"تحلیل شیوه تعامل امام خمینی با مخالفان و منتقدان: از رویکرد علمی تا مدیریت بحران"

گفتگو با دکتر یحیی فوزی

"تحلیل شیوه تعامل امام خمینی با مخالفان و منتقدان: از رویکرد علمی تا مدیریت بحران"

ه نظر می رسد که علت و نحوه برخورد امام خمینی با آیت الله شریعتمداری و آیت الله منتظری ماهیتی علمی نداشته است، زیرا در میان فقها مباحث و مجادلات علمی امری رایج و پذیرفته شده است. نمونه بارز آن شیخ انصاری است که با وجود زحمات فراوانش در زمینه بحث درباره ولایت سیاسی فقها، اظهار می کند که تحقق آن در جامعه، همچون کندن پوست تنه درخت خرما سخت و پیچیده است و به قدری دشوار است که دست را زخمی می کند. از سوی دیگر، صاحب جواهر بر این باور است که هرکس ولایت فقیه را قبول نکند، گویا لذت واقعی فقه را درک نکرده است. این دو دیدگاه متفاوت علمی نشان می دهند که تعارضات عملی بین فقها لزوماً وجود ندارد.

سه شنبه, ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۹:۵۵
بررسی نظرات و انتقادات نسبت به کتاب امام خمینی در مواجهه با مخالفان و منتقدان

بررسی نظرات و انتقادات نسبت به کتاب امام خمینی در مواجهه با مخالفان و منتقدان

به طور کلی، آثار نوشته شده در حوزه علوم انسانی، به ویژه در شروع، معمولاً از کمال یا بی نقصی برخوردار نیستند. ماهیت این حوزه به گونه ای است که هیچ اثری نمی تواند مدعی شود حرف قطعی و پایانی را بیان کرده است، زیرا علوم انسانی همواره در حال تحول، بازنگری و پیشرفت است. از این رو، پژوهشگر وظیفه دارد نقدها و دیدگاه های دیگران را ارزشمند بشمارد و از آن ها برای ارتقای کیفیت و غنای کار خود بهره گیرد. در مورد نقش پیشینه و بیان مسأله باید گفت که دیدگاه های مخالف نیز باید گردآوری شده و در کتاب گنجانده می شد. البته در ابتدا تصمیم بر این بود که این موضوع به صورت یک کتاب مستقل منتشر شود، اما به دلایلی از این ایده صرف نظر شد. با این حال، امید می رود که در ویرایش جدید، این بخش همراه با مستندات مربوطه به طور کامل اضافه شود.

سه شنبه, ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۹:۴۸
نقاط قوت و ضعف  کتاب امام خمینی در مواجهه با مخالفان و منتقدان

نقاط قوت و ضعف کتاب امام خمینی در مواجهه با مخالفان و منتقدان

دیدگاه فقهی امام خمینی، مشابه بسیاری از فقهای دیگر، در چارچوب پارادایم نظم قابل تحلیل است؛ چارچوبی که مسئله اصلی آن بر بی ثباتی و اختلال در نظم متمرکز است. در این سیستم فکری، «امنیت» جایگاهی محوری داشته و همواره مورد تأکید قرار گرفته است. علما، به ویژه حضرت امام، به اصول این پارادایم پایبند بوده و هرگونه تهدید علیه ثبات و نظم را با واکنشی جدی پاسخ داده اند. به همین دلیل، بررسی دقیق دیدگاه ها، رویکردها و تصمیم گیری های امام از منظر این پارادایم، ضرورتی اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. این نیاز پژوهشی که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده، در این کتاب با دقتی خاص و نگاهی راهبردی مورد بررسی قرار گرفته است.

سه شنبه, ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۹:۴۴
معرفی نویسنده و مختصری از تاریخچه کتاب امام خمینی در مواجهه با مخالفان و منتقدان

معرفی نویسنده و مختصری از تاریخچه کتاب امام خمینی در مواجهه با مخالفان و منتقدان

دکتر یحیی فوزی یکی از چهره های برجسته و شناخته شده در حوزه علوم سیاسی و به ویژه اندیشه سیاسی است که بیش از سه دهه به صورت جدی در عرصه پژوهشی و آموزشی به فعالیت مشغول است. ایشان دارای مدرک دکترای علوم سیاسی از دانشگاه تهران بوده و جایگاه خود را به عنوان استاد تمام پژوهشگاه علوم انسانی تثبیت نموده اند. نقش مؤثر ایشان در فعالیت های علمی از جمله تدریس، راهنمایی و مشاوره ده ها پایان نامه که عمدتاً در زمینه مطالعات اسلامی و سیاسی بوده، گواهی بر تعهد و تخصص کم نظیر ایشان در این عرصه است.

سه شنبه, ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۹:۴۰
گفتگو با تاریخ " امام خمینی در مواجهه با مخالفان و منتقدان"

گفتگو با تاریخ " امام خمینی در مواجهه با مخالفان و منتقدان"

برگزاری جلسات «همخوانی، نقد و بررسی» پیرامون یک کتاب یا مجموعه ای از آثار، اقدامی است که به حمایت و تشویق تولیدات ادبی و علمی برجسته، پیشرو و بدیع اختصاص دارد. این جلسات از یکسو به ارتقای سطح دانش و بینش جامعه کمک می کنند و از سوی دیگر، فرهنگ کتاب خوانی را در میان گروه های مختلف گسترش می دهند. افزون بر این، چنین نشست هایی بستری برای ایجاد روابط سازنده میان نویسندگان، منتقدان و اندیشمندان فراهم می آورد. نتیجه این تعامل ها، تقویت اندیشه انتقادی و رشد ذهنی در میان اهل قلم و اندیشه است.

سه شنبه, ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۹:۳۰
خاطره سید حسن خمینی از مخفی ماندن سکته سنگین امام خمینی (س) در فروردین سال ۶۵

خاطره سید حسن خمینی از مخفی ماندن سکته سنگین امام خمینی (س) در فروردین سال ۶۵

چه کسانی از این اتفاق مهم مطلع شدند؟ اولین شخصی که پس از این اتفاق بر بالین امام رسید چه کسی بود؟ در دیدار جمعی از کادر و بازنشستگان یگان حفاظت جماران، ۱۴۰۲/۱۰/۱۴

یکشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۹:۳۶
 روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به قراردادهایشان عمل کنند

روایت امام خمینی: من نه از دولت عراق و نه از دولت کویت گلایه ای ندارم چون آنها ملتزم بودند به ...

«حرکت کردیم طرف کویت و به سرحد کویت که رسیدیم، بعد از یک چند دقیقه ای، که مثل اینکه حالا روابط بود با ایران، چه بود نمی دانم ـ گمانم این است که رابطه با ایران بود ـ آمد آن مأمور و گفت که نه، شما نمی توانید بروید کویت. من گفتم به او بگوئید که خوب، ما می رویم از اینجا به فرودگاه، از آنجا می رویم. گفت خیر، شما از همین جا که آمدید از همین جا باید برگردید. از همانجا برگشتیم ما به عراق.» (صحیفه امام، ج۱۰، ص ۱۹۶)

چهارشنبه, ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۷:۰
سلمانِ بیت امام

سلمانِ بیت امام

در پی رحلت آیت الله حسن صانعی، آیت الله خامنه ای، رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران نیز ضمن تسلیت به خاندان و دوستان ایشان، به بیت شریف امام خمینی (س) هم تسلیت گفتند. گویا مرحوم صانعی هم از اهل بیت امام بوده است. چنین پیشینه ای در سیره رهبری ندیده ام که با رحلت یاران، حتی اعضای دفتر امام، به بیت امام خمینی (س) نیز تسلیت گفته باشد. در این یادداشت می خواهیم ببینیم چه نوع پیوند و ویژگی هایی بین حضرت امام و مرحوم حسن صانعی بوده که ایشان نیز از اهل بیت امام محسوب شده است؟

چهارشنبه, ۰۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۱
مسیح مهاجری: تا آخرین لحظه عمر به امام و راه امام وفادار بود

مسیح مهاجری: تا آخرین لحظه عمر به امام و راه امام وفادار بود

حجت الاسلام والمسلمین مسیح مهاجری سردبیر روزنامه جمهوری اسلامی و از جانبازان واقعه ۷ تیر ۱۳۶۰، در گفت وگو با پرتال امام خمینی (س) ضمن اشاره به نکاتی درباره ارتباط مرحوم آیت الله حاج شیخ حسن صانعی با رهبر فقید انقلاب، به برخی خدمات آن مرحوم در بنیاد ۱۵ خرداد اشاره کرد. با تشکر از زحمات آقایان خیاطی و امیرحسین عابدینی که در تهیه و تنظیم این مصاحبه ما را یاری کردند.

سه شنبه, ۰۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۸
محمدعلی نظام زاده: از قبول مسئولیت اجرایی فراری بود / همیشه دوست داشت در خدمت امام باشد

محمدعلی نظام زاده: از قبول مسئولیت اجرایی فراری بود / همیشه دوست داشت در خدمت امام باشد

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی نظام زاده نماینده رهبری در امور دانشجویان آسیا و اقیانوسیه، عضو مجمع روحانیون مبارز، از زندانیان سیاسی قبل از انقلاب و داماد مرحوم آیت الله حاج شیخ حسن صانعی، در گفت وگو با پرتال امام خمینی (س) به برخی فرازهای زندگی علمی و سیاسی مرحوم آیت الله صانعی و مسئولیت های بعد از انقلاب ایشان اشاره کرد.

سه شنبه, ۰۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۶
محمدعلی رحمانی: در هر زمینه ای که بحث می کردیم، متوجه فضل ایشان می شدیم

محمدعلی رحمانی: در هر زمینه ای که بحث می کردیم، متوجه فضل ایشان می شدیم

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی رحمانی از اعضای دفتر امام خمینی، فرمانده اسبق بسیج مستضعفین، عضو مجمع روحانیون مبارز درگفت وگو با پرتال امام خمینی (س)   به برخی فضائل علمی مرحوم آیت الله حسن صانعی و خاطراتی از ایشان اشاره کرد.

سه شنبه, ۰۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۴
محمد پناهنده: زیر بار حرف زور نمی رفت/ از طریق بنیاد ۱۵ خرداد خوابگاه دانشجویی، بیمارستان، ۳۰۰۰ مدرسه و خانه بهداشت ساختیم

محمد پناهنده: زیر بار حرف زور نمی رفت/ از طریق بنیاد ۱۵ خرداد خوابگاه دانشجویی، بیمارستان، ۳۰۰۰ ...

حجت الاسلام والمسلمین محمد پناهنده رئیس دفتر مرحوم آیت الله حاج شیخ حسن صانعی (ره) در بنیاد ۱۵خرداد، در گفت وگو با پرتال امام خمینی (س) به برخی خصال اخلاقی آن مرحوم و خدمات ایشان در بنیاد ۱۵ خرداد اشاره کرد.

سه شنبه, ۰۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۷
قربانعلی درّی نجف آبادی: خیلی کتوم و باهوش بودند

قربانعلی درّی نجف آبادی: خیلی کتوم و باهوش بودند

آیت الله قربانعلی درّی نجف آبادی امام جمعه اراک، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان رهبری از استان تهران، در گفت وگو با پرتال امام خمینی (س) به ماجرای تبعید مرحوم آیت الله حاج شیخ حسن صانعی (ره) و نیز برخی خدمات و خصال آن مرحوم اشاره کرد.

سه شنبه, ۰۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۴
فخرالدین صانعی: إبا داشت از اینکه اسرار را هویدا کند

فخرالدین صانعی: إبا داشت از اینکه اسرار را هویدا کند

حجت الاسلام والمسلمین شیخ فخرالدین (سعید) صانعی مدرّس خارج فقه و فرزند مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ یوسف صانعی (ره) در گفت وگو با پرتال امام خمینی (س) ضمن اشاره به برخی فرازهای زندگی مرحوم آیت الله حاج شیخ حسن صانعی (ره)، به برخی از خدمات ایشان اشاره کرد.

سه شنبه, ۰۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۱
سرباز گمنام انقلاب

سرباز گمنام انقلاب

آیت الله حاج شیخ حسن صانعی در ۱۳۱۳ در روستای نیک آباد جرقویه از توابع شهرستان شهرضا در استان اصفهان به دنیا آمد. پدرش محمدعلی صانعی از علمای آن منطقه و به تبلیغ و ارشاد مردم مشغول بود. حسن صانعی ده ساله بود که مادرش شهربانو طاووسی را از دست داد. وی تحصیلات خود را همراه با برادر کوچک تر خود یوسف صانعی (مقاله صانعی، یوسف) در زادگاه خود آغاز کرد (پیام انقلاب، ۳۰ _ ۳۸). وی پس از مدتی برای ادامه تحصیلات حوزوی به اصفهان رفت و پس از فراگیری دروس مقدماتی و سطح، در سال ۱۳۳۰ وارد حوزه علمیه قم شد. صانعی نزد مرجع تقلید وقت، سیدحسین بروجردی و سپس امام خمینی (س)، دروس خارج فقه و اصول را فرا گرفت و جزو شاگردان و همراهان امام خمینی (س) شد و از آن تاریخ به بعد در همه مراحل تا آخر عمر امام خمینی (س) از یاران و همراهان نزدیک ایشان بود.

سه شنبه, ۰۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۱
سلمان بیت امام
دوشنبه, ۰۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۷
اصولِ مبانی فکری امام خمینی در سیاست خارجی چیست؟ جایگاه ارزش های اخلاقی و عقلی کجاست؟

اصولِ مبانی فکری امام خمینی در سیاست خارجی چیست؟ جایگاه ارزش های اخلاقی و عقلی کجاست؟

اصول سیاست خارجی را که امام خمینی (س) طراحی نموده است، می توان به منزله یکی از منابع رسمی تصمیم گیری در سیاست جمهوری اسلامی ایران به شمار آورد.

چهارشنبه, ۰۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۳
سرباز گمنام
سه شنبه, ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۶
ارتش در کنار مردم

همگام با انقلاب اسلامی

ارتش در کنار مردم

درود بر شما سربازان امام عصر- سلام اللَّه علیه. همان طور که فریاد زدید تا کنون در خدمت طاغوت بودید. طاغوتی که تمام هستی ما را ساقط کرد، طاغوتی که خزاین ما را تهی کرد، طاغوتی که ما را برده خارجیها کرد. و از امروز در خدمت امام عصر- سلام اللَّه علیه- و در خدمت قرآن کریم هستید. «قرآن کریم» ی که سعادت همه بشر را بیمه کرده است. «قرآن کریم» ی که هر کس در زیر بیرق او واقع بشود در دنیا و آخرت سعید است. «قرآن کریم» ی که آزادی و استقلال را توصیه کرده است. ما همه تابع قرآن کریم و تابع موازین اسلام و قواعد اسلام هستیم. ما همه از شماها، روحانیت از شماها تشکر می‏کند.صحیفه امام، ج ۶، ص ۱۰۱

سه شنبه, ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۷:۹
پاسخ امام به سوالِ "وقتی شیعه به قدرت برسد چگونه عمل خواهد کرد" چه بود؟

پاسخ امام به سوالِ "وقتی شیعه به قدرت برسد چگونه عمل خواهد کرد" چه بود؟

در این دیدار که دکتر ابراهیم یزدی نقش مترجم را عهده دار بود، حضرت امام خمینی به سه سؤال فالک در مورد سیاست خارجی حکومت شیعی، روش برخورد با گروه های چپ در جمهوری اسلامی و روش ترمیم خرابی های حاصل از تأثیر امپریالیسم فرهنگی بر روابط اجتماعی و فرهنگی مردم پاسخ دادند.

پنجشنبه, ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۸:۰
حضرت امام چه انتظار و برداشتی از دانشگاه داشتند؟ و آیا تا زمان حیاتشان از دانشگاه ها رضایت داشتند؟

حضرت امام چه انتظار و برداشتی از دانشگاه داشتند؟ و آیا تا زمان حیاتشان از دانشگاه ها رضایت داشتند؟

در پاسخ به سئوال کننده عزیز باید گفت در حقیقت سه سئوال در یک سئوال مطرح شده که عبارتند از: - حضرت امام(ره) چه انتظاری از دانشگاه داشتند؟ - چه برداشتی از دانشگاه داشتند؟ (البته ممکن است منظور...

سه شنبه, ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۷:۵
دفاع امام از حریم شهروندی
یکشنبه, ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۲
هفته دفاع مقدس
یکشنبه, ۰۳ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۸
جمعه خونین
پنجشنبه, ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۳
دولت در کنار ملت باشد
سه شنبه, ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۳
خشم سنگ
شنبه, ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۸:۳۷
کرامت انسانی آموزه ای از امام
سه شنبه, ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۴:۲۵
شب هجران تو آخر نشود
جمعه, ۰۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۰:۵۷
صفحه 1 از 17 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | بعدی >