مجله نوجوان 231 صفحه 23
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : سپیده اسلامی

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء، محسن وطنی

موضوع : نوجوان

مجله نوجوان 231 صفحه 23

خوردن سحری برای نوجوانان واجب است و بدون سحری روزه نگیرند تا رشد آن ها دچار اختلال نشود . سال اولی ها باید سحری را همانند صبحانه ای کامل با ناهاری متوسط بخورند و برای اینکه در طول روز کمتر احساس تشنگی کنند حتماً در سحری از سبزیجات ، کاهو ، کلم ، گوجه ، خیار و نان سبوسدار بیشتر استفاده کنند و در عوض برنج ، ماکارونی و مواد نشاسته ای کمتر بخورند . البته نوجوانان باید حتماً میوه را نیز در برنامه غذایی سحری خود بگنجانند . یک رژیم غذایی مناسب برای افطار سال اولی ها شامل مصرف سه عدد خرما ، یک لیوان آب میوه و سوپ سبزیجات حاوی ماکارونی یا آرد به مقدار یک کاسه است . در زمان افطار بیشترین چیزی که بدن نیاز دارد یک منبع انرژی سهل الوصول به شکل گلوکز است که تمامی سلول ها خصوصا سلول های عصبی به آن نیاز دارند . خرما و آبمیوه های طبیعی منابع خوبی از قند هستند و نیز آبمیوه وسوپ به تعادل مواد معدنی و جبران آب از دست رفته بدن کمک می کند . در ماه مبارک رمضان ، نوجوانان در هنگام شام باید از گروه های غذایی گوشت و حبوبات ، نان و غلات ، شیر ، سبزیجات و میوه جات استفاده کنند . در گروه گوشت و حبوبات سال اولی ها باید از مرغ ، گوشت ، ماهی به میزان یک تا دو واحد (هر واحد معادل 30 گرم) ، نخود سبز ، نخودچی ، ماش ، عدس ، لوبیا و سایر دانه ها به میزان یک واحد (معادل نیم فنجان) به دلیل اینکه منابع مناسبی از پروتئین ، مواد معدنی و ویتامین ها و نیز منبع خوبی از فیبرها به شمار می روند . استفاده کنند . در گروه نان و غلات ، نوجوانان باید از نان تهیه شده از آرد کامل به میزان دو واحد (هر واحد معادل 30 گرم) و یا برنج پخته شده و یا ترکیبی از این موارد که منبع خوبی از کربوهیدرات های پیچیده ، سرشار از انرژی و نیز فراهم کننده مقادیری پروتئین ، مواد معدنی و ویتامین ها می باشند . مصرف کنند . در گروه شیر ، مصرف شیر یا ماست معادل یک فنجان به دلیل اینکه منبع مناسبی از پروتئین و کلسیم است و در گروه سبزیجات مصرف سالاد سبزیجات شامل کاهو ، هویج ، کلم بروکلی ، خیار ، گل کلم و غیره و یا سبزیجات پخته شده همچون بامیه و بادمجان و کدو و اسفناج برای تأمین مواد مورد نیاز بدن سال اولی ها ضروری است . سبزیجات منبع مناسبی از فیبر ، ویتامین .A ، "کاروتن" ، "لیکوپن" و سایر موادی هستند که نقش آنتی اکسیدان دارند . آنتی آکسیدان ها در جلوگیری از ابتلا به سرطان ، بیماری های قلبی - عروقی و بسیاری از بیماری ها موثر هستند . در گروه میوه جات نیز مصرف یک تا دو واحد از مرکبات یا سایر میوه ها توسط نوجوانان در ماه مبارک رمضان ضروری است که البته زمان مناسب مصرف میوه پس از شام یا قبل از خواب به عنوان یک میان وعده می باشد . بر این اساس ، نوجوانان و افرادی که سال اول روزه داری آن ها می باشد با رعایت کردن یک رژیم غذایی مناسب بدون ایجاد عارضه و یا اختلالی در رشد می توانند همگام با بزرگترها روزه بگیرند و در مسیر تقوا و پرهیز از گناهان گام بردارند . دوست نوجوانان سال پنجم / شماره 19 پیاپی 231 / 31 مرداد 1388

مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 231صفحه 23