مجله نوجوان 31 صفحه 17
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : سپیده اسلامی

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء، محسن وطنی

موضوع : نوجوان

مجله نوجوان 31 صفحه 17

سوژه طلایی تاریخچه شکلات 1502- کریستف کلمب دستور داشت که دانه های کاکائو را در سفر چهارم خود به «دنیای تازه» (آمریکا) نزد شاه فردیناند ببرد که متاسفانه در میان سایر گنج هایی که او یافته بود از قلم افتاد. 1528- شکلات مایع به عنوان یک نوشیدنی اشرافی وارد اسپانیا شود. حدودا یک قرن طول کشید تا شکلات در تمام قاره اروپا پخش شد. اسپانیایی ها این نوشیدنی را بنا به ذائقه خودشان تغییر دادند و فهمیدند بهتر است که گرم خورده شود. 1606-1646 در این فاصله زمانی ، شکلات تقریبا به تمام کشورهای اروپا رسید و البته اواخر دهه 1650 آخر از همه ، از طرف فرانسه وارد دربار انگلستان شد. 1657- اولین محل فروش شکلات توسط یک مرد فرانسوی در انگلستان گشایش یافت. شکلات عموما به صورت مایع برای پولدارها سرو می شد. یک تاریخدان اسپانیایی در مورد ارزش شکلات در آن زمان نوشته : «تنها ثروتمندان قدرت نوشیدن این پول مایع را داشتند.» 1661- از این سال به بعد ، مکان های بیشتری برای نوشیدن شکلات ، ملاقات و بحث های روزانه مختلف ساخته شد که ثروتمندان زیادی می توانستند به بهانه خوردن این نوشیدنی با هم ملاقات کنند. 1693- مشهورترین محل عرضه شکلات به نام «خانه سفید شکلات» توسط یک ایتالیایی در محله اعیان نشین انگلیس تاسیس شد. به علاوه پودر شکلات هم برای تهیه آن در منازل ، در اختیار مشتریان قرار می گرفت. 1700- نخستین فنجان مخصوص صرف شکلات ساخته شد. در همین سالها انگلیسی ها شیر را به این نوشیدنی افزودند ولی در اواخر قرن هجدهم مکان های شکلات خوری لندن کم کم تعطیل و یا تبدیل به باشگاه های کوچک مردانه شدند. خانه سفید شکلات هم از این قاعده مستثنی نبود و امروز به عنوان یکی از گران قیمت ترین مکان های تفریحی لندن محسوب می شود. 1735- اثر Gusi van tuti موتزارت ، شکلات را در اپرایی ابدیت بخشید. 1755- حدودا در همین سال ، شکلات به آمریکا رسید. 1765- پس از انقلاب صنعتی ، نخستین کارخانه شکلات سازی در آمریکا ساخته شد ، به تدریج مواد دیگری مثل شیر ، شیرین کننده ، طعم دهنده به نوشیدنی شکلات افزوده وتبدیل به یک نوشیدنی مناسب برای کودکان شد. 1828- هلندی ها پودر شکلات را با بیرون کشیدن بیشتر چربی از دانه های کاکائو با روش کوبیدن و افزودن شکر و اندکی روغن غلیظ شده کاکائو ، تبدیل به گونه ای از شکلات که امروزه رواج دارد کردند و از همین جا عادت خوردن شکلات متولد شد. 1847- انگلیسی ها نخستین تکه های شکلات جامد خوراکی را فروختند. 1876- یک شرکت سوئیسی شیر غلیظ شده را به شکلات اضافه کرد و به این ترتیب نخستین شکلاتهای شیری جهان تولید شد. 1879- فردی به نام «لیندت» در سوئد روشی را در تولید شکلات آغاز کرد که شامل گرم کردن ، سرد کردن و غلتاندن شکلات برای تصفیه آب (که امروزه هم متداول است) می شد و این کار باعث تولید نخستین شکلات هایی شد که در دهان آب می شوند. 1900- فرانسوی ها «موس شکلاتی» را تولید کردند. از سال های 1990 به بعد ، شکلات به عنوان یک محصول رسمی و یک تجارت موفق شناخته شد و مصرف سالانه دنیا از این محصول لذیذ به حدود 600000 تن رسید. در آمریکا صنایع شکلات سازی یکی از پولسازترین مشاغل است.

مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 31صفحه 17