خاطره جلال الدین فارسی از امام در نجف در باره دکتر شریعتی به روایت محمدجواد حجتی کرمانی

آقای جلال الدین فارسی خاطره ای از امام در نجف نقل می کند و می گوید که: «آقای سید مرتضی عسگری جزوه ای علیه شریعتی تنظیم کرده و به امام داده بود، امام گفته بودند من این را مطالعه می کنم و هفته بعد جواب می دهم. هفته بعد جواب را به آقای فارسی داده بودند که به آقای عسگری بگوید که شریعتی به هر حال روشنفکری است که قصد دارد به اسلام خدمت کند و این حرف هایی که شما زده اید جز اینکه در جامعة اسلامی ما اختلاف ایجاد کند نتیجه ای ندارد.

عناوین مطالب خاطرات شخصیت ها

آخرین تقاضای امام

آخرین تقاضای امام

حضرت امام در حدود ساعت 3 بعدازظهر در حال ضعف و سستی و ناتوانی اینجانب را صدا زدند. عرض کردم آقاجان بفرمایید در خدمتتان هستم. فرمودند: اگر وضو قبل از وارد شدن در وقت باشد، باید نیت چنین باشد. من هم فوری حاج احمد آقای خمینی و حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای آشتیانی را به حضور ایشان خواندم. در حقیقت آخرین تقاضای ایشان صدا کردن حقیر و آخرین مطلب ایشان راجع به یک موضوع شرعی و فقهی بود.

ابعاد گوناگون زندگی امام خمینی (س)

ابعاد گوناگون زندگی امام خمینی (س)

یکی از چیزهای ناشناخته زندگی امام این بود که امام دارای ابعاد گوناگون بودند. مردم فقط بُعد فقاهت ایشان را می شناسند و بُعد عرفانی امام را یا بُعد فلسفی ایشان را، اما سایر ابعاد امام را نمی شناسند.

پرهیز از اسراف

پرهیز از اسراف

دیدم با یک دست شیر آب را باز کردند و دست دیگرشان را به حالت مشت باز در آورده زیر شیر آب قرار دادند. دستشان که پر از آب شد شیر را بستند و آب را به صورتشان ریختند. باز یک مشت دیگر آب روی صورت ریختند و شیر را بستند. ایشان ظرف شاید یک دقیقه یا کمتر یک وضوی خیلی قشنگی گرفتند. من روی مصرف آب ایشان دقت داشتم و شاید بتوان ادعا کرد که بیش از یک و نیم یا دو استکان آب مصرف نکردند. از دست مبارک ایشان آبی روی زمین نمی ریخت.

شرط قرار گرفتن در دل مردم

شرط قرار گرفتن در دل مردم

امام نصایحی به طلبه ‏ها و شاگردان می‏ کردند که از آن نصایح، توحید می ‏بارید.

مطالعه را دوست دارند

مطالعه را دوست دارند

اکثر نوشته‏ های نویسندگان بزرگ جهان را خوانده ‏اند. چه در زمینه‏ های اجتماعی و چه سیاسی، پر مطالعه‏ ترین روحانی بودند. تاریخ ایران را بارها مطالعه کرده ‏اند.

جلوه های معنوی زندگی امام خمینی در نجف اشرف

جلوه های معنوی زندگی امام خمینی در نجف اشرف

در امور عبادی و زیارتی ایشان نظم و برنامه ریزی دقیقی داشتند که هیچ وقت وقفه ای در آن حاصل نمی شد. حرم رفتن سر ساعت بود، قرآن خواندن روزی 10 جزء سر ساعت (صبح و ظهر و عصر ) بود.

اگر من در سیاست دخالت نکنم، کی دخالت  کند؟

اگر من در سیاست دخالت نکنم، کی دخالت کند؟

سیاست به آن معنایی که اینها می گویند که‏‎ ‎‏دروغگویی، با دروغگویی، چپاول مردم و با حیله و تزویر و سایر چیزها، تسلط بر اموال‏‎ ‎‏و نفوس مردم، این سیاست هیچ ربطی به سیاست اسلامی ندارد، این سیاست شیطانی‏‎ ‎‏است.

نقش فرماندهی امام در تنگناهای جنگ

نقش فرماندهی امام در تنگناهای جنگ

بعد از نصرت و پیروزی که خداوند متعال در نبرد طریق القدس نصیب‏‎ ‏رزمندگان اسلام کرد، نبرد سراسر معنویت بعدی، نبرد فتح المبین بود.‏‎ ‏خاطره ای از امام بزرگوارمان دارم که بیانگر آن است که در این نبرد چقدر‏‎ ‏‎‏روحیه، تفکر و راهنمایی و هدایت آن بزرگوار نقش سرنوشت ساز و‏‎ ‏تعیین کننده ای برای رزم ما داشت.

ملت به امام پاسخ آری دادند

ملت به امام پاسخ آری دادند

امام به من دستور دادند: برای رفع این بهانه بگویید کسانی که چیز دیگری ‏‎ ‎‏غیر از جمهوری اسلامی می خواهند پشت آن برگه قرمز (یا نه) بنویسند، چه سیستمی ‏‎ ‎‏را می خواهند. این موضوع هم ناشی از درایت امام بود. نتیجه این تدبیر آن شد که فقط ‏‎ ‎‏413 رای به جمهوری دموکراتیک خلق داده شد.

خیال می‏ کردم آخر ماه رجب است

خیال می‏ کردم آخر ماه رجب است

آقا هی ورق می ‏زدند تا پیدا کردند و به من فرمودند: «این مناجات شعبانیه را بخوانید، خیلی چیزهای عالی در آن هست.»

رفتار امام با خانواده

رفتار امام با خانواده

امام در برخورد با اعضای خانواده رفتاری داشت که می شود چندین جلد کتاب به تحریر درآورد.

خاطراتی از دوران تدریس امام

خاطراتی از دوران تدریس امام

طلبه ها بعد از درس دنبال امام راه می افتادند و امام برای آنکه نگویند چقدر مرید دارند راهشان را عوض می کردند و از کوچه ها می رفتند و حاضر نبودند از خیابان بروند.

شرحی بر کودکی تا جوانی حاج احمد آقا

شرحی بر کودکی تا جوانی حاج احمد آقا

اولادهای من به تبعیت از آقا رفتارشان با من خیلی خوب بود و هست. البته آن بچه (آقا مصطفی) بسیار مهربان و احترامشان به من فوق العاده بود، بعد از فوت ایشان این خصوصیت در احمدجان نمایان شد.

فعالیتهای سیاسی حاج احمد آقا

فعالیتهای سیاسی حاج احمد آقا

نخستین روزی که حاج احمدآقا به خواستگاری من آمدند، پدرم دربارۀ شخصیت ایشان به من گفتند: «تو قرار است با آدمی ازدواج کنی که ممکن است زندگی آرامی نداشته باشد. یعنی اینکه احمد، فرد مبارزی است. او فرزند آیت الله خمینی است که طبیعتاً به پیروی از پدر گرامیشان، مبارزه خواهند کرد، و در چنین وضعی باید فکر کنی و ببینی که آیا آمادگی پذیرش این زندگی را خواهی داشت یا نه.

خاطرات آیت اللّه محمد حسن قدیری از دوران تلمذ نزد حضرت امام(س)

خاطرات آیت اللّه محمد حسن قدیری از دوران تلمذ نزد حضرت امام(س)

من تا حدودی شاهد برخی از عبادات حضرت امام بوده ام. چیزی که برای من قابل توجه بود، یکی مداومت در عمل و دیگری دقت در انجام عبادات مطابق دستورات وارده بدون کم و زیاد بود.

خاطرات آیت  الله اسماعیل فردوسی  پور

خاطرات آیت الله اسماعیل فردوسی پور

ذکرهای دائمی حضرت امام بعد از نماز دو ذکر بود، که حضرت امام خمینی (س) مقید بودند حتماً بعد از هر نماز انجام دهند؛ یکی تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها و دیگر چهار قسمت از قرآن کریم یعنی سوره حمد، آیة الکرسی، آیه 18 آل عمران و دیگر آیه 26 سوره آل عمران.

آرامش روزهای آغازین پیروزی، در سایه توکل عمیق امام به خدا

آرامش روزهای آغازین پیروزی، در سایه توکل عمیق امام به خدا

به امام عرض کردم: «خانم ها که به ملاقات شما می آیند در اثر فشار جمعیت غش می کنند، چادرهایشان می افتد و دست و سر و گردنشان پیدا می شود و بی حجاب می شوند، و دوم این که مردها باید این ها را بردارند و ببرند، چون ما زنان امدادگر نداریم، بنابر این جمع کردن این ها مشکل است. اگر اجازه بفرمایید ما دیدار خانم ها را تعطیل کنیم.» امام که خیلی هوشیار بود، فهمید که من می خواهم چه بگویم، لذا با قیافه ای خیلی جدی، جمله ی جالبی به من فرمود: «شما گمان می کنید اعلامیه من و شما شاه را بیرون کرده است؟ همین ها شاه را بیرون کردند.

صفحه 30 از 56 < قبلی | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | بعدی >