدواج

ازدواج و احکام آن از دیدگاه امام خمینی (س)

ازدواج، همسر گرفتن مرد یا زن است که به سبب عقد ازدواج همراه با شرایط آن، تحقّق می یابد و از آن در باب نکاح و نیز به مناسبت در باب جهاد سخن رفته است.

حکم استمناء در حج از دیدگاه امام خمینی (س)

استمنا

حکم استمناء در حج از دیدگاه امام خمینی (س)

خارج کردن منی به قصد انزال با استفاده از دست و امثال آن را استمناء می گویند.

اداره و تصرف حقوق مالی کودک از دیدگاه امام خمینی (س)

استیفای حقوق کودک

اداره و تصرف حقوق مالی کودک از دیدگاه امام خمینی (س)

ولایت مسئولیّتی شرعی است که شارع مقدّس به منظور نگهداری، مواظبت، تربیت و اداره امور مالی و غیر مالیِ کودک یا سفیه و یا مجنونی که حجرشان متّصل به صغر آنهاست، به اولیای آنان اعطا کرده و ولی وظیفه دارد اداره اموال و امور آنان را در جهت منافع و مصلحت آنها اداره کند.

احکام افضاء از دیدگاه امام خمینی (س)

افضاء

احکام افضاء از دیدگاه امام خمینی (س)

یکی کردن مجرای بول و حیض را اِفضاء می گویند و از آن در بابهای نکاح، حدود و دیات سخن گفته اند.

اقامه کننده حد از دیدگاه امام خمینی (س)

اقامه حدود

اقامه کننده حد از دیدگاه امام خمینی (س)

جاری کردن حدود الهی بر مجرم را اقامه حدود می گویند و از آن در باب حدود بحث شده و احکام آن افزون بر این باب، در باب جهاد نیز آمده است.

اقسام رد کردن فضولی (اقسام رد) از دیدگاه امام خمینی (س)

اقسام رد کردن فضولی

اقسام رد کردن فضولی (اقسام رد) از دیدگاه امام خمینی (س)

یکی از شرایط متعاملین این است که مالک تصرف باشند که فقها در کتاب بیع بر آن تصریح نموده اند. بر همین اساس «بیع غیر مالک که بدون وکالت و یا بدون ولایت بر او (مانند پدر و جدّ پدری و وصی از طرف آن دو و حاکم شرع)، انجام شود، صحیح و نافذ نیست؛ و همین طور است معاملات افرادی که به خاطر سفاهت یا افلاس یا دیگر اسباب حجر، محجور هستند.»

اقسام امانت از دیدگاه امام خمینی (س)

امانت

اقسام امانت از دیدگاه امام خمینی (س)

امانت به معنی ضد خیانت می باشد و نیز به مال به امانت گذاشته شده نزد امین اطلاق می شود.

امانت شرعی از دیدگاه امام خمینی (س)

امانت شرعی

امانت شرعی از دیدگاه امام خمینی (س)

اثبات ید و استیلای انسان بر مال دیگران یا از روی ظلم و عدوان است و یا بدون آن، در صورت دوم به مال تحت اختیار انسان امانت گفته می شود؛ و بر دو قسم است: امانت مالکی و امانت شرعی.

صفحه 34 از 108 < قبلی | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | بعدی >