مجله کودک 88 صفحه 16
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : مرجان کشاورزی آزاد

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء

موضوع : کودک

مجله کودک 88 صفحه 16

دانش دوست چربیها؛ خوب یا بد؟ نمیتوانیم به صورت دقیق به خوب یا بد بودن چربیهایی که در غذا میخوریم، اشاره کنیم. کلسترول، تری گلیسرید و اسیدهای چرب، مهمترین چربیهایی هستند که ما مصرف میکنیم. مصرف بیش از حد و نابجای هر یک از این مواد میتواند دردسرساز باشد. · کلسترول خوب و بد کلسترول که شما درباره آن خوانده یا شنیدهاید، نوعی الکل محلول در چربی است. این ماده در همه جای بدن وجود دارد و اگر وجود نداشته باشد، بافت مغز، کبد، کلیه، خون و اصلاً دیواره سلولها درست نمیشود. اگر کلسترول نباشد. ویتامین D که در سخت شدن استخوانها موثر است، ساخته نمیشود. زرده تخممرغ سرشار از این چربی است. تا اینجا کلسترول خوب بود. این ماده هنگامی بد میشود که میزان آن در خون زیاد شود و در دیواره رگها، به ویژه رگهای قلب، رسوب کند. در این حالت به آن LDL یا «کلسترول بد» میگویند. البته بین کلسترول خوب یا همان HDL و کلسترول بد یا همان LDL تفاوتهایی وجود دارد. · اسیدهای چرب سازنده چربیها همه چربیهایی را که میشناسید، از اسید چرب درست شدهاند. کلسترول هم از اسید چرب تشکیل شده است. بعضی از اسیدهای چرب با افزایش خود سبب بیماریهای قلبی میشوند. به این مواد، اسید چرب اشباع، یعنی سیرشده میگویند. زیرا پیوند بین اتمهای داخل آن، چنان است که آنزیمهای گوارشی نمیتوانند به راحتی بر آن اثر کنند و اسید چرب را هضم نمایند. · تری گلیسرید چربی اصلی خون سه اسید چرب یا یک نوع الکل، تری گلیسرید را میسازند. چربی اصلی خون، تری گلیسرید است. بالا رفتن مقدار تری گلیسرید خون هر چند با اهمیت است، اما اهمیت آن در بروز بیماریهای قلبی، کمتر از کلسترول است.

مجلات دوست کودکانمجله کودک 88صفحه 16