مجله نوجوان 92 صفحه 25
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : سپیده اسلامی

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء، محسن وطنی

موضوع : نوجوان

مجله نوجوان 92 صفحه 25

ب : ایستاده بر میز ! اینکه آیا می شود برای یک تخم مرغ تعادل ایجاد کرد و آن را بر روی میز ایستاند یا نه ، از آن موضوعات علمی و فوق العاده مهمی است که سالهاست فکر دانشمندان را به خودش مشغول کرده . بد نیست بدانید ، تنها کسانی که توانسته اند این مسئله علمی و حیاتی را حل کنند ، ما نویسندگان سخت کوش مجله دوست هستیم و از آنجای که ما آدم های متواضع و بامرامی هستیم ، آن را برای شما هم فاش می کنیم . فقط قول بدهید پیش خودتان نگهش دارید و برای کسی تعریفش نکنید چرا که اگر به گوش انیشتن و ادیسون برسد ، حتماً آن را از ما می دزدند و به اسم خودشان ثبت می کنند ! وسایل مورد نیاز : یک تخم مرغ ، مقداری نمک . به عنوان اولین گام ، یک سطح صاف مثل سطح میز پیدا کنید . سپس حدوداً به اندازه یک قاشق غذاخوری نمک روی میز بریزید . حواستان باشد که نباید پخش شود و باید به شکل یک توده در بیاید . حالا تخم مرغ را بردارید و به آرامی به روی توده نمک بگذارید در همان حال که با انگشت ، تخم مرغ را نگه داشته اید ، نمک های اطرافش را فوت کنید . حالا اگر انگشتتان را بردارید ، خواهید دید که تخم مرغ بی هیچ لرزشی روی میز خواهد ایستاد . یک نظریه : عده ای می گویند بدون استفاده از نمک و در دو روز خاص ، تخم مرغ خود به خود بر روی میز می ایستد . این دو روز خاص ، 20 مارس و 23 سپتامبر است که برای ما می شود اول بهار و اول پاییز . به این روزها ، روز های اعتدال بهاری و پاییزی می گویند و روزهایی هستند که خورشید از خط استوایی زمین می گذرد و در پی آن طول روز و شب برابر می شود . می گویند اگر در این دور روز حوالی ظهر ، تخم مرغ را به حالت ایستاده روی میز بگذاریم ، در همان حالت می ماند و نمی افتد . کسانی که این حرفها را می زنند ، معتقدند که نیروی جاذبه خورشید که در حال عبور از خط استوا است ، باعث می شود تعادل تخم مرغ حفظ شود و نیفتد . به هر حال به امتحانش می ارزد . روز اول پاییز سال بعد که از مدسه برگشتید ، این نظریه اثبات نشده را هم امتحان کنید و اگر جواب نداد ، از نمک استفاده کنید . ج : انعطاف پذیر همانطور که می بینید ، با تخم مرغ خیلی کارها می شود کرد . تخم مرغ غیر از اینکه می تواند یک نیمرو یا املت خوشمزه شود ، وسیلۀ خوبی هم برای آزمایش های علمی است . یک نکته علمی- اخلاقی مهم که می توانید از این آزمایشها برداشت کنید ، این است از هر چیزی می شود استفاده های مختلفی کرد و به عنوان مثال حتماً لازم نیست یک تخم مرغ را نیمرو کرد بلکه با استفاده از همین تخم مرغ کوچک ، می توان آزمایش های فوق العاده علمی انجام داد و ادیسون شد . در این مرحله از آزمایشهایمان ، می خواهیم دست به آزمایشی بزنیم که ساختار تخم مرغ را به هم می زند و آن را به یک ماده لاستیکی و انعطاف پذیر تبدیل می کند ! وسایل موردنیاز : یک تخم مرغ ، مقداری سرکه مراحل کار خیلی ساده است ، فقطی باید کمی صبر و حوصله داشته باشید تا نتیجه آزمایش را ببنید . یک کاسه بردارید و آن را پر از سرکه کنید . سپس تخم مرغی را داخل کاسه گذاشته و کاسه را گوشه ای بگذارید تا به مدت دو روز در همان حالت بماند و تکان نخورد . بعد از دو روز خواهید دید که پوسته سفت تخم مرغ ، مثل لاستیک نرم شده و به راحتی می توانید انگشتتان را در آن فرو کنید . چرا ؟ سکه یک اسید است و همانطور که می دانید ، اسیدها کلسیم را در خودشان حل می کنند . سفت بودن پوسته تخم مرغ ، به خاطر کلسیمی است که در خودش حل می کند و باعث می شود که سخت بودنش از بین برود . وقتی که کلسیم از پوسته تخم مرغ گرفته شد ، یک لایۀ نازک و انعطاف پذیر باقی می ماند که مثل لاستیک است و به راحتی پاره می شود وقتی آزمایشتان انجام شد ، دستتان را بشویید و تخم مرغ را دور بیندازید .

مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 92صفحه 25