من عاشق امام بودم و از لحاظ روحی خیلی به ایشان نزدیک بودم معمولا این ماموریت های دشوار به من واگذارمی شد.
چهارشنبه, ۲۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۰
چهارشنبه, ۲۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۹:۵۱
چهارشنبه, ۲۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۹:۴۷
چهارشنبه, ۲۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۹:۴۳
مقام معظم رهبری در خاطره ای جالب می گویند: آن زمان که سریال ژاپنی «سالهای دور از خانه» را پخش می کرد همه اجزاء فیلم بگونه ای بود که همه را جذب خود کرده بود ؛ از جمله خود من را ؛ و حتی حضرت امام را.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۲

تأملی مجدد بر قیام حسینی
غم و شادی دو احساس متضاد و واکنش هائی هستند که بطور طبیعی بر انسان در مواجهه با آنچه می خواهد یا نمی خواهد عارض شده و به اختلاف مراتب او را تحت تأثیر قرار می دهند.
منشأ عروض این حالات بطور اعم اغلب عاطفه و در موارد معدودی عقل و اندیشه می باشد. با این تفاوت که عمق و پایداری در مواردی که علت غم و شادی عاطفه است با آنچه که غم و شادی زیربنائی از عقل و اندیشه دارد، متفاوت است و می توان گفت نقطه اوج و فراگیری آن در جائی است که سبب عقل و عاطفه توأماً جمع می شود. از معدود حوادثی که تمام ظرف وجود زمان و مکان و افکار را پرنموده و گذشت قرون و اعصار آن را کهنه نساخته حادثه جانسوز و دلخراش عاشورا در سرزمین عشق و ایثار کربلا و شهادت مظلومانه سالار شهیدان امام حسین علیه السلام و اصحاب و یاران باوفا و فداکارش می باشد.
در این واقعه عظیم تمام علل و عوامل برای تشخیص عقل و تحریک عاطفه در حد اعلاء وجود دارند که شرح و بیان تمام واقعیت آن نه در این مقال که در عالم امکان نمی گنجد، ولی حقیقتی که در آسمان ها و ملأ بالا و در عرش خدا یاد و ذکر آن مایه بهت و حیرت اولیاء و انبیاء و فرشتگان مقرب است در تجلی قابل درک آن برای خاک نشینان عقول قاصر را محروم ننموده و پنجره ای از نور معرفت را به روی مشتاقان و شیفتگان زمینی گشوده اند تا به قول معروف:
«آب دریا را اگر نتوان کشید هم به قدر تشنگی باید چشید»
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۵:۸
گفتاری از مرحوم دکتر سید جعفر شهیدی
درباره نهضت عاشورا و ریشههای تاریخی آن، استنباط خود را به طور خلاصه در کتاب پس از پنجاه سال آوردهام و علت اینکه نام آن را پس از پنجاه سال گذشتهام، این است که در سال 11 هجری رسول اکرم (ص) به جوار حق شتافت و در سال 61 هجری این حادث بسیار شگفت- نه تنها در عالم اسلام، بلکه برای تحلیلگران غیرمسلمان هم- اتفاق افتاد.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۵:۵
دکتر سیدسلمان صفوی
زیارت عاشورا، زیارت سالار شهیدانِ تاریخ مبارزات حق و باطل، رازنامه زمزمه های عاشقانه سالکان با انسان کامل و زبور شیعیان حسینی است. در میان زیارت نامهها، زیارت عاشورا از منزلت ویژه ای برخوردار است، امامان (ع) و علمای بزرگ در طول تاریخ اهمیت به بزرگی و عظمت از آن یاد کرده اند.زیارت عاشورا یک حماسه عاشقانه »عرفان پویای حسینی» است. ولایت، تولی وَ تبری و بیزاری از دشمنان و طاغوتیان، از ارکان درسهای زیارت عاشوراست. زیارت عاشورا تنها برای اجابت حاجات مادی نیست، که آن را طوطی وار خوانده و کورکورانه از محتوای حماسی و عرفانی آن بگذرند، بلکه باید عزم را جزم کرد که از طریق آن به اوج معنویت رسید و به محبوب سالار شهیدان واصل گردید. زیارت عاشورا، تجدید بیعت با راه و اهداف مقدس اجتماعی و معنوی امام حسین (ع) و شهیدان کربلاست.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۵:۳
امام خمینی و عزاداری امام حسین(ع)
در سال 1328 شمسی که برای ادامه تحصیل به شهر مقدس قم آمدم و آیت الله العظمی امام خمینی -رضوان الله علیه- را در مجالس عزاداری می دیدم، به تعبیر امروز، «فرهنگ عاشورا» در نظرم مجسم می شد. امام در بعضی از مجالس سوگواری ائمه اطهار-علیهم السلام- که در مسجد بالاسر حضرت معصومه- سلام الله علیها- یا منزل مرحوم آیت الله العظمی بروجردی برگزار می شد، چنان با وقار و آرام می نشستند و گوش به سخنان واعظ یا روضه خوان داشتند که نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کرد.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۵:۲
آیت الله استادی در پیش از انقلاب ، دوشادوش مردم به مبارزه برای سرنگونی رژیم شاه پرداخت و پس از انقلاب به عضویت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درآمد. مدیریت حوزه علمیه قم ، عضویت در شورای نگهبان ، نمایندگی مجلس خبرگان در دوره سوم از استان تهران ، سرپرستی کتابخانه مسجد اعظم، عضویت در هیئت امنای دایره المعارف اسلامی ، عضویت در هیئت مدیره موسسه در راه حق ، عضو مشاوران کتابخانه آستان قدس رضوی ، عضویت در شورای عالی حوزه ،امامت جمعه شهر مقدس قم از جمله مسوولیت های ایشان در دوران انقلاب اسلامی است. با آیت الله استادی درباره چارچوب و گستره درس آموزی از نهضت عاشورا، ابعاد مغفول و ناشناخته نهضت عاشورا و ضرورت حفظ قداست عاشورا به گفت و گو نشسته ایم.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۵:۰
مطلبی که در ادامه می خوانید گفت و گویی است که با آیت الله جعفر سبحانی استاد و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره واقعه عاشورا صورت گرفته است. در این گفت و گو زمینه ها و بستر وقوع نهضت عاشورا، فلسفه و اهداف این نهضت، مراحل و سیر وقوع نهضت عاشورا و درسها و دستاورد های آن، مبانی نظری تحقیق در نهضت عاشورا، تاریخ نگاری و تبلیغ و بزرگداشت فرهنگ عاشورا مورد بحث قرار گرفته است.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۷

در آغاز محرم سال 1383 ق برابر با خرداد 1342 قم به صورت پایگاه ضد رژیم درآمده و شور خاصی در آن برپا بود. عصر عاشورای آن سال برابر با سیزدهم خرداد 1342 حضرت امام خمینی(ره) با حضور در مدرسه فیضیه، طی سخنان کوبندهای، ضمن انتقاد شدید از رژیم پهلوی و اربابان آمریکایی و اسرائیلی شاهِ ایران، پرده از جنایات طاغوت برداشتند. حضور مردم در سخنرانی به اندازهای بود که تمام صحن فیضیه و دارالشفاء، صحن حرم حضرت معصومه، میدان آستانه و اطراف، مملو از جمعیت بود. در پی سخنرانی افشاگرانه حضرت امام، در سحرگاه پانزدهم خرداد سال 1342، دژخیمان رژیم ستمشاهی به خانه ساده و بیآلایش امام در قم یورش برده و امام را دستگیر و دور از چشم مردم به زندانی در تهران منتقل کردند. هنوز چند ساعتی از این حادثه نگذشته بود که فریاد مردم معترض و انقلابی، علیه حکومت دیکتاتوری شاه بلند شد و خواستار برقراری حکومت اسلامی و پایان دادن به رژیم ستمشاهی شدند. به همین جرم بود که گلولههای برخاسته از خشم و کینه حکومت ننگین شاه، قلب هزاران مسلمان انقلابی بپاخاسته را در این روز نشانه رفت و با به خاک و خون کشیدن آنان، قیام خونبار و جاوید پانزدهم خرداد 42 شکل گرفت.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۱
قیام گسترده و بی نظیر مردم در پانزده خرداد، نظر تمامی محافل سیاسی و اجتماعی داخل و خارج از کشور را به خودجلب کرد و هر یک از آنها بنا بر دیدگاه ها و موقعیت خود، نظر و موضعی داشتند. شناخت نظرات و جریان های مختلف به دلیل تحولات بعدی، کمک زیادی به شناخت ماهیت آنها، قدرت درک آنها از قضایا و جریانات کشور می کند، که در ذیل به پاره ای از این نظرات و مواضع پیرامون قیام تاریخی پانزده خرداد، در ابعاد داخلی و خارجی می پردازیم.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۹
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۷
یحیی فوزی*
شاه که بعد از کودتای 28 مرداد 1332 با کمک آمریکاییان ، مدرنیزاسیون را در حوزه اقتصادی در قالب برنامه های عمرانی پنج ساله کشور آغاز کرده بود، در اواخر دهه 30 و با فشار کندی (که به عنوان کاندیدای حزب دمکرات در انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی رسید) و با کمک عناصر داخلی هوادار اصلاحات ، اقداماتی را به منظور گسترش این اصلاحات در صحنه های اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی آغاز کرد. فشارهای آمریکا بر ایران به دنبال گزارشات سازمان سیا مبنی بر لزوم اصلاحات در ایران انجام شد. این سازمان در نوامبر 1958 طی گزارشی اعلام کرد که اگر شاه یک برنامه اصلاحات را آغاز نکند سرنگون خواهد شد. در این گزارش تأکید شده بود که باید به شاه فشار آورد تا به منظور جلوگیری از پیروزی کمونیست ها در ایران این اقدامات را انجام دهد.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۴
دکتر محمدحسین جمشیدی استادیار گروه اندیشه سیاسی در اسلام پژوهشکده امام خمینی(ره)، و همچنین عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس است. وی علاوه بر سمت استادی مدیریت کتابخانه پژوهشکده امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی و همچنین معاونت پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی(1376-1378) را به عهده داشته است. در گفت و گویی که با دکتر جمشیدی داشته ایم، ابعاد گوناگون قیام 15 خرداد را مورد بررسی قرار داده ایم .
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۲
دکتر محسن بهشتی سرشت مدیر گروه تاریخ انقلاب اسلامی پژوهشکده امام خمینی و عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین است. دکتر بهشتی سرشت صاحب مقاله ها و کتب متعددی است که از آن جمله می توان به مقاله های تقابل و تعامل آخوند ملا محمد کاظم خراسانی و سید محمد کاظم یزدی در جریان انقلاب مشروطه، تفکر دینی و ماهیت جنبش ضد رژی با تکیه بر نظرگاه امام خمینی، نقش شخصیت در تاریخ با رهیافتی به جایگاه تاریخی امام خمینی (س)، زمینه های تاریخی تکوین اندیشه سیاسی امام خمینی (س)، امام خمینی و سازمان مجاهدین خلق: نقدی بر خاطرات لطف الله میثمی و کتاب مهم نقش علما در سیاست از مشروطه تا انقراض قاجار اشاره کرد.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۰
دوران جوانی از ویژگی هایی همچون پاکی، صداقت، شجاعت و عشق و شور برخوردار است و از آن به عنوان بهترین ایام در زندگی هر انسان یاد می شود. در این دوران است که «جوان» با توجه به فطرت پاک و خداجوی خویش آماده پذیرش کمالات، فضیلت ها و ارزش های انسانی و الهی است .
در معارف دینی، نسبت به این دوران توجه و تاکیدات خاصی شده است. پیامبر اسلام (ص) در روایتی می فرماید: «ان الله یحب الشاب الذی یفنی شبابه فی طاعه الله؛ خداوند دوست می دارد جوانی را که دوران جوانی خویش را در راه بندگی خدا سپری کند.»
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۸
دوران کودکی ام با روزهای جنگ همراه بود، روزهایی که برای آمدن «بابا» از جبهه لحظه شماری می کردم و مثل همه بچه های هم سن و سالی ام کمک کردن به مادر را از همان کودکی آموخته بودم و در زندگی ام جاری بود.
یادم می آید آن روزها کوپن های مواد غذایی که اعلام می شد همه حواسمان به کم مصرف کردن بود و هر وقت هیات امنای مسجد محله برای جمع آوری کمکهای مردمی به جبهه اعلام عمومی می کرد با آن همه کمبودی که از آن روزها یاد می شود حیاط مسجد پر می شد از مواد غذایی که از مازاد همان کوپن های ذخیره شده بود. آن روزها با آن که کودک بودم اما همیشه یک واژه در ذهنم ماندگار بود.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۵

جشنـواره حضرت علی اکبـر(ع) به منظور شناسایی، معرفی الگوها و تجلیل از جوانان برتـر کشور، همه ساله در روز جوان یعنی 11 شعبان، سالروز تولد حضرت علی اکبر(ع) و بر اساس آیین نامه مصوب در جلسه سی و سوم شورای عالی جوانان به ریاست رییس جمهور مورخ 6/4/1389 برگزار می گردد.
این جشنواره تاکنون در دو دوره، نخستین بار در سال 1386 و دومین بار در سال 1387، توسط سازمان ملی جوانان که ثمره دولت اصلاحات بود برگزار شده است. در سال 1389، این جشنواره در قالبی با عنوان «جشنواره ملی جوان ایرانی» در دو سطح جشنواره های موضوعی و جشنواره جشنواره ها برگزار گردید و در تیرماه سال جاری 1391 نیز وزارت ورزش و جوانان با همکاری دستگاه ها و سازمان های مرتبط با حوزه جوانان، جشنواره حضرت علی اکبر(علیه السلام) را با هدف بررسی دستاوردهای جوانان در زمینه های مختلف علمی، فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی و انتخاب و تقدیر از برترین های هر حوزه برگزار می نماید.
با توجه به اینکه برگزاری چنین رویدادهای فرهنگی در حوزه جوانان مستلزم هزینه های کلان است، نظارت بر حسن اجرا، نقد عملکرد و سنجش انطباق بروندادهای آن با اهداف و برنامه های کلان نظام از جمله رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی در این زمینه، رسالتی است که مقوله حاظر در پی بررسی آن است.
در این راستا، ارزیابی روند برگزاری جشنواره علی اکبر(ع) در سال 91 و محورها و اهداف این جشنو
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۳
نوه حضرت امام(ره):
گذران جوانی در دهه شصت - فصلی با حال و هوای انقلاب و جنگ – هر لحظه خاطرات شنیدنی بسیاری با خود به همراه دارد که شنیدنی ترین آنها را در پر ماجراترین نقطه تهران آن زمان، یعنی محله جماران می توان یافت.
امروز و در ابتدای دهه 90، پای صحبت های دختر بیست ساله محله جماران در آن دوران می نشینیم. خانم زهرا اشراقی، نوه امام خمینی (ره) که مزه جوانی در کنار این بزرگمرد را چشیده است، از مشی ایشان با جوانان خانواده می گوید. زهرا اشراقی دختر آیت الله شهاب الدین اشراقی است. وی مدتی مشاور معاونت اجتماعی در امور جوانان وزارت کشور نیز بوده است.
دیداری ساده و صمیمی برای صحبتهای خودمانی، فرصتی شد تا از حال و هوای سن جوانی در کنار امام (ره) جویا شده و با شیوه های تربیتی حضرت امام (ره) آشنا شویم.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۱
در همایش «نقش بازار در پیروزی انقلاب اسلامی»
«نقش بازار در پیروزی انقلاب اسلامی» عنوان همایشی است که موزه عبرت ایران در ادامه همایش صنوف مبارزین قبل از انقلاب اسلامی و با هدف انعکاس فداکاری های این مبارزان در قالب مقاله برگزار می کند. مجموعه مقالاتی که در این همایش عرضه خواهند شد، به بیان نقش بازاریان در نشر آثار و اندیشه های امام خمینی(س) می پردازند.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۱
دبیر مجمع محققین حوزه علمیه قم:
آیت الله سید حسین موسوی تبریزی، دادستان کل انقلاب در دوران رهبری امام خمینی (ره) و دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در مصاحبه با بخش پرونده پرتال حضرت امام(ره) به تشریح دیدگاه های گرانقدر بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران در مورد جوانان و نقش آنان در اداره جامعه پرداخت.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۹
بدون تردید انقلاب اسلامی ایران یکی از مهم ترین تحولات قرن بیستم بود که به رهبری امام خمینی(س) و با همراهی توده های وسیع مردم در 22 بهمن 57 به فعلیت رسید. زمانی که امام بعد از مدت طولانی از تبعید به میهن خود بازگشتند با استقبال بی نظیر مردم مواجهه می شوند و همین نیروی عظیم توان انقلابی ایشان را دو چندان می کند و در بهشت زهرا امام وعده تشکیل دولت را می دهد. مردم انقلابی با سر دادن بانگ «الله اکبر» بار دیگر به بیعت ایشان لبیک می گویند و آماده تشکیل نهادهای بر آمده از انقلاب می شوند. اما انتخاب رئیس جمهور و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری از اساسی ترین مراحل پیش روی انقلابیون بود. امام در این مرحله نیز راهنمایی ها و ارشاد خود را از همان ابتدا یعنی نامزدی کاندیدا تا تعیین رئیس جمهور و دادن حکم تنفیذ به آنها دریغ نفرمودند و در حیات مبارک خود بر کار سه رئیس جمهور (آقایان ابوالحسن بنی صدر، محمد علی رجایی و حضرت آیت الله خامنه ای نظارت کردند. هر چند این نظارت بیشتر شبیه پند و اندرز دادن های پدر به فرزندانش بود.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۶
در اندیشه سیاسی امام مردم بیشترین تاکید را دارند و این مردم هستند که زحمت کشیده اند و بزرگ ترین رویداد تاریخ را رقم زدند و برای پاسداشت زحمات مردم مسئولین باید وظیفه خود را به نحوه احسن انجام بدهند و انجام وظیفه این است که به قانون عمل کنند.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۹
امام خمینی(س) به سه رئیس جمهور در سه فضای سیاسی متفاوت حکم تنفیذ دادند. این حکم برای نخستین بار به ابو الحسن بنی صدر داده شد. امام در حکم تنفیذ بنی صدر حدیثی از امام صادق(ع) را یاد آور می شوند و می فرمایند «حب الدنیا راس کل خطیئته» که دوستی دنیا منشأ اصلی همه خطا ها است . امام در آنجا یادآوری کردند "هر مقامی که برای بشر حاصل می شود چه مقام های معنوی و چه مقام های مادی روزی گرفته خواهد شد و آن روز هم نامعلوم است توجه داشته باشند همه .... که مقام آنها را مغرور نکند. مقام رفتنی است و انسان در حضور خدای تبارک و تعالی ماندنی است.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۸
حجت الاسلام شیخ مهدی طائب، رئیس قرارگاه فرهنگی عمار؛
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۵
جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد. این نوع نظامی است که مردم باید با رای خود به آن آری یا نه بگویند. همین حکم صریح امام خمینی(س) برای تغییر نظام سیاسی، ایران را وارد دور جدیدی از تاریخ سیاسی کرد. تاریخی که برای نخستین بار با رهبری و تدبیر امام در این مرز و بوم تجربه می شد.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۶
نخستین وظیفه ای که بر عهده دولت موقت محول شد برگزاری رفراندوم برای تغییر نظام حکومتی بود. بازرگان به تبعیت از افکار لیبرالی خود «جمهوری دموکراتیک اسلامی» را طرح نمود. که این عنوان با مخالفت های صریح امام خمینی(س) مواجهه می شود.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۲
بروز درگیری در دانشگاهها و مسئله انقلاب فرهنگی یکی دیگر از مسائل مهم جامعه در این دوران است. به دلیل اینکه دانشگاهها محل درگیری نیرو های سیاسی، مخصوصا گروههای چپ، قرار گرفته بود دانشگاهها بسته شدند و ستادی از طرف امام برای بررسی وضعیت دانشگاهها انتخاب شد؛ که اختلاف دیدگاههای طرفین نسبت به این مسئله نیز شکاف بین بنی صدر و نیروهای انقلابی را بیشتر کرد.
سه شنبه, ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۴