مجله کودک 34 صفحه 29
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : مرجان کشاورزی آزاد

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء

موضوع : کودک

مجله کودک 34 صفحه 29

می­گیرد تا آب خود را از دست بدهد و در این زمان باکتری­های مخصوص کار خود را آغاز می­کنند. ابتدا پنیر حالت سفت و جامد به خود می­گیرد. سپس حفره­هایی در آن ایجاد می­شود. حفره­های پنیر به دلیل تولید co2 توسط باکتریها ایجاد شده است. گیاهانی مثل نخود و لوبیا هم وابسته به باکتری­ها هستند این گیاهان مانند هر موجود زندۀ دیگری به پروتئین نیاز دارند، اما خود به تنهایی قادر به ساختن پروتئین مورد نیاز خود نیستند. در این حبوبات، باکتری­های مخصوص به کمک می­آیند. آنها روی برجستگی­های ریشه جا خوش می­کنند و شروع می­کنند به گرفتن نیتروژن هوا، سپس این نیتروژن را به گیاه تحویل میدهند و گیاه با آن ترکیبات نیتروژنی میسازد؛ از این ترکیبات نیتروژنی، گیاه میتواند پروتئین مورد نیاز خود را تهیه کند. فهرستی از غذاها یا موادی که در آشپزخانه با آنها سرو کار داریم را در این جدول می­بینید. جلوی هر ماده غذایی، باکتری را هم که مسؤول ساخت آن ماده غذایی است، می­بینید. تا یادمان نرفته برایتان بگوییم که مخمرها هم نوعی قارچ تک سلولی­اند و مثل باکتریها آماده خدمت به غذاها هستند! باکتری­های میله­ای شکل

مجلات دوست کودکانمجله کودک 34صفحه 29