مجله نوجوان 39 صفحه 17
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : سپیده اسلامی

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء، محسن وطنی

موضوع : نوجوان

مجله نوجوان 39 صفحه 17

سوژه طلایی فوائد نان سبوس دار در نان سبوس دار ، به طور میانگین ، دوبرابر ویتامین ، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد. مواد فیبری در نان سبوس دار راهی برای رفع گرفتگی روده و یبوست است. علاوه بر این ، این مواد جزء مواد غذایی مطلوب باکتریهای روده هستند که علیه امراض میکروبی روده اقدام می کنند و سیستم ایمنی بدن را فعال می کنند. مواد فیبری موجود در نان سوبس دار ، کلسترول ، و مواد سمی حاصل از تجزبه مواد غذایی را جذب کرده و از روده دفع می کند. نان دارای منیزیم است که باعث تقویت ماهیچه های روده می شود و از دردهای ماهیچه ای جلوگیری می کند. علت اینکه نان سبوس دار موردعلاقه افرادی است که کار فکری می کنند ، این است که نان سبوس دار دارای ویتامین B2 و نیاسین است. این ویتامین باعث تمرکز و دقت عمل شده و شادابی و خوشحالی را در انسان بوجود می آورد. نان لواش تنوری نان لواش ، نوعی نان نرم ، تخت و نازک است که از آرد ، آب و خمیرمایه و نمک تهیه می شود. گاهی اوقات روی این نان کنجد یا خشخاش هم می پاشند. در سراسر دنیا انواع مختلف نان لواش تهیه و عرضه می شود. اما باید بدانید که نان لواش اصلی ، بسیار نازک است. زمانی که این نام نرم است ، بسیار شبیه تورتیلا است. نان لواش تازه به راحتی با قرار گرفتن در جریان هوا خشک و سفت می شود. معمولا بیشتر افراد از نان لواش تازه و نرم استفاده می کنند. اما گاهی در برخی مراسم مذهبی از جمله مراسم شکرگزاری مسیحیان ارتودوکس ، از نان لواش خشک استفاده می شود. ضمن اینکه نان لواش خشک را برای مدت طولانی می توان نگهداری کرد. از آنجا که طرز تهیه و پخت این نان بسیار ساده است ، از زمانهای بسیار قدیم در منطقه مدیترانه شرقی ، ایران و دیگر نقاط زرد پوست نشین ، این نان را به شکل گسترده مورد مصرف قرار می داده اند. برای پخت این نان در قدیم ، خمیر نان را پهن نموده و به دیوارهای داغ تنور می چسباندند. نان تست نان تست ، نوعی نان ورقه شده انگلیسی است که با قرار دادن آن مقابل حرارت ، برشته شده است. معنی واژه تست در زبان انگلیسی برشته و سرخ شدن در برابر حرارت است. معمولا نان تست را با قرار دادن داخل دستگاه برقی تستر برشته می کنند. همچنین می توان این نوع نان را داخل فر ، روی سینی آن برشته و تست نمود. منظور از نان تست فرانسوی ، نانی که در همه جای دنیا تحت نام تست معروف است ، نیست ، بلکه فرانسویها نان تست خود را با لایه ای از تخم مرغ و دیگر مواد افزودنی پوشانده و سپس آن را سرخ می کنند. فرانسویها عقیده دارند که چون خانه های مردم انگلستان خیلی سرد بود؛ آنها این نوع نان را اختراع کردند تا با استفاده از حرارت نان بتوانند کره را روی سطح نان پخش کنند! نان باگت نان باگت ، نوعی نان فرانسوی است که با توجه به اینکه درازای آن از پهنایش بیشتر است ، به راحتی قابل تشخیص است. نان باگت استاندارد ، 5 تا 6 سانتی متر عرض داشته و طول آن گاهی به یک متر هم می رسد. در برخی مناطق به نان باگت ، نان فرانسوی هم اطلاق می شود. از باگتهای کوتاه تر برای تهیه انواع ساندویچ استفاده می کنند. همچنین می توان این نان را برش زده و همراه با پنیر یا مواد دیگر مصرف کرد. نوعی صبحانه سنتی در کشور فرانسه ، از نانهای باگت برش زده تهیه می شود که روی نان را با مربا پوشانده اند و در کاسه محتوی قهوه یا شکلات داغ قرار می دهند تا قبل از مصرف کاملا نرم شد. نان باگت به داشتن رویه ترد و طمع مطبوع کره معروف است. نان باگت را اغلب متعلق به کشور فرانسه و شهر پاریس می دانند. اگرچه این نوع نان ، تنها نان فرانسوی نیست. به هر حال امروزه در تمام نقاط جهان ، این نوع نان را تهیه و مصرف می کنند. البته در کشور فرانسه ، نانهای باگت با طول و پهنای متفاوت ، هرکدام نام مخصوص به خود را دارند.

مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 39صفحه 17