مجله نوجوان 31 صفحه 19
نسخه چاپی | ارسال به دوستان
برو به صفحه: برو

مترجم : زهرا سادات موسوی محسنی

ویراستار : سپیده اسلامی

ناشر مجله : موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده : افشین علاء، محسن وطنی

موضوع : نوجوان

مجله نوجوان 31 صفحه 19

سوژه طلایی شکلات سیاه خواص شکلات سیاه به مراتب مرغوب تر از شکلات شیری است. خواص ضداکسیدی می تواند از قلب و عروق در مقابل مضرات اکسیده شدن یا اکسایش محافظت کند تاثیر اکسایش بر بدن مشابه اکسیده شدن و یا همان زنگ زدن فلزات است. محققان در اسکاتلند و ایتالیا می گویند که افزودن شیر به شکلات ممکن است این خواص را خنثی کند در حالی که مطالعات قبلی نشان داده بود که ممکن است به مقاومت بدن در برابر بیماریهای قلبی یا حتی سرطان کمک کند. در حالی که در برخی مطالعات بین شکلات سیاه و نوع شیری آن تمایز قائل شده اند ، اما بسیاری از کارشناسان به این تفاوت اعتقاد ندارند. در تازه ترین تحقیقات ، خواص هر دو نوع شکلات را آزمایش کردند. دانشمندان دریافتند که که افراد برای کسب یک میزان از ضداکسیدها ، باید دو برابر شکلات سیاه ، شکلات شیری مصرف کنند. محققان حتی شرایطی را در نظر گرفتند که شکلات سیاه همراه با شیر مصرف شده است. شکلات سیاه سطح ضد اکسیدی خون ، را به میزان تقریبا 20 درصد بالا می برد. احتمالا پروتئین شیر ، ضد اکسیدهای شکلات را به دام می اندازد. در نتیجه این مواد مثل زمانی که شکلات سیاه تنها مصرف شود جذب بدن نمی شوند به این ترتیب هرگونه تاثیر محافظتی آن از دست می رود. می توان از این یافته ها نتیجه گیری کرد که احتمالا لبنیات محل خواص ضداکسیدی دیگر مواد غذایی مانند میوه چای و غیره است. نخستین شکلات ها کاشت نخستین باغستانهای کاکائو به 600 سال پس از میلاد برمی گردد. شکلات از دانه های درختی به نام تئوبروما کاکائو بدست می آید. تئوبروما یک لغت یونانی است به معنی غذای پادشاهان آرتکها «بومیان امریکای مرکزی» از قرنها قبل این درخت را حسابی تحویل می گرفتند و حتی از دانه های آن به عنوان پول استفاده می کردند ، همین آرتکها بودند که کشف کردند با له کردن دانه های این درخت و اضافه کردن ادویه به آن ، می توانند یک نوشیدنی تلخ اما قوی درست کنند. زمانی که مایاها از آمریکای مرکزی به مناطق شمالی تر آمریکای جنوبی مهاجرت کردند ، برای مردم آمریکای مرکزی ، کاکائو حکم شکلی از پول داشت. نخستین اراوپایی که کاکائو را کشف کرد ، کاشف قاره آمریکا بود. اما کریستف کلمب ، خود علاقه ای به کاکائو به عنوان یک نوشیدنی نداشت. در قرن شانزدهم ، دریانوردان اروپایی این ماده را در بازگشت از امریکا به کشورهای خودشان بردند و به آن شکر اضافه کردند و خیلی زود در اروپا این ماده تلخ و شیرین تبدیل به یک نوشیدنی پرطرفدار گران و لوکس شد. در آغاز قرن 16 در آمریکا یک برده با 100 دانه کاکائو معاوضه نمی شد. هولِی شکلاتا اسپانیایی ها ، نخستین اروپایی هایی بودند که به کاکائو ، فراتر از مزه آن نگاه می کردند ، کالای ارزشمندی که وسیله پرداخت مالی خوبی بود. در همین قرن کاکائو به اروپا رفت و نخستین فروشگاه شکلات فروشی لندن توسط یک مرد فرانسوی گشایش یافت. اسپانیا کهن ترین سرزمین شکلات است. پس از آن آلمان به عنوان سرآمد مصرف شکلات قرار گرفت که آمریکا ، فرانسه و بریتانیا در پشت سرآن قرار می گرفتند. در عرض یک یا دو دهه ، ملتهای دیگر نیز به ارکستر شکلات پیوستند. ارکستری که ویولن زن اصلی آن سوئیس است.

مجلات دوست نوجوانانمجله نوجوان 31صفحه 19