حقوق شهروندی از نگاه امام خمینی

ظهور مفهوم شهروندی را می توان مصادف با پیدایش نخستین حکومت ها دانست. حکومت ها اعتبار و قدرت خود را از شهروندان می گیرند و در مقابل نسبت به شهروندان دارای وظایف و مسئولیت هایی هستند. شهروند نیز تکالیف متقابل در ارتباط با دولت دارد. امام خمینی، بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران، در رابطه با حقوق شهروندان دارای دیدگاه های بنیادین است. رویکرد نظری ایشان بر مبنای حقوق امت استوار شده است. نگارندگان بر پایه این بینش سه حق محوری مطرح در حوزة حقوق شهروندی (آزادی، عدالت و امنیت) و حقوق مشتق از آنها را با تکیه بر اندیشه­های امام مورد بررسی و کاوش قرار می دهند

عناوین مطالب مقالات

امام خمینی(س) و احیاء شخصیت زن مسلمان

امام خمینی(س) و احیاء شخصیت زن مسلمان

زن مسلمان همو که در صدر اسلام از بطن تفکر اسلام متولد شده بود، او که همزاد و هماهنگ با اسلام بود و پس از یک دوره عزت، عظمت، شکوه، اقتدار، ارزش و قداست، در طول قرون متمادی در اسارت قید و بندهای مختلف حیات خود را از دست داده و مرده بود، در این دوره بازدم «روح الله» بر او زندگی دمید و با تفکر و بینش اسلامی حضرتش در جامعه ایرانی احیا شد.

امام خمینی(س) و احیای شخصیت زن مسلمان در اسلام

امام خمینی(س) و احیای شخصیت زن مسلمان در اسلام

اصولاً در قرن اخیر یکی از اهداف استعمار غرب درایران تهاجم به ارزشهای دینی و سنتی از جمله «حجاب زن» بوده است. اقدام رضاخان علیه پوشیدگی زنان به تقلید از فرهنگ غرب نشانه عملی و خشن این تهاجم فرهنگی بود. مسأله حجاب از دیدگاههای مختلف علمی از جمله فقهی و روانشناختی قابل مطالعه و بررسی است.

احیاء شخصیت زن از دیدگاه امام خمینی(س)

احیاء شخصیت زن از دیدگاه امام خمینی(س)

مهمترین افتخار زنان مسلمان امروز در سراسر دنیا این است که می توانند شعار اسلام تاب و تفکر قرآنی خود را به جهانیان برسانند. وضعیت فعلی دنیا بگونه ای است که زنان مسلمان برخلاف مردان شعار و شعور خود را به صورت ظاهر نیز با خود، همراه دارند. در حالیکه مردان باید برای مبارزه و اعلام نظر خود به وسائل ارتباط جمعی متوسل شوند.

دلایل تشکیل «حکومت دینی» از نگاه سیدعباس خاتم ‏یزدی/ اجرای احکام اسلام نیازمند به وجود حکومت است

دلایل تشکیل «حکومت دینی» از نگاه سیدعباس خاتم ‏یزدی/ اجرای احکام اسلام نیازمند به وجود حکومت است

ضرورت وجود حکومت وجدانی است و عقل حکم می‏کند که در بشر حکومت وجود داشته باشد. حکومت امری است که اصلاً عقل به ضرورت آن حکم می‏کند و روایات هم بر آن دلالت دارد و اساساً اجرای احکام اسلام نیازمند به وجود حکومت است...

ای دریغا!

ای دریغا!

در ابتدای آهنگ ریتم مارش عزا با ضربهای پرحجم سازهای کوبه ای و سنج وقوع حادثه ای عظیم را خبر می دهد، سپس اورتور در حجم سازهای زهی و بادی با ملودی مرثیه گونه ای در بیان این مصیبت جانکاه آغاز می شود و پس از یک حرکت ملودیک روان و بیانی از انبوه و درد و رنج نقش خود را به دست کلام می سپارد...

انتخابات: آزمونی الهی و سراسری

انتخابات: آزمونی الهی و سراسری

در شرایط کنونی جامعه اسلامی، انتخابات و واکنش هر یک از ما در برابر آن یکی از حساس ترین، گسترده ترین و اثرگذارترین صحنه های امتحان الهی است. حضور و مشارکت در آن بر اساس موازین فقهی و فتاوای مراجع تقلید و نظرات صریح و مکرّر حضرت امام خمینی(س) و رهبر بزرگوار انقلاب تکلیف شرعی و واجب عینی است و بی تفاوتی در آن گناهی نابخشودنی و ظلمی است بر خود و جامعه.

امام خمینی و احیای تفکر فقر ستیزی و عدالتخواهی اسلامی

امام خمینی و احیای تفکر فقر ستیزی و عدالتخواهی اسلامی

این مقاله، پس از بررسی موانع فقرستیزی و عدالتخواهی اسلامی از نظر امام خمینی و هشدارهایی که ایشان در این زمینه می دهند به سیره عملی آن حضرت در فقرستیزی اشاره می شود و با توجه دادن به این نکته که روح بلند و خداجوی امام ایجاب می کرد هرگز از خود سخن نگویند و همواره دیگران را به عنوان اسوه و الگوی عملی معرفی نمایند، پیشنهاد می شود برای ثبت سیرۀ عملی آن حضرت نیز اقدامات موثری صورت گیرد. ‏ ‏‏مقاله، با یادآوری خدمات ارزنده امام خمینی در زمینۀ احیای اصطلاحات اسلامی و خودی مربوط به فقرستیزی و عدالتخواهی اسلامی و اشارات دیگری به این انطباق پایان می یابد.

افزایش تولید، نگاه راهبردی امام در استقلال و خودکفایی

افزایش تولید، نگاه راهبردی امام در استقلال و خودکفایی

امام خمینی(س): مسألۀ کشاورزی در کشور ما، در رأس امور است. ایران کشوری است که باید کشاورزان آن اساس همۀ کارها باشند امروز باید کار کشاورزی که عبادت و اطاعت امر خداست تقویت گردد.

صفحه 14 از 143 < قبلی | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | بعدی >