مجله نوجوان 34 صفحه 28
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : سپیده اسلامی

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء، محسن وطنی

موضوع : نوجوان

مجله نوجوان 34 صفحه 28

خانه داری عمه لیلا نکاتی در مورد تغذیه تغذیه و غذا خوردن به شیوه درست یعنی انجام دادن 2 کار مهم. اول اینکه به دور از ناراحتی و عصبانیت و غصه امتحان و هیجان بازی ، غذا بخوری و دوم اینکه حواست به نوع مواد مصرفی ات باشد. یادمان باشد غذای خوب خوردن به معنی غذای گران خوردن نیست بلکه می توان با رعایت شرایط زیر به روش صحیح تغذیه دست یافت : 1- غذای شما باید از کیفیت بالای مواد پروتئینی برخوردار باشد. به خصوص اگر از مصرف کنندگان غذاهای گیاهی باشید. 2- مقدار چربی غذایی که می خورید را تنظیم کنید. 3- مقدار مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید و بهتر است میوه ها و سبزیجات را به صورت خام مصرف کنید. 4- تا آنجا که می توانید از میزان آرد سفید در غذایتان پرهیز نمایید و به جای آن از آرد حبوبات استفاده کنید. 5- به اندازه کافی از غذاهای دارای مواد بافتی استفاده کنید. 6- تا حد امکان از خوردن مواد قندی پرهیز نمایید. 7- میزان نمک طعام را کاهش دهید. 8- آب زیاد بنوشید و میزان نوشیدن قهوه و دیگر نوشیدنی ها را تنظیم نمایید. 9- لیست غذایی متناسب را در طول هر روز برای خود تهیه ببینید و سعی کنید از خوردن این غذاها لذت ببرید. ضمنا از سلامت مواد غذایی که می خرید مطمئن باشید. برای این کار باید بدانید که مواد غذایی دو نوع هستند. مواد غذایی فاسدشدنی و مواد غذایی فاسدنشدنی. بنابراین زمانی که می خواهید مواد غذایی بسته بندی شده و یا کنسرو شده بخرید باید به تاریخ بسته بندی و یا کنسرو آن و تاریخ پایان مصرف آن توجه کنید. سبزیجات : سبزیجات که دارای رنگ سبز هستند منبع مهم ویتامینهای مختلف به شمار می روند. سبزیحات باید در پاکتهای کاغذی در یخچال نگهداری شوند و بهتر است در هنگام مصرف دوباره شسته شوند. همچنین باید از خرید سیب زمینی که رنگ آن به سبزی می زند و یا دارای لکه های کوچک است خودداری شود زیرا این گونه سیب زمینی ها معمولا مزه تلخی دارند و برخی اوقات سمی هستند. اما کدو ، خیار ، بادمجان ، گوجه فرنگی و فلفل سبز باید سفت و براق با رنگ روشن باشند و اگر در هنگام خرید ، تازه باشند ، می توان به مدت چند روز آنها را در یخچال نگهداری کرد. ماهی : ماهی تازه چشمانی برآمده دارند و براق است و پولکهای آن تازه و به هم پیوسته است. اگر بوی ماهی تند باشد و پولکهای آن به آسانی جدا شود ، این ماهی تازه نخواهد بود. بهتر است ماهی پس از خرید در همان روز به مصرف برسد اما می توان آن را به مدت یک یا دو روز نگهداری کرد البته با این شرط که پس از خرید به خوبی تمیز شود و پس از پاشیدن مقداری نمک برروی آن در ورقه ای آلومینیومی یا یک نایلون پیچیده شود و در یخچال قرار گیرد. گوشتها : گوشت شتر و گاو باید بدون بو و سفت بوده و رنگ آن قرمز روشن باشد. گوشت باید در ورقه آلومینیومی پیچیده شود و در قسمت فریزر یخجال قرار گیرد. مرغ و بوقلمون و مرغابی : گوشت مرغ ، بوقلمون و مرغابی باید پوستی سفید و بدون چین و چروک و سینه ای سفت و تمیز و چشمانی برآمده داشته باشد و پر آنها باید نرم و انبوه باشد. کره و تخم مرغ : کره و تخم مرغ باید در بسته خود و به دور از غذاها در یخچال نگهداری شود به خصوص در مورد کره ، چون بوی قوی غذاها در بوی کره تاثیر می گذارد. اگر پس از خریدن تخم مرغ به سالم بودن آن شک داشتید یک تخم مرغ را در ظرف آبی قرار دهید. اگر تخم مرغ در آب پایین رفت سالم است اما اگر در سطح آب باقی ماند فاسد است و باید دور ریخته شود. نوجوانان دوست

مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 34صفحه 28