مجله نوجوان 31 صفحه 16
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : سپیده اسلامی

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء، محسن وطنی

موضوع : نوجوان

مجله نوجوان 31 صفحه 16

سوژه طلایی معرفی یک رشته دانشگاهی شوکولوژی این رشته دانشگاهی به پیشنهاد اونجانب قرار است به زودی در دانشگاه های معتبر بورکینافاسو ، جزایر قمری و آلپانیا در مقطع کارشکنی تدریس شود. این رشته به شناخت نقش شکلات و عموزاده هایش آبنبات ، تافی ، شیرینی و ... در زندگی ماها می پردازد. در اینجا می خواهیم سرفصلهای این رشته را با هم مرور کنیم. بعد از هرکدام صد بار می نویسید ، می فرستید مجله تا صحیح کنم. شوکوپلتیک در مقوله سیاست شما با یک دنیای بسیار ناشناخته روبرو می شوید. برای همین اسم شما را به اختصار «سرندیپیتی» می گویند. مثل وقتی که در مهمانی بعد از شصت ساعت نگاه کردن شما و هرهر تحویل دادن از سوی میزبان ، یک ظرف زره پوش را از فاصله صد متری به شما تعارف می کنند : «شما نمی خورید؟» در سطحی بالاتر رئیس جمهورهای دو کشور دوست و همسایه برای اینکه به محض رسیدن بروند هتل و خستگی درکنند و مجبور نباشند به 666 نفر دست بدهند میگویند : «براتون شکلات آوردیم ، تو چمدان است. آب می شود ها!» شوکوبیسم هنر شکرشکنیهای خود را دارد. قبل تر از پیش از اینها ، هنرپاشان رنگهای اضافه را می پاشیدند روی بوم و دیوار و هر چیز دیگری که دم دستشان بود. ولی سبک شکوبیسم را هنرمندان ، روی سر و صورت بچه های عاشق شکلات اجرا می کنند. روزهای گرم تابستان جای دست و صورت این عزیزان روی هرجایی قابل ملاحظه است. شوکودریم رام چون قافیه به تنگ آید شاعر به جفنگ آید در عالم موسیقی وقتی به اصطلاح خودمان کفگیر موسیقیدانها به ته دیگ می خورد ، می روند سراغ این ماده حیات بخش : مثل این بیت : تو خودت قند و نبات و شکولاتی ، عسلم! و این طور می شود که قند و نبات هم سر از موسیقی در می آورند. که البته این سیستم موسیقیایی در مقطع دکتری تدریس می شود. شوکوشناسی بالینی در علوم تربیتی گاه لازم می شود شما بچه ها را نقره داغ کنید. در این جور مواقع شکنجه های روحی با نشان دادن بوروشورهای شکلات و یا خوردن و ملچ مولوچ کردن ، بهترین راه است و ... شوک لات و ادبیات در بحث تاریخ ادبیات گاهی با زمانهایی تصادف می کنید که شما را شوک زده می نماید. مثل زمانی که آدمهای بی ادبی با نام لات و جاهل می زیسته اند و هرچی دلشان خواسته غیرمجاز به ادبیات افزوده اند. از این رو قدما به جهت کش آمدن عبارات در این زبان آن را با شکلات آب شده مقایسه کرده اند. هرچه شکلات تلخ تر ، فشار خون پایین تر به گزارش نشریه سازمان پزشکی آمریکا ، در یک تحقیق جدید ، خوردن شکلات تلخ در کاهش فشار خون موثر است. دانشمندان آلمانی برای مدت دو هفته به سیزده بزرگسال با فشار خون متعادل ، روزانه 85 گرم شکلات دادند. نیمی از این گروه شکلات تلخ و نیمی دیگر شکلات شیرین خوردند. در فشار خون افرادی که شکلات شیرین خورده بودند تغییری حاصل نشد ، در حالی که فشار خون گروهی که شکلات تلخ مصرف کرده بودند حداکثر فشار خون (فشار خون دهلیزی) تا 5 درجه و حداقل فشارخون (فشار خون بطنی) تا دو درجه کاهش یافت. میانگین فشار خون بیمارانی که دراین آزمایش شرکت کرده بودند 153 بر 84 بود. در طی دوره مطالعات ، فشار خون آنها به میزان مطلوب که زیر 120 بر 80 است ، نرسید. با این وجود ، محققان بر این باورند که نتایج تحقیقات آنها آنقدر رضایت بخش است که می توان آنها را دلیل موجهی برای تحقیقات بیشتر دانست. شکلات تلخ حاوی مواد گیاهی به نام پلی فنولز است. پلی فنولز به عنوان کاهنده فشار خون در حیوانات نیز معرفی شده است. به گفته دکتر دیرک تابرت ، مولف این گزارش ، «شکلات تلخ احتمالا روش مناسبی به منظور کاهش حداکثر فشار خون به شمار می رود.» تابرت متذکر شد که شرکت کنندگان ، تکه های شکلات را جایگزین شیرینی هایی که معمولا مصرف می کردند ، نمودند و در نتیجه در طول مطالعات اضافه وزن پیدا نکردند. جالب است بدانید که مطالعات بدون دریافت هیچ گونه مواد صنعتی انجام شده. محققان شکلات را شخصا از فروشگاه خریدند. با برداشتی از موسسه پخش خبر کانادا انتخاب شده از مجله Viva مترجم : افسانه احمدزاده

مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 31صفحه 16