مجله نوجوان 51 صفحه 20
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : سپیده اسلامی

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء، محسن وطنی

موضوع : نوجوان

مجله نوجوان 51 صفحه 20

من که مسواک می زنم پس چرا دندانهایم پوسیده میشوند؟! چند سؤال: - با چه روشی مسواک می زنید؟ - چندبار در روز مسواک می زنید؟ - مسواک زدن شما هر بار چه مدت زمان طول می کشد؟ - آیا همه سطوح دندان را خوب تمیز می کنید؟ - چند پیشنهاد: - با روش صحیح مسواک بزنید. - حداقل 3 بار در روز از مسواک و نخ دندان استفاده کنید. - حداقل زمان برای هر بار مسواک زدن بدون اتلاف وقت 5 دقیقه است. در حین مسواک زدن به تمام دندانها و همه سطوح آنها توجه کنید و آنها را تمیز کنید. دقت کنید مسواک زدن بدون استفاده از نخ دندان فقط قادر است 3 سطح دندان را تمیز کند. 2 سطح باقیمانده را می توان با نخ دندان بخوبی تمیز کرد. فراموش نکنید که مسواک زدن یکی از روشهای پیشگیری از پوسیدگی دندان است. در مورد پوسیدگی دندان باید به عوامل مؤثر دیگری مثل قند فراوان مواد قندی و دفعات استفاده از آن، میزان فلوراید، آب آشامیدنی و انجام روشهای دیگر پیشگیری مانند کاربرد فلوراید و ... نیز توجه کرد. دندانهای سفید زیباست، اما ... همه آدمها دوست دارند، دندانهای سفیدی داشته باشند. خوب است بدانیم که رنگ دندانها هم مثل رنگ پوست ارثی است. پس زردی رنگ دندان ممکن است مربوط به ژنتیک باشد. با اینکه مربوط به مصرف مواد رنگی باشد و رنگ دانه هایی که آنها روی دندان بر جای میگذارد. مثل چای، قهوه، سیگار و ... که این نوع رنگدانه ها به احتمال خیلی زیاد با جرمگیری و پولیش کردن آنها ا(یعنی تمیز کردن دندان با برس و خمیر مخصوص) برطرف می شود. اما اگر مسأله سفید شدن دندان واقعا حیاتی بود!!! می توان با استفاده از روشهای مختلف سفید کردن دندان،دندانها را روشن تر کرد (که البته این کار د حالت عادی توصیه نمی شود) خوب است بدانید که این تغییر رنگ، دندانها دو سه سالی ماندگاری دارد و با یک یا دو جلسه تکرار دوباره سفید خواهد شد. البته سفید کردن دندان در برخی اواقات باعث حساسیت دندانها می شود(مثلا حساسیت به آب سرد و گرم و هوا و ...) که معمولا بعد از یکی دو روز این حساسیت نیز برطرف میشود. یک خبر خوب خوردن شیرینی و شکلات، ممنوع نیست! فقط خوب است یک چیز را بدانید. دو عامل مهم در ایجاد پوسیدگی وجود دارد که یکی از آنها "زمان " است. یعنی مدت زمانی که مواد خیلی ریز و میکروسکوپی حاوی قند در مجاور دندانها باقی می مانند در ایجاد پوسیدگی مؤثر نیست. و تقریبا 20 دقیقه بعد از مصرف، مواد قندی تخریب، دندانها با همان پوسیدگی آغاز می شود. پس قبل از گذشت این زمان فرصت داریم تا مسواک بزنیم و دندانها را تمیز کنیم. عامل دیگر تعداد دفعات مصرف مواد شیرین است. به عبارت دیگر مصرف 150 گرم شیرینی در یک دفعه خیلی بیشتر از این است که ده دفعه و هر دفعه 10 گرم شیرینی مصرف کنیم و اثر مخرب کمتری روی دندانها دارد. اگر بتوانیم روی این 2 عامل تسلط مان را بیشتر کنیم، یعنی هر دو را کاهش دهیم. نتیجه مصرف شیرینی، حتما پوسیدگی نخواهد بود! یک مسواک خوب

مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 51صفحه 20