یازدهم دیماه سال شصت و هفت شمسی برابر با اولین روز سال هزار و نهصد و نوزده میلادی، حضرت امام خمینی (سلام الله علیه) پیام مهمی خطاب به میخائیل گورباچف (صدر هیأت رئیسه اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی) صادر کردند. صدور این پیام مهم در مقطع حساس پس از پذیرش قطعنامه پانصد و نود و هشت و پایان یافتن جنگ هشت ساله عراق با ایران...
به مناسبت سالروز شهادت دکتر مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه؛
پس از شهادت آیت الله دکتر محمد مفتح که از منادیان بزرگ این وحدت بود و خونش نیز بر زمین یک مرکز دانشگاهی نقش بست، روز بیست و هفتم آذر به «وحدت حوزه و دانشگاه» نام گرفت تا اهمیت این انسجام علمی و عملی برای همیشه در تاریخ کشور ثبت گردد.
جمهوریت به تعریف امام
امام خمینی (س) ضمن مطرح نمودن بحث ضرورت تشکیل حکومت اسلامی، بحث ایجاد قانون اساسی را نیز برای اولین بار در اندیشه سیاسی تشیع مطرح می نمایند.
درست به خاطر موضعگیری صریح و قاطع امام خمینی بود که مردم، در تظاهرات خود، شعارهای تازه ای می خواندند. این شعارها سرودۀ شاعران کهنسرا یا نوپرداز و روشنفکر و روشنفکرنما نبود؛ حرف مردم بود، شعار بود، بعد هم که دسته جمعی فریادش می کردند، نظم پیدا می کرد و یک شعر حماسی واقعی می شد: «کار شاه تمام است / خمینی امام است / استقلال و آزادی، جمهوری اسلامی / آخرین پیام است، آخرین کلام است / بگو مرگ بر شاه، بگو مرگ بر شاه
مرحوم حبیب الله عسکراولادی از برجسته ترین مبارزین مسلمان بر علیه رژیم طاغوت و از پر سابقه ترین یاران امام و انقلاب است. مصاحبه آن مرحوم در تحلیل واقعه تبعید حضرت امام به ترکیه در سیزدهم آبان سال چهل و سه که در سال پنجاه و هشت انجام شده است را در ادامه می خوانیم.
در این روزها، سیاستمداران کهنه کار، با نوشتن مقالاتی در روزنامه ها، راه حل نشان می دادند و پیشنهاد محاکمه و مجازات جنایتکاران پیشین را مطرح می کردند. گروههای سیاسی، کارنامۀ مبارزات گذشته خود را ارائه می دادند و دکتر امینی پیشنهاد می کرد که با شرایطی حاضر به قبول نخست وزیری است.
امام در بیانات خود به آیات قرآن که مسلمین را به مبارزه با سرمایه داران و طواغیت فرا می خواند، اشاره کرده اسلام، قرآن و روحانیت را نقطۀ اتکا و مایۀ اتحاد مردم ایران در نهضت اخیر معرفی می نمایند و به تبیین مواضع روحانیت پرداخته و اعلام می کنند که روحانیت با مفاسد تمدن و دانشگاه استعماری و سینما و رادیوی در خدمت استعمار، مخالف است نه با مظاهر تمدن.
سخنرانی امام خمینی (س) در دیدار با مسئولین قضایی:
امام خمینی در روز 25 مرداد 1359 در جمع مسئولان قضایی کشور با تاکید بر اهمیت قضاوت و لزوم نظم در امور، فرمودند: قوّه قضاییه ما هم به دست یک اشخاصی افتاد که من گمان نمی کنم در تمام افرادی که متصدّی قضا بودند، یک نفرشان صالح باشد. اگر گفته می شود که در بین اینها یک اشخاصی بودند که- مثلًا - یک قدری متدیّن بودند، لکن صالحیّت برای قضا غیر از تدیّن است؛ امر مهمی است که شاید در اسلام کمتر چیزی مورد توجه بوده است مثل قوّه قضاییه.
به مناسبت 32 سالروز شهادت شهید بابایی
سلام بر آنهایی که از همه چیز گذشتند تا ما به هر چه می خواهیم برسیم. سلام بر آنهایی که قامت راست کردند تا قامت ما خم نشود. سلام بر آنهایی که به نفس افتادند تا ما از نفس نیافتیم. سلام بر آنهایی که رفتند تا ما بمانیم سلام بر مردان خدا... سلام بر شهدا