مجله کودک 34 صفحه 28
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : مرجان کشاورزی آزاد

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء

موضوع : کودک

مجله کودک 34 صفحه 28

حدود350 باکتری بیکاری­زا باعث شده اند تا بسیاری تصور نادرستی از باکتری­ها و میکروب­ها داشته باشند. اگر باکتری­های بیماری­زا را از فهرست باکتری­ها کنار بگذاریم، این موجودات ذره­بینی نه تنها وحشتناک نیستند، بلکه سود فراوانی هم نصیب ما می­کنند. نفرت از میکروب­ها باعث شده است تا هیچ گاه اجازه ندهیم درباره فایده­های آنها چیزی بدانیم؛ اما میکروب­ها واقعاً سودمندند. در مطلب دانش دوست این شماره سعی می­کنیم نظرتان را نسبت به میکروب­ها تغییر دهیم. نان، پنیر، ماست، سرکه، قهوه و کاکائو نمونه­هایی از چند ماده غذایی هستند که باکتری­ها آنها را برای ما خوشمزه و قابل خوردن می­کنند. باکتری­های اضافه شده به خمیر ترش نان باعث ورآمدن نان و ایجاد طعم مخصوص نان می­شوند. این باکتری­ها اسید لاکتیک تولید می­کنند و طعم ترش مخصوصی به نان می­دهند. به سراغ نامهای علمی باکتری­های نمی­رویم، زیرا بیشتر آنها نامهای طولانی و خسته کننده­ای دارند. اهمیت باکتری­ها در ایجاد طعم و مزه قهوه، کاکائو و حتی چای بسیار زیاد است. میکروب­ها عامل اصلی ایجاد مزه مخصوص این مواد غذاییهستند. از طرفیفعالیت آنها باعث بیرون آمدن دانه از میوه کاکائو و دانه قهوه از غلاف آن می­شود. گاهی باکتری­های اختصاصی را می­توانیم برای ایجاد طعمهای مخصوص به ماده خام اولیه بعضی غذاها اضافه کنیم؛ مثلا اگرچه پنیر پس از تخمیر شیر دلمه می­بندد و آماده مصرف می­شود، اما به مدت زمانی برای پختگی نیاز دارد. پنیر خیلی تازه، مزه شیر سفت شده دارد و زیاد خوشمزه نیست. در طول مدت زمان خاصی، باکتری­های مخصوصی به شیر سفت شده اضافه می­شوند. کم کم دلمه شیر تحت فشار قرار یک باکتری با چند دم شلاق مانند باکتری کروی شکل

مجلات دوست کودکانمجله کودک 34صفحه 28