
میگیرد تا آب خود را از دست بدهد و در این زمان
باکتریهای مخصوص کار خود را آغاز میکنند. ابتدا پنیر
حالت سفت و جامد به خود میگیرد. سپس حفرههایی در
آن ایجاد میشود. حفرههای پنیر به دلیل تولید co2
توسط باکتریها ایجاد شده است.
گیاهانی مثل نخود و لوبیا هم وابسته به باکتریها
هستند این گیاهان مانند هر موجود زندۀ دیگری به پروتئین
نیاز دارند، اما خود به تنهایی قادر به ساختن پروتئین مورد
نیاز خود نیستند. در این حبوبات، باکتریهای مخصوص
به کمک میآیند. آنها روی برجستگیهای ریشه جا خوش
میکنند و شروع میکنند به گرفتن نیتروژن هوا، سپس
این نیتروژن را به گیاه تحویل میدهند و گیاه با آن ترکیبات
نیتروژنی میسازد؛ از این ترکیبات نیتروژنی، گیاه میتواند
پروتئین مورد نیاز خود را تهیه کند.
فهرستی از غذاها یا موادی که در آشپزخانه با آنها
سرو کار داریم را در این جدول میبینید. جلوی هر ماده
غذایی، باکتری را هم که مسؤول ساخت آن ماده غذایی
است، میبینید.
تا یادمان نرفته برایتان بگوییم که مخمرها
هم نوعی قارچ تک سلولیاند و مثل باکتریها
آماده خدمت به غذاها هستند!
باکتریهای میلهای شکل
مجلات دوست کودکانمجله کودک 34صفحه 29