مجله کودک 33 صفحه 14
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : مرجان کشاورزی آزاد

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء

موضوع : کودک

مجله کودک 33 صفحه 14

آشی که با عروسک پختن انواع آش­های نذری، یکی از مراسمی است که بین ایرانیان مسلمان بسیار رواج داشته و دارد. یکی از این آش­ها، آش ابودَردا نام دارد؛ و اما این که این آش،چه آشی است و چرا به این نام معروف شده است. ابوالدردا حکیمی بود که در زمان حضرت پیامبر(ص) زندگی می­کرد. او در آن دوران به طبابت و شفای بیماران مشغول بود و یکی از یاران نزدیک پیامبر به شمار می­رفت. اعتقاد به توانایی او در مداوای بیماران باعث شد که رفته رفته در میان مردم، این اعتقاد شکل بگیرد که برای شفای بیماران خود نیت کنند تا در آخرین چهارشنبه ماه صفر، آشی بپزند به نام آش ابودَردا. در خراسان، مراسم پختن آش به این ترتیب است: بنشن یا حبوبات این آش باید از هفت خانه که در آنها زنی با نام فاطمه زندگی می­کند، جمع­آوری شود. بعد مقداری آرد و سبزی مخصوص آش نیز تهیه می­شود. معمولاً این سبزی را از مغازه­ای که رو به قبله است، می­خرند؛ آردها را از الک می­گذرانند تا نرم و یکدست شود و سبزی­ها را پاک می­کنند. بعد از آن که حبوبات را در دیگی پختند، سفره سفید و تمیزی در اتاق پهن می­کنند و با آردی که قبلاً خریده شده است، خمیری درست می­کنند که به هفت قسمت تقسیم می­شود. سپس هفت دختر بچه، در کنار سفره می­نشینند و هر کدام یک قسمت از خمیرها را رشته رشته می­بُرنَد.

مجلات دوست کودکانمجله کودک 33صفحه 14