مجله نوجوان 181 صفحه 25
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : سپیده اسلامی

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء، محسن وطنی

موضوع : نوجوان

مجله نوجوان 181 صفحه 25

تولید سوسیس، نتیجه مهارت و توانایی قصابان است. آنها گوشت قسمت‏هایی از بدن حیوانات گوشت­دار را که قابل خوردن است اما ظاهر جالبی ندارد به شکل سوسیس درمی­آورند در عین حال که با اضافه نمودن مواد نگهدارنده به آن، از فساد سریع گوشت هم جلوگیری می‏نمایند. اعتقاد بر این است که سومری‏ها، اولین کسانی بودند که حدود 3000 سال قبل از میلاد مسیح، سوسیس را اختراع کردند. درکشور چین حدود589 سال قبل از میلاد، اولین سوسیس از گوشت بز و بره تهیه شد. حکایات تاریخی بر این نکته دلالت داردکه سوسیس یکی از قدیمی‏ترین غذاهاست و در کتاب‏های تاریخ یونان هم نام آن آمده است. در دوران سلطنت یکی از امپراطوران رم بهنام نرون، هنگام جشنواره‏ها از سوسیس بسیار زیاد استفاده می‏کردند اما برخی کلیساهای کاتولیک، مصرف سوسیس را گناه می‏دانستند. به همین دلیل مصرف سوسیس ممنوع شد. دراوایل قرن 10،به دلیلآن که با مسموم کردن سوسیس‏ها افراد مورد نظر را می‏کشتند، تولید سوسیس دوباره ممنوع شد. در قدیم، پوشش روی سوسیس‏ها را از روده حیوانات تهیه می‏کردند. امروزه جنس این رویه‏ها معمولاً از پلاستیک، کلاژن یا سلولز است. با وجود این که به دلیل مواد نگهدارنده، سوسیس‏ها تاریخ مصرف طولانی مدتی دارند، کنسرو سوسیس هم موجود است! نام این غذا از کشور آلمان و شهر هامبورگ گرفته شده است و هیچ ربطی به گرد بودن آن ندارد. اولین بار در این ناحیه برای تفریح، گوشت گاو را پهن کردند و به شکل گرد در آوردند ولی شوخی شوخی این محصول با استقبال شدید مردم مواجه شد. مردم آنجا به آن محصول لقب استیک هامبورگی دادند. در زمان جنگ جهانی اول، به دلیل احساسات ضد آلمانی در دنیا نام همبرگر برای مدتی به استیک خالی تغییر یافت. شهرت این نوع ساندویچ به خاطر مسائل سیاسی تا مدتی از بین رفته بود، تا اینکه در اواسط دهه 1920، تعدادی رستوران زنجیره‏ای تاسیس شد. این رستوران‏ها انواع مختلفی از خوراک‏های همبرگر مانند در اشکال مختلف تولید کردند و بدین ترتیب همبرگر، محبوبیت و شهرت از دست رفته‏اش را بازیافت!

مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 181صفحه 25