هر روز با امام / ۴ مرداد / نگاهی به اتفاقات دوران حیات امام

در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.

بازدید ۲۲ هزار گردشگر نوروزی از بیت تاریخی امام (س) در خمین

بازدید ۲۲ هزار گردشگر نوروزی از بیت تاریخی امام (س) در خمین

مسئول مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) در خمین گفت: از ابتدای تعطیلات نوروزی امسال بیت قدیمی امام راحل در خمین پذیرای ۲۲ هزار گردشگر بوده که ۱۲۰ نفر آن ها گردشگران خارجی است.

کتاب همسر امام خمینی (س) به روایت اسناد در آینده نزدیک رونمایی می شود

کتاب همسر امام خمینی (س) به روایت اسناد در آینده نزدیک رونمایی می شود

کتاب «بانوی انقلاب به روایت اسناد» که با مشارکت سازمان اسناد و کتابخانه ملی و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) تدوین و منتشر شده است، در محل اجلاس سران رونمایی می شود.

بنیانگذار جمهوری اسلامی: زنها هم باید در فعالیت هاى اجتماعى و سیاسى همدوش مردها باشند

بنیانگذار جمهوری اسلامی: زنها هم باید در فعالیت هاى اجتماعى و سیاسى همدوش مردها باشند

حضرت امام خمینی در دیداری در روز 19 فروردین 63 فرمودند: همان طورى که علم مخصوص یک طبقه نیست. همان طورى که مردها باید در امور سیاسى دخالت کنند و جامعه خودشان را حفظ کنند، زنها هم باید دخالت کنند و جامعه را حفظ کنند. زنها هم باید در فعالیتهاى اجتماعى و سیاسى همدوش مردها باشند، البته با حفظ آن چیزى که اسلام فرموده است، که بحمد اللَّه امروز در ایران جارى است.

همیشه آماده کردن چای های اول صبح خانه با امام(س) بود

نماینده تام الاختیار موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در نجف اشرف:

همیشه آماده کردن چای های اول صبح خانه با امام(س) بود

حجت الاسلام و المسلمین محتشمی پور گفت: آداب خانه امام(س) الگو گرفته از زندگی امیرالمونین و بانو فاطمه(س) بود. همان گونه که مولای متقیان به بانو فاطمه(س) در کارهای خانه کمک می کردند، امام(س) نیز به محض فراغت از مسئولیت خطیرشان، به کمک بانوی انقلاب می رفتند و با مهربانی ایشان را در انجام امور خانه یاری می کردند.

نگاهی گذرا به پیام و سخنان نوروزی مقام معظم رهبری در پرتو اندیشه امام خمینی (س)

نگاهی گذرا به پیام و سخنان نوروزی مقام معظم رهبری در پرتو اندیشه امام خمینی (س)

حضرت امام خمینی(س) که به واقع منادی وحدت و همدلی و مرویج راستین اخوت و برادری چه در جامعه ایران و چه در بین الملل اسلام به حساب می آید، با نگاه ارزشمدارانه خود به ماهیت و ضرورت و وجوه مختلف آن پرداخته و با درایت و تدبیر مثال زدنی روش های عملی ایجاد آن را نشان داده و با نکته سنجی و تیز بینی آثار و نتایج آن را بر شمرده و با مآل اندیشی استادانه آسیب ها و خطرات فقدان این حبل المتین محکم الهی را گوشزد کرده است.

موضع محکم ضد اسرائیلی امام از آغاز نهضت

موضع محکم ضد اسرائیلی امام از آغاز نهضت

نکتۀ در خور اهمیت آنکه امام در این اعلامیه پیش از آنکه به افشاگری در مورد گویندگان شعار الکفر ملة واحدة بپردازد، بشدت علیه همکاری شاه با رژیم صهیونیستی و نفوذ و سلطۀ روزافزون آن در ایران موضع گرفت.

بازدید  70 هزار گردشگر داخلی و خارجی از اماکن منتسب به امام خمینی(س) در ایام نوروز

بازدید 70 هزار گردشگر داخلی و خارجی از اماکن منتسب به امام خمینی(س) در ایام نوروز

معاون فرهنگی و هنری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی گفت: بیش از هفتاد هزار گردشگر داخلی و خارجی در ایام نوروز 94 از اماکن منتسب به حضرت امام در قم، جماران و خمین بازدید کردند.

روزنگار/ آزادی امام از حصر قیطریه و بازگشت به شهر قم

روزنگار/ آزادی امام از حصر قیطریه و بازگشت به شهر قم

دیرى نپایید که خانه و کوچه امام از جمعیت آکنده شد و براى تازه واردین دیگر جایى و راهى نبود. علماى قم همان شب خود را به منزل امام رسانیدند و با او ملاقات کردند. اساتید، فضلا و پاسداران و رهروان راه خمینى بسیارى شان بى عمامه و عبا و خیلى ها پابرهنه، در آن هواى اوایل بهار که تقریباً سرد است، در کوچه و حیاط منزل امام بهت زده به هر سو در حرکت بودند. زنگ تلفن منزل براى لحظه اى قطع نمى شد.

روابط مردم و حکومت در اندیشه سیاسی امام خمینی(س)

روابط مردم و حکومت در اندیشه سیاسی امام خمینی(س)

امام خمینی بیانات زیادی دارد که در آنها به نقش کارآمدی مردم اشاره می کند عموم صحبتهایشان در بیان لزوم توجه مسئولان به جایگاه حمایت مردمی در بقای حکومت بوده است ولی اینگونه عبارتها در مقام بیان حداکثر نقش شرعی مردم در حکومت نبوده است که برخی استنباط کنند که منظور نفی مشروعیت بخشی از ناحیۀ مردم است. به عنوان نمونه می فرماید: توجه دارند آقایان که تا ملت در کار نباشد، نه از دولت و نه از استانداران کاری نمی آید.

رای گیری درباره «جمهوری اسلامی» پیشنهاد چه کسی بود؟

مرور خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی:

رای گیری درباره «جمهوری اسلامی» پیشنهاد چه کسی بود؟

در شورای انقلاب بحث داغی در جریان بود که آن کلمه ‏ای که می‏ خواهیم روی کارت بنویسیم و به دست مردم بدهیم، چه باشد؟ به امام اطلاع رسید، فرمودند: «فقط یک سؤال از مردم بکنید که جمهوری اسلامی می‏ خواهید یا نمی‏ خواهید؟ اینکه بیایید و گول بزنید و یک کلمه دموکراتیک ‏بیاورید که اکثر این مردم نمی ‏دانند این دموکراتیک چیست؟ و بعداً براساس آن بشود انحرافی به وجود آورد، این نمی ‏شود، صاف بپرسید مردم اسلام را می‏ خواهند یا خیر!»

12 فروردین از بزرگترین اعیاد مذهبى‏ و ملى ماست

12 فروردین از بزرگترین اعیاد مذهبى‏ و ملى ماست

مبارک باد بر شما روزى که در آن تمام اقشار ملت به حقوق خود مى‏ رسند، فرقى بین زن و مرد و اقلیت هاى مذهبى و دیگران در اجراى عدالت نیست. طاغوت دفن شد و طغیان و سرکشى به دنبال او دفن مى‏ شود

روزنگار/ آغاز همه پرسی نظام جمهوری اسلامی ایران

روزنگار/ آغاز همه پرسی نظام جمهوری اسلامی ایران

رأی گیری درباره نظام جمهوری اسلامی از روز جمعه 10 فروردین 1358 در سراسر ایران آغاز شد و به مدت دو روز ادامه یافت. در این رأی گیری 2 /98% رأی دهندگان به استقرار نظام جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند. حضرت امام خمینی طی پیامی مکتوب به ملت ایران، ضمن اشاره به ویژگی های آرمانی نظام جمهوری اسلامی از حضور گسترده مردم در رفراندوم تشکر کردند.

مبانى اخلاقى مکتب امام خمینی (س)

مروری بر مکتب و روش اخلاقى امام؛

مبانى اخلاقى مکتب امام خمینی (س)

امام در روش و شیوۀ تربیتى خود، همواره بر دو بُعد بنیادى تکیه داشت: در بُعد اثباتى، خداجویى و اخلاص را عامل پرواز در ملکوت و مایۀ تعالى و کمال مى خواند و آراستن به آن را لازم مى شمرد. در بُعد سلبى نیز، خودبینى و حبّ نفس را مانع تکامل و منشأ بدبختى مى دانست و پیراستن از آن را وظیفه و جهاد مى نامید.

واکنش امام خمینی(س) به حادثه فیضیّه به روایت آیت الله هاشمی رفسنجانی

سالروز حمله خونین نظامیان رژیم شاه به مدرسه فیضیه:

واکنش امام خمینی(س) به حادثه فیضیّه به روایت آیت الله هاشمی رفسنجانی

کم ‏کم مردم و طلبه‏ ها مى‏ آمدند، مثل لشکر شکست ‏خورده، جریان را تعریف مى ‏کردند. اخبار وحشتناکى مطرح مى ‏شد. امام همه را دلدارى مى ‏دادند و جنبه‏ هاى مثبت جریان را یادآور مى‏ شدند با تأکید بر اینکه «حالا مبارزه جدّى شده است». خبر آوردند که حاج انصارى واعظ را هم بازداشت کرده‏ اند. امام فرمودند: «موضوع خوبى است براى داغ شدن مبارزه»

شرح نشاط و سرور در اندیشه و سیره حضرت امام خمینی(س)

شرح نشاط و سرور در اندیشه و سیره حضرت امام خمینی(س)

امام خمینی(س) با استناد به حدیثی از حضرت عسگری(ع)، هنگام نشاط و بهجت را بهترین فرصت برای کسب معارف و علوم، برشمردند. (اذا نشطت القلوب فاودعوها، و اذا نفرت فودعوها) و این دستور جامعی است. که فرموده اند که در هنگام نشاط و بهجت قلوب، ودیعه به آنها بسپارید؛ و در وقت نفار و گریز، آنها را راحت بگذارید. پس در کسب معارف و علوم نیز این ادب را باید منظور داشت و قلوب را با کراهت و تنفر وادار به کسب نکرد.

زن مسلمان و عنصر زمان و مکان

دکتر معصومه ابتکار

زن مسلمان و عنصر زمان و مکان

شاید مهمترین ویژگی عصر کنونی را بتوان تغییرات و تحولات سریع نامید. توانمندی ذهنی و مهارت های نوع بشر، تحولات بسیار پرشتابی را در عرصه های مختلف علمی، فکری و فرهنگی ایجاد کرده است؛ و انسان در کوران این تحولات، کماکان به دنبال مسیر زندگی خود و هدفی برای زیستن، تلاش و ادامه حیات است؛اما باورها و اعتقاداتی که بخواهد هم پایۀ این شتاب و تحولات، پاسخگوی اقتضائات و نیازهای مادی و معنوی بشر قرار گیرد، باید باورهای بنیادینی باشد که در روند تاریخ، پایدار و تعیین‏ کننده بماند.

 «امام، زن و رهایی از دو رویکرد»

حجت الاسلام و المسلمین سید جعفر اردبیلی

«امام، زن و رهایی از دو رویکرد»

بررسی ابعاد گوناگون مشکلات و معضلات جامعهءزنان، بویژه زن مسلمان ایرانی پیش از انقلاب اسلامی، نیازمند فرصت و فراغت بیشتری است؛ اما آنچه که سعی برتبیین آن داریم، نقش و تاثیر بسزای حضرت امام(ره) در روشنگری و بیان سوء برداشتها و نیتهای پلیدی است که سعی و تلاش وافر برای توقف رشد بهینه جامعه زنان مسلمان کردند.

حقوق زن در اسلام و اندیشه امام

گفتگو با آیت الله موسوی بجنوردی

حقوق زن در اسلام و اندیشه امام

خانم دکتر سلطانی : بسم ا... الرحمن الرحیم ؛ در خدمت استاد بزگوار حضرت آیت ا... بجنوردی هستیم و متشکریم از اینکه وقت شریفشان را به بنده دادند و می توانیم از محضر ایشان استفاده بکنم ، با توجه به اینکه زن از نظر بنده ، قلب عالم آفرینش است و محور زندگی انسانها ؛ تصور می کنم چه آن قلبی که گوشتپاره صنوبری و قلب فیزیکی حساب بشود و چه آن قلبی که محل تجلی انوار الهی است در هر دو صورت آسیب پذیر بشود ، به جامعه آسیب می خورد . با توجه به این مسأله می خواهیم ببینیم که چه مسائلی در زمینه فرهنگی از دیدگاه حضرت امام مطرح بوده است ؟ نقش این عنصر و این موجود ؛ یعنی زن را درجامعه از بعد فرهنگی می خواهیم شناسایی بکنیم ، هم از دیدگاه علما ، هم از دیدگاه حضرت امام ( ره ) ؛ مجموع نظر و پیشنهاد حضرت عالی با توجه به این مسأله چیست ؟ به نظر شما زن در توسعه فرهنگی چه نقشی دارد ؟

آزادی های سیاسی در اندیشه و کلام امام خمینی (س)

آزادی های سیاسی در اندیشه و کلام امام خمینی (س)

مرحوم امام تعریف مشخصی از آزادی سیاسی ارائه نداده است. اما با مراجعه به سخنان ایشان روشن می شود که تعریف «حضور فعال مردم در صحنۀ سیاست» می تواند برآمده از آراء ایشان باشد. امام که رهبر بود و در رأس هرم قدرت قرار داشت، آن قدر از نقش مردم دم زد و خواستار حضور فعال آنان در همۀ عرصه های سیاست، یعنی «مشارکت، نظارت و اظهارنظر سیاسی» شد که در دموکراتیک ترین رژیم های کنونی معمول نیست.

حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی زن مسلمان

فریده مصباحی

حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی زن مسلمان

فریده مصباحی: سپاس خدای باری تعالی را که صحن و سرای نورانی مصطفی (ص) را با عطر عصمت یاس معطر ساخت و دامن عفیف خدیجه کبری (س) را با پرتو نور محمدی منور نمود. همانا اوست که طلوع خجسته ‏اش کوثر نبوت شد و نخل وجودش بر زن مظلوم جاهلیت سایه افکند. او فاطمه شد تا رهروانش را از آتش برهاند و صدیقه، تا «اولئک هم الصدّیقون» را معنا کند. با آیۀ تطهیر طاهره شد و نفس مطمئنه‏ اش با «ارجعی الی ربک» راضیه. شاید محدثه، در مصحفش خبر می‏ دهد که در سالروز میلاد مبارکه، در عصری که نزدیک بود حصار پولادین تحجر و تنگ نظری از یکسو و تبلیغات استثمارگرانه از سوی دیگر هویت دینی و انسانی را به اضمحلال کشاند، خمینی کبیر (س) از سلالۀ راستینش متولد می‏ شود تا علمدار نهضت سرخ شجرۀ طیبه ‏اش شود. او آموخته‏ هایش از قرآن کریم، سیرۀ معصومین (ع) و فقه سنتی را به گونه‏ ای تبیین می‏کند تا برای انسان گریز پا و سرگردان عصر تمدن و تکنولوژی قابل فهم و اجرا باشد. کتابش فقه سنتی را پویا و تعلیماتش سکون دینی را به انقلاب اسلامی تبدیل نمود.

صفحه 134 از 339 < قبلی | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | بعدی >